5 σούπερ θερινά σινεμαδάκια στην Αθήνα

Στα Εξάρχεια και τη Νεάπολη, στη σκιά του Ζαππείου και στις αυλές των Πετραλώνων, πιάνουμε θέση σε πέντε υπέροχα θερινά σινεμά για σαββατιάτικη ταινία.
5 σούπερ θερινά σινεμαδάκια στην Αθήνα
Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου, είσοδος από λεωφόρο Β. Όλγας
Εισιτήριο: 8,50€, ώρες 20.45 και 23.10

Μία από τις ωραιότερες οθόνες της πόλης βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στις μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά του Ζαππείου και μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ιστορίας. Εδώ, αυτό το Σάββατο, μπορούμε να απολαύσουμε το «Δείπνο», την ιστορία δύο αδερφών, ενός βουλευτή και ενός καθηγητή πανεπιστημίου, και των συζύγων τους, που συναντιούνται για να συζητήσουν ένα σοβαρό πρόβλημα για το μέλλον των παιδιών τους. Πρωταγωνιστούν οι Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Στίβ Κούγκαν και Ρεμπέκα Χολ.

Εκράν
Ζωοδόχου Πηγής και Αγαθίου, Νεάπολη
Εισιτήρια 7,50€, ώρες 20.50 και 23.00

Κρυμμένο στη νοσταλγική γειτονιά της Νεάπολης, πίσω από τον λόφο του Στρέφη, το σινεμαδάκι του Εκράν προβάλλει πάντα διαλεχτές ταινίες και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Αυτή την εβδομάδα, εδώ βλέπουμε την ταινία «Polina, ο χορός είναι η ζωή μου», που αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά ενός γαλλικού graphic novel, για μια χορεύτρια που προσπαθεί να διακριθεί στα κορυφαία μπαλέτα του πλανήτη.

Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα
Εισιτήρια 7€, ώρες 21.00 και 23.00

Από τα πιο νοσταλγικά θερινά της Αθήνας, ο σινεφίλ Ζέφυρος της New Star στα Πετράλωνα διαθέτει μια χαλικόστρωτη αυλή πλαισιωμένη από παλιές μπομπίνες, αγιοκλήματα και κινηματογραφικές αναφορές. Αυτό το Σάββατο, προβάλλει το αριστούργημα του Χίτσκοκ «Notorious» με τους Κάρι Γκραντ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν, μια ιστορία κατασκοπίας και έρωτα από τις ΗΠΑ ως το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Δημοτικός κινηματογράφος Μίμης Φωτόπουλος
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι
Εισιτήρια 6€, ώρες 20.30 και 23.00

Από τους οικονομικότερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, ο δημοτικός του Αμαρουσίου είναι μια όαση με ρετρό διακόσμηση, νέον πινακίδες και νέες κυκλοφορίες ή επανεκδόσεις, που απολαμβάνουν πριν ή μετά τα… σουβλάκια τα οποία ψήνονται από τα διπλανά ταβερνάκια. Αυτό το Σάββατο, προβάλλεται η νέα περιπέτεια των Πειρατών της Καραϊβικής, με τον Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του Τζακ Σπάροου, να σαλπάρει μαζί με τους Χένρι και Καρίνα για να βρουν την θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα.

Ριβιέρα
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Εισιτήρια 7€, ώρα 21.15

Πνιγμένη στα γιασεμιά, που σχεδόν… καταπίνουν τη μεγάλη οθόνη, η αυλή του σινέ Ριβιέρα είναι από τις πιο όμορφες σινεφίλ γωνιές του κέντρου, στην καρδιά του ομορφότερου πεζόδρομου των Εξαρχείων. Αυτή την εβδομάδα, προβάλλεται το σύγχρονο βραζιλιάνικο διαμαντάκι «Aquarius», με ηρωίδα μια ηλικιωμένη κριτικό μουσικής που αρνείται να πουλήσει και να θυσιάσει την κατοικία της στο όνομα της ανάπτυξης, διαφυλάσσοντας μια ολόκληρη εποχή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v