Μικρά μυστικά στις γειτονιές της Αθήνας

Οι δρόμοι της Αθήνας είναι γεμάτοι μικρά μυστικά, νέες αφίξεις και φρέσκιες ιδέες που θα σε ενθουσιάσουν.
Μικρά μυστικά στις γειτονιές της Αθήνας
Μυστικά για μαγαζάκια, μυστικά για κρυμμένα μπαράκια, για χορό, για παιχνίδι και διασκέδαση. Μυστικά όπως τα παρακάτω:

Στου Γκύζη, θα δοκιμάσεις την καλύτερη τούρκικη κουζίνα
Στην ίδια γειτονιά, κοντά στο Πεδίον του Άρεως, δύο διαφορετικά μαγαζιά «διδάσκουν» ανατολίτικη κουζίνα. Το «Λέι λιμ λέι» (Βαλτινών 2, τηλ: 21 1700 9383) και το «Anadolu» (Μπούσγου 2, τηλ: 21 0643 1990) σερβίρουν κεμπάπ, μαντί, χουνκιάρ μπεγιεντί και άλλες νοστιμιές της τουρκικής κουζίνας.

Στα Ιλίσια, θα χορέψεις reggae με όλη την αφρικανική κοινότητα της Αθήνας
Στο Red Sea (Ποταμιανού 23, τηλ: 21 0775 5419) θα βρουν την χαρά τους οι φίλοι της reggae. Το μοναδικό στο είδος του bar-club προσφέρει μπύρες, γκρουβάτες μουσικές και αφρικανικά vibes, σε ένα χαλαρό, χύμα κλίμα που ταιριάζει απόλυτα στο αθηναϊκό καλοκαίρι. 



Στα Εξάρχεια, θα ζήσεις την εικονική πραγματικότητα
Στο Cortex Virtual Reality Center (Σουλίου 2) μια ανάσα από την Ομόνοια και την πλατεία Κάνιγγος, δημιουργήθηκε ένας μοντέρνος, άνετος χώρος όπου μπορεί κανείς να «βυθιστεί» στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, μέσα από video games, εκπαιδευτικές εφαρμογές και σούπερ εξοπλισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ

Στο Κολωνάκι, τα pancakes είναι ελληνικά
Το Μελινικόν (Σκουφά 37, τηλ: 2114091430) είναι το πρώτο ελληνικό pancake house και ετοιμάζει τις πιο πρωτότυπες «συνταγές» του αγαπημένου εδέσματος, από το πρωί ως αργά το βράδυ – σκέψου γεύσεις όπως μηλόπιτα, κρεμ καραμελέ, red velvet… ως και τούρτα pancake (περί τα 5-6€ ανά μερίδα).



Στον Φλοίσβο, θα δείτε καλοκαιρινό θέατρο σκιών
Από το Σάββατο 3 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.30, το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα θα υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, στον Φλοίσβο, μια όμορφη ιδέα για διασκέδαση με τα παιδιά.

Στα Εξάρχεια, θα φας το πιο θεατράλε brunch της πόλης
Ένα από τα πιο όμορφα θεατρικά στέκια της περιοχής, ο Βυσσινόκηπος (Ζ.Πηγής 27, τηλ: 2103801691) υιοθετεί τη συνήθεια του brunch κάθε Σαββατοκύριακο. Από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, με 8€ απολαμβάνουμε αλμυρά pancakes ή scrambled eggs και γλυκά pancakes με απεριόριστο καφέ φίλτρου.



Σε μια στοά του κέντρου, μια πάπια κάτι μαγειρεύει
Το Duck Soup (στοά Πεσματζόγλου, Πανεπιστημίου 39, τηλ: 2103233916) έφτασε στο κέντρο της Αθήνας για να μας σερβίρει στη γλυκύτατη, πολύχρωμη κρυφή αυλίτσα του καλό καφέ, δυναμωτικά smoothies και γκουρμέ γεύσεις, από ζεστά σάντουιτς και μπρουσκέτες μέχρι σαλάτες και κρουασάν με προζύμι.

Στου Ψυρρή θα βρεις την πιο φρέσκια street art της Αθήνας
Το τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Σαρρή, Αριστοφάνους, Τάκη και Ωγύγου είναι ένας από τους λόγους που η Αθήνα ανεβαίνει στους «κύκλους» της ευρωπαϊκής street art σκηνής. Αξίζει να εξερευνήσει κανείς τα δρομάκια με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τους αδιέξοδους πεζοδρόμους και τα γλυκύτατα café για να βρει ολόφρεσκα έργα του WD, επιβλητικά murals, ευφάνταστα graffiti που «δένουν» με το περιβάλλον και τα πιο πολύχρωμα στενάκια του κέντρου.



Στο Μεταξουργείο, θα χορτάσεις γλυκά στο σαλόνι της γιαγιάς
Το Κουζουλούμ (Πλαταιών 37, τηλ: 2103451245) είναι ένας απόλυτα vintage χώρος για καφέ και γλυκό. Εδώ δοκιμάσαμε μία από τις καλύτερες μους σοκολάτας που έχουμε γευτεί, ενώ δε θα χάσεις αν επιλέξεις σοκολατόπιτα ή αφράτα κέικ.

Στην Καρδερίνα, θα πιεις τσίπουρο με δημιουργικούς μεζέδες
Η ομάδα της γνωστής και μη εξαιρετέας Κάππαρης απέκτησε «αδερφάκι» στα Πετράλωνα, την Καρδερίνα (Καλλισθένους 67, τηλ: 21 0345 4000) με την όμορφη παρεΐστικη αυλή και τους μεζέδες δημιουργικής κουζίνας που συνοδεύουν τέλεια και οικονομικά τις εκλεκτές ποικιλίες τσίπουρου (λιγότερο από 15€ το άτομο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v