5 συνεργατικά καφενεία για τον Σεπτέμβριο

Πρωινοί καφέδες, φθηνοί μεζέδες, ουζάκι, μπύρες, βιολογικό κρασί και… καλή καρδιά, βρίσκουμε στα πέντε συνεργατικά καφενεία για παρεΐστικο άραγμα.
5 συνεργατικά καφενεία για τον Σεπτέμβριο
Όταν οι παρέες αποφασίζουν να κάνουν πράγματα μαζί, δεν μπορεί παρά να προκύψει κάτι μερακλίδικο και φυσικά… παρεΐστικο. Όπως συνέβη στην περίπτωση των πέντε συνεργατικών καφενείων που ακολουθούν, τα οποία λειτουργούν σαν πολυσυλλεκτικές κολεκτίβες, κατάλληλες για άραγμα όλες τις ώρες – από το πρωί με καφεδάκι και βιβλίο μέχρι το απόγευμα με ρακές και μεζέδες ή το βράδυ για φτηνά ποτά.

Μανταλάκι
Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102011546

Σε έναν φωτεινό, όμορφο χώρο στα Άνω Πατήσια, καθόμαστε από νωρίς για φθηνό καφεδάκι (ο φρέντο 1,80€) και πρωινό τοστάκι και συνεχίζουμε την υπόλοιπη μέρα με ελληνικές μπύρες, βιολογικό κρασί, ρακόμελα, τσίπουρα και ουζάκια, και τα συνοδεύουμε με μεζέδες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, όπως φάβα, οφτή πατάτα, μυζηθροπιτάκια, ντολμαδάκια, μαρινάτο γαύρο, κοκκινιστά κεφτεδάκια και ποικιλίες της παρέας με λίγο απ’ όλα. Οι τιμές των μεζέδων κυμαίνονται στα 2-4,50€. Δεν αποκλείεται να πετύχετε ετερόκλητα live – από ρεμπέτικα μέχρι acoustic ska punk ορισμένες βραδιές της εβδομάδας.

6
Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο, τηλ: 210 3451813

Κουκλίστικο, με χρωματιστά τραπεζάκια, όμορφη διακόσμηση και ολάνθιστες γλάστρες, το καφενείο 6 βρίσκεται σε μία από τις πιο νοσταλγικές και ήσυχες γειτονιές της Αθήνας, μεταξύ Θησείου και Πετραλώνων. Εδώ, εκτός από καφεδάκι την ημέρα και τα ποτά μας τα βράδια, απολαμβάνουμε και νοστιμιές, γλυκιές ή αλμυρές, όπως μωσαϊκό με πορτοκάλι, χουρμάδες και βρώμη, μπιφτέκια λαχανικών με ταμπουλέ και σάλτσα μουστάρδας ή σπιτική πάστα φλώρα.

Κρίκος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο, μέσα στην παρεΐστικη σάλα, απολαμβάνοντας τις λιακάδες του Σεπτεμβρίου από τη μεγάλη τζαμαρία, ο Κρίκος είναι ένα καφενείο-κολεκτίβα ανάμεσα στο Κουκάκι και τα Πετράλωνα, που σερβίρει καφεδάκι από τις 10 το πρωί και μένει ανοιχτό… όσο πάει, για σπιτικές λεμονάδες, φτηνά ποτά, ρακές και σπιτικά μεζεδάκια που ανανεώνονται καθημερινά. Ο καφές στοιχίζει 2,50€ και το απλό ποτό 5€.

Περιβολάκι
Αθηναίου 7 και Πλατεία Ηούς, τηλ: 2130237687

Ένα γλυκύτατο καφενείο απλώνει τραπεζάκια στη νοσταλγική του σάλα αλλά και στο πλακόστρωτο της πλατείας Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα. Εδώ, πίνουμε βιολογικό καφέ και συνεχίζουμε με φθηνές μπύρες και μεζέδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ιδιαίτερα οικονομικό είναι και το κρασί (από 1€ το ποτήρι), ενώ δεν αποκλείεται να πετύχετε και δράσεις ευαισθητοποίησης ή θεματικές βραδιές.

Κονσερβοκούτι
Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 2106461244

Στα τρία διαφορετικά του δωμάτια, αυτό το όμορφο παλιό νεοκλασικό της Νεάπολης δημιουργεί ατμόσφαιρα παλιού καλού καφενέ της παρέας, και σερβίρει εκτός από καφέ και ουζάκι, ωραιότατο φαγητό, είτε από το οικονομικότατο μενού μεζέδων, είτε από τα μαγειρευτά της ημέρας που αναγράφονται στον πίνακα. Θα χορτάσετε με χοιρινή τηγανιά με μπούκοβο και χαλούμι, χοιρινό ρόστο, κουβανέζικο κοτόπουλο, ψητές ντομάτες με ανεβατό Γρεβενών, μπουρίτο και άλλα… πολυσυλλεκτικά και σπιτικά, χωρίς να πληρώσετε πάνω από 10-12€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v