5 μπαρ-παρηγοριά για το τέλος των διακοπών

Πέντε μπαράκια που μυρίζουν καλοκαίρι, φτιάχνουν τέλεια κοκτέιλ, παίζουν ξεσηκωτικές μουσικές και αποδεικνύουν πως η ζωή είναι ωραία και μετά τις διακοπές.
5 μπαρ-παρηγοριά για το τέλος των διακοπών
της Ηρώς Κουνάδη

Μπαρ που μας θυμίζουν καλοκαίρι; Μπαρ που αποτελούν λόγο να χαιρόμαστε που επιστρέψαμε στην Αθήνα; Μπαρ που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε νησί; Διαλέγετε και παίρνετε, απ’ όλα έχει αυτή η λίστα, που φτιάχτηκε με σκοπό να σας υπενθυμίσει πως το καλοκαίρι δεν τελειώνει με την επιστροφή από τις διακοπές, και πως η ζωή είναι ωραία και στην Αθήνα.

Φουάρ

Μητροπόλεως 72 (είσοδος από Χριστοπούλου 6), τηλ.: 210 3211381


Έφυγε διακοπές μαζί με εμάς, επανήλθε δριμύτερο με το που το ημερολόγιο έδειξε 1η Σεπτεμβρίου, και είναι πλέον στις επάλξεις για χαλαρά κοκτεϊλάκια νωρίς και ολονύχτια χορευτικά πάρτι αργότερα –και στα ενδότερα. Το αγαπάμε για τον ιδιαίτερο χώρο του (με το αίθριο που επιτρέπει την άμεση επαφή με τον αττικό ουρανό), για τις ωραίες funky μουσικές του, για τη λαχταριστή ασιατική κουζίνα και βέβαια για τα κοκτέιλ του. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται το Φουάρ sour με βότκα, μαστίχα, μήλο, βασιλικό και lime και το Bandito με τεκίλα και μαρμελάδα blueberry. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€.

Κύριος Χου

Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972



Μια από τις ωραιότερες, «καλοκαιρινότερες» και πιο παρεΐστικες αυλές της πόλης στολίζει ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά των Πετραλώνων. Στις σιδερένιες καρεκλίτσες της, κάτω από τις φουντωτές φυλλωσιές, πίνουμε τρία καλοκαίρια τώρα Deep Purple με μαστίχα, κρασί και άγριο μύρτιλο, και 2Spicy, με τεκίλα, κόλιανδρο, chilli και mango. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, γιατί –τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε– καλοκαίρι είναι και όλος ο Σεπτέμβρης. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 7,50€.

Barrett

Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Μια από τις πιο πολυσυζητημένες –και πιο επιτυχημένες– αθηναϊκές αφίξεις του 2015, το Barrett απλώνει πια και τραπεζάκια έξω, για αστικό socializing κάτω από τον έναστρο ουρανό. Συνεχίζει, βέβαια, ακάθεκτο να ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, να στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης (όπως οι Laternative) στα decks, και να παίζει ωραίες indie και rock μουσικές. Έχει και καλές τιμές: Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. Έχει κι ωραίο ντεκόρ, με βιομηχανικές πινελιές κι ένα σαλονάκι χάρμα οφθαλμών, για τις σεπτεμβριάτικες βραδιές της παρέας. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€.

Troubar

Φίλωνος 131, Πειραιάς, τηλ: 694 055 6837



Για όσους δε μένουν κάπου κοντά στον Πειραιά, και μόνο η κάθοδος προς το λιμάνι έχει κάτι από αέρα διακοπών. Αυτό, όμως, δεν είναι καν το δυνατότερο χαρτί του Troubar: Τα πάρτι του είναι σούπερ χορευτικά, οι μουσικές του ξεσηκωτικές (από Arctic Monkeys και Kasabian μέχρι Specials, Madness και Mano Negra) και τα live δίνουν και παίρνουν –σημειώστε το επερχόμενο rock’n’roll του George Zervos στις 16 Σεπτεμβρίου. Να συνεχίσουμε; Έχει διακόσμηση και ατμόσφαιρα που παραπέμπει απευθείας στο αμαρτωλό παρελθόν της γειτονιάς του, εξαιρετικές τιμές (στα 5€ το ποτό) και τραπεζάκια έξω για να… το ζήσετε στα στενά του λιμανιού.

Rehab

Θησέως 16, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3211434



Στην μονίμως κεφάτη στοά που φιλοξενεί και το –θρυλικό πια– Drunk Sinatra, στο μονίμως γεμάτο πεζοδρομάκι της Θησέως, το Rehab μοιάζει βγαλμένο από τα 70s, με την disco lounge αισθητική του, τα vintage αντικείμενα που στολίζουν κάθε γωνιά του, τις λουλουδάτες ταπετσαρίες και το ενυδρείο που αλλάζει χρώματα. Προσκαλεί κάθε μέρα δύο DJs να αναλάβουν τα decks του, και δημιουργεί ατμόσφαιρα πάρτι από τις 17.00 που ανοίγει τις πόρτες του.

Τα κοκτέιλ του είναι μια ολόκληρη ιστορία μόνα τους: Βασισμένα σχεδόν όλα στο ρούμι (πολλές premium ετικέτες του οποίου θα απολαύσετε και σκέτες) και βαφτισμένα με εμπνευσμένα ονόματα όπως Elevator to the Gallows, The Broken Down Mirror και The Chameleon Song. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Aquarell, με μείγμα εξωτικών φρούτων, λικέρ Mahina Coco και φέτες ανανά, και το The Bloody Rumi, μια εκδοχή του Bloody Mary με βιολογικό χυμό ντομάτας, κόλιανδρο και κολοκύθι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v