Τέλεια μπαράκια για… να μην πιείς αλκοόλ

Σπιτικές λεμονάδες, virgin cocktails, Τζιτζιμπύρες και mocktails ενώνουν τις δυνάμεις τους στον δίκαιο αγώνα των Αθηναίων που δε θέλουν να μεθύσουν.
Τέλεια μπαράκια για… να μην πιείς αλκοόλ
της Ηρώς Κουνάδη

«Και τι θα πάω να κάνω στο μπαρ άμα δεν πίνω αλκοόλ;». Μπορεί να ήταν η κακιά η ώρα. Μπορεί να θέλεις να δεις τους φίλους σου, που είναι μαζεμένοι εκεί, ενώ εσύ παίρνεις αντιβίωση/ κάνεις διατροφή/ οδηγείς τους πάντες στα σπίτια τους το βράδυ/ είσαι σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης εν όψει νέας σαιζόν/ έχασες κάποιο στοίχημα και δεν μπορείς να πιείς. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σου, έχουμε χάσει κι εμείς στοιχήματα και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε. Τουναντίον, έχουμε τέσσερα ωραιότατα μπαράκια για να σύρεις τους μεθύστακες φίλους τους οποίους σύντομα θα κοιτάς με βλέμμα ανωτερότητας να κάνουν μεθυσμένες ανοησίες.

Bootleg

Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 210 6511288



Μονίμως γεμάτο, μονίμως κεφάτο, το Bootleg έχει μια συμπαθέστατη αυλίτσα στο ισόγειο ενός μικρού εμπορικού κέντρου «της γειτονιάς». Έχει, επίσης, κερδίσει την φήμη του, που φτάνει πολύ μακριά από τα όρια της γειτονιάς του, χάρη στα εξαιρετικά –και γενναιόδωρα– κοκτέιλ του. Στον κατάλογό του, έχει και μια σελίδα αφιερωμένη στα mocktails, δηλαδή στα κοκτέιλ χωρίς καθόλου αλκοόλ, αλλά και στα Aperitif, με λιγότερο ή ελαφρύτερο αλκοόλ –π.χ. με βάση την Μαστίχα Skinos. Σερβίρει, επίσης, σούπερ χυμούς όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Οι τιμές των μη αλκοολούχων ποτών κυμαίνονται στα 3-4€.

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 213 0326450



Ένα από τα δημοφιλέστερα, και ωραιότερα, μπαράκια στο Κουκάκι είναι ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων που μετατράπηκε σε ευρύχωρο, φωτεινό και παρεΐστικο μπαράκι με τραπεζάκια έξω και κεφάτη ατμόσφαιρα μέσα. Το αγαπήσαμε για τα κοκτέιλ του –που εξακολουθούν να είναι όλα ένα κι ένα– σερβίρει όμως και ωραιότατα πράγματα για νηφάλιους ανθρώπους, όπως ο φυσικός χυμός ροζ γρέιπφρουτ-τζίντζερ-καρότο, ή το mocktail με μήλο, αγγούρι, ginger και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 4€, και το αναλυτικό μενού μπορείτε να το δείτε εδώ.

Theory Bar & More

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801633



Ο κήπος του Theory είναι μια από τις πιο καλοκαιρινές γωνιές του Χαλανδρίου: Γλαστρούλες με πολύχρωμα λουλούδια, ρομαντικά φαναράκια, δέντρα, τοίχοι βαμμένοι σε εξωτικές αποχρώσεις και πεζούλια που στρώνονται με χρωματιστές μαξιλάρες. Το δε μενού του έχει ειδική κατηγορία “Sinless Potions”, αναμάρτητα φίλτρα δηλαδή, όπως το Ginger & Passion, σπιτική λεμονάδα με ginger και passion fruit, το Mandarin & Chillies, μανταρινάδα με τσίλι και νέκταρ αγαύης και το Mango Fresh, που είναι πουρές μάνγκο με γιαούρτι, χυμό πορτοκάλι και μέλι. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 5€.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, κέντρο, τηλ. 210 3232682



Πολυβραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, για τα κοκτέιλ του και όχι μόνο, το αγαπημένο μας Clumsies δεν θα μπορούσε να μας στεναχωρήσει στο θέμα νηφαλιότητα. Στο μενού του παρελαύνουν ένα σωρό εναλλακτικές, από καφεδάκια και ψαγμένες ποικιλίες τσαγιού, μέχρι Τζιτζιμπύρα και Pink Grapefruit σόδα Three Cents, αλλά και απαλλαγμένες από το αλκοόλ τους εκδοχές κλασικών κοκτέιλ όπως το Negroni, το Sazerac, ακόμα και το gin-tonic. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 4-5€, ενώ υπάρχουν και επιλογές με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ (στα 7-8€) τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v