Πάμε για καφέ στην αυλή;

Σε αυλές μουσείων, σε κήπους παλιών αρχοντικών και σε café που μοιάζουν με… δάση, επιμένουμε καλοκαιρινά και αράζουμε έξω για δροσιστικό καφεδάκι.
Πάμε για καφέ στην αυλή;
Εντάξει, οι πρώτες βροχές έπεσαν, όλοι επέστρεψαν από τις άδειές τους, και οι πιο ενοχλητικοί εξ αυτών έσπευσαν να ευχηθούν καλό χειμώνα. Αλλά δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ούτε εμείς, ούτε ο Σεπτέμβριος, ο οποίος έχει ακόμα να μας χαρίσει λιακάδες και θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να συνεχίσουμε να αράζουμε σε αυλές και να πίνουμε δροσιστικά καφεδάκια. Και έχουμε και τα κατάλληλα μέρη:

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2155506414

Μία από τις πιο «χύμα» και παρεΐστικες αυλές της πόλης βρίσκεται στον Κεραμεικό, και σερβίρει φθηνό καφεδάκι από 2€ στην χαλικόστρωτη αυλή με τα δέντρα, ενώ αργότερα το «γυρνά» σε ρακές, μπύρες και εξίσου φθηνούς μεζέδες.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Οι δύο αυλές του Fairytale μας κακομαθαίνουν – όχι απλώς επειδή μας θυμίζουν… την αυλή της γιαγιάς μας, αλλά και τα παραμύθια που μας έλεγε. Εδώ, το σκηνικό αντλεί φαντασία από μύθους και φανταστικούς ήρωες, και τα καφεδάκια σερβίρονται ιδανικά μαζί με τα λαχταριστά γλυκά, όπως τα γεμιστά muffin με πραλίνα, τα βαζάκια με παγωτό, καραμέλα και Kit Kat ή την απίστευτη… σοκολατόσουπα Merenda-Bueno.

Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, τηλ: 2106856736

Το café που κανείς δεν μπορεί να προφέρει αλλά όλοι έχουν ακούσει γι’ αυτό, κρύβεται στο πίσω μέρος μιας στοάς στην καρδιά του Χαλανδρίου και περιβάλλεται από χρωματιστά σπιτάκια και μπαλκόνια που θυμίζουν κάτι από Νότινγκ Χιλ. Στα τραπεζάκια με τις φερ φορζέ καρεκλίτσες, αράζουμε από τις 10 το πρωί για δροσερό freddo (περί τα 3€) ή για τον λαχταριστό Praline Cappuccino. Μένουμε δε στην αυλή ως το απόγευμα, για να απολαύσουμε στο happy hour (6-9) όλα τα σούπερ κοκτέιλ στα 6€.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Το πιο αρχοντικό μπιστρό της Αθήνας βρίσκεται στο μέρος όπου έμεναν οι πρώτοι βασιλείς της Ελλάδας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και απλώνει τα τραπεζάκια του στην πολυεπίπεδη αυλή με τους φοίνικες και τα λουλούδια. Εδώ, από τις 10 το πρωί απολαμβάνουμε καφεδάκι ή κάνουμε brunch break τσιμπολογώντας αυγά benedict, σαντουιτσάκια γαλοπούλας, σαλάτα σολομού ή ομελέτες φούρνου (τα πιάτα του brunch κυμαίνονται μεταξύ 5-8€).

Café Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πατησίων 44, τηλ: 2132144800

Ήσυχο, και με θέα από τη μία στην βουή της Πατησίων, αλλά από την άλλη σε ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Αθήνας, το café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μας δίνει επιπλέον λόγους να το επισκεφθούμε: Εδώ και μερικούς μήνες, το αίθριο του κήπου του Μουσείου ανανεώθηκε και προστέθηκαν 700 νέα φυτά, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία, αφορμή για μια όμορφη περιήγηση στην φύση και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας. Το café σερβίρει καθημερινά 8.00 με 20.00.

Κήπος – The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Μια αυλή γεμάτη χαλίκι, κρεμαστούς κήπους, καρέκλες σκηνοθέτη, κούνιες για τα παιδιά και στο βάθος… δάσος: Το Garden Café βρίσκεται στον Διομήδειο Κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους της Μεσογείου, και σερβίρει καφεδάκι κάτω από την σκιά των δέντρων από νωρίς το πρωί μέχρι το βραδάκι. Εδώ θα βρείτε και ελληνικό finger food αν πεινάσετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v