Οι κορυφαίες εκδηλώσεις στα Φεστιβάλ των Δήμων

Επτά δήμοι της Αθήνας γιορτάζουν τον Σεπτέμβριο και εμείς συγκεντρώνουμε τις κορυφαίες εκδηλώσεις των φεστιβάλ τους.
Οι κορυφαίες εκδηλώσεις στα Φεστιβάλ των Δήμων
Τώρα που μαζευτήκαμε όλοι πίσω στην Αθήνα… ας μην πούμε «τα κεφάλια μέσα». Αντίθετα, οι δήμοι της Αττικής φροντίζουν να γεμίσουν το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου με ένα σωρό Φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ό,τι πρέπει για να κλείσουμε με ψυχαγωγία, διασκέδαση και βόλτες το καλοκαίρι. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε τα κορυφαία ραντεβού των δήμων αυτό τον Σεπτέμβριο, που μάλιστα είναι δωρεάν – ή με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο.

Ραντεβού στον δήμο Αθηναίων...

…για μουσικά συναπαντήματα στον Εθνικό Κήπο
Η Φιλαρμονική ορχήστρα και η Big Band του δήμου Αθηναίων ξαναδίνουν ζωντάνια στον Εθνικό Κήπο με συναυλίες και μουσικούς περιπάτους την Τρίτη 6/9 στις 19.00, το Σάββατο 17/9 στις 11.00 και την Παρασκευή 23/9 στις 18.00 (είσοδος ελεύθερη).

…για θέατρο και μουσική στο Αττικό Άλσος
Το Φεστιβάλ του Θεάτρου Αττικού Άλσους συνεχίζεται ως τις 18 Σεπτεμβρίου, για να απολαύσουμε μεταξύ άλλων την Αντιγόνη του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο (5/9 στις 21.00, είσοδος 4€), την μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο» (7/9 στις 21.00, είσοδος ελεύθερη), την συναυλία των Μανώλη Φάμελλου, Στάθη Δρογώση, Οδυσσέα Τσάκαλου και Βαγγέλη Μαρκαντώνη (9/9 στις 21.00, είσοδος ελεύθερη), τις συναυλίες των Κώστα Λειβαδά (13/9, είσοδος 4€), Γεράσιμου Ανδρεάτου (14/9 στις 21.00, είσοδος 4€) και Δήμητρας Γαλάνη (18/9 στις 21.00, είσοδος 7€) και την παράσταση «Οι 12 Ένορκοι» (17/9 στις 21.00, είσοδος 3€).



Ραντεβού στον Δήμο Καλλιθέας...

…για το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ
Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, οι τέχνες αποβιβάζονται στην Καλλιθέα, για να δώσουν το «παρών» σε ένα νέο θεσμό. Οι εκδηλώσεις φιλοδοξούν να μας συστήσουν την Μεσόγειο της Ιστορίας, της όπερας, του τραγουδιού, του θεάτρου, του χορού, της ζωγραφική και της γαστρονομίας σε διάφορες γειτονιές του δήμου. Στα highlights, η «Κάρμεν» του Μπιζέ (9-11 και 14/9) θα «ζωντανέψει» στο προαύλιο του Δημοτικού Σταδίου Γρ. Λαμπράκης. Στην παραλία της Καλλιθέας θα ακουστούν μουσικές εξωτικές με τραγούδια εμπνευσμένα από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ερμηνευμένα από τη Νίνα Λοτσάρη (8/9) αλλά και τραγούδια που παντρεύουν την οπερέτα και το μιούζικαλ με το ελληνικό σινεμά από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (24/9). Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι είτε δωρεάν, είτε με γενική είσοδο που κυμαίνεται στα 5-20€.  

Ραντεβού στον Δήμο Χαλανδρίου…

…για κινηματογραφικές μουσικές
Την Τρίτη 6/9 στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο, η Φιλαρμονική του Δήμου θα παίξει στο θέατρο Ρεματιάς μουσικές από ταινίες τις οποίες «έντυσαν» ο Νίνο Ρότα και ο Ένιο Μορικόνε.

…για εναλλακτική συναυλία
Χιπ χοπ και εναλλακτικές μουσικές θα ακουστούν την Παρασκευή 9/9 στις 20.30 (προπώληση 10€) από τους Στίχοιμα – Χατζηφραγκέτα, που αναμένεται να ξεσηκώσουν τη Ρεματιά του Χαλανδρίου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 εδώ

Ραντεβού στον δήμο Αμαρουσίου…

…για θέατρο σκιών
Το μουσείο θεάτρου σκιών Ευγένιος Σπαθάρης του δήμου Αμαρουσίου οργανώνει αισίως το 17ο Φεστιβάλ «Σπαθάρεια», με παραστάσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τον Καραγκιόζη και την ελληνική παραδοσιακή τέχνη, από τις 6 ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Οι παραστάσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 20.00 – δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 



Ραντεβού στον δήμο Περιστερίου…


…για δωρεάν συναυλίες
Μεταξύ άλλων θα απολαύσουμε αφιέρωμα στους Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Καλδάρα και Πάνου (12/9 στις 20.30), αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού (14/9 στις 20.30) και στον Στέλιο Καζαντζίδη (17/9 στις 20.30), συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη (19/9 στις 20.30) και το «Άξιον εστί» των Θεοδωράκη-Ελύτη προσαρμοσμένο για λυρικό τραγούδι με αφηγητή και μουσικό σύνολο. Όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο «Τέχνη στην Πέτρα».

…για δωρεάν γυμναστική
Τις Κυριακές 4,11 και 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 το πρωί, θα παραδίδονται δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα σε τεχνικές εκγύμνασης και χορού όπως Caribbean Beat, Fitness Game, Flamenco και Zumba.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμρβη του δήμου Περιστερίου εδώ



Ραντεβού στον δήμο Παπάγου-Χολαργού...

…για Αριστοφάνη στο Κηποθέατρο Παπάγου
Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει την Αριστοφανιάδα, μια κωμωδία εμπνευσμένη από το έργο του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κ. Γάκη, με τους Καφετζόπουλο, Γεννατά, Πυρπασόπουλο και Μουμούρη. (12/9 στις 21.00, από 12€)

…για συναυλία των Ρεμπούτσικα και Πασπαλά
Το πιο αισθαντικό δίδυμο του ελληνικού πενταγράμμου θα γεμίσει μουσικές της Ανατολής και της Δύσης το Κηποθέατρο στις 14/9 (έναρξη στις 21.00, είσοδος 13€).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ



Ραντεβού στον δήμο Κηφισιάς...

…για τα Μενάνδρεια
Το φετινό φεστιβάλ του δήμου Κηφισιάς έχει εκατοντάδες ραντεβού, από όπερα και συναυλίες μέχρι μονολόγους, μουσικές αναδρομές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, stand up comedy, λαϊκές βραδιές, ρεσιτάλ πιάνου και παιδικές εκδηλώσεις – δύσκολο να διαλέξουμε σε ποια θα πρωτοπάμε. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v