Τι θα δούμε τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα;

Ο Σεπτέμβρης στην πόλη είναι γεμάτος συναυλίες, θέατρο και ενδιαφέροντα events με δωρεάν είσοδο.
Τι θα δούμε τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα;
Τις αχυρόμπαλες της ερήμου τον Αύγουστο στην πόλη αντικαθιστούν σιγά σιγά πολλά και ενδιαφέροντα events μουσικού και θεατρικού ενδιαφέροντος. Κάθε μέρα και κάτι συμβαίνει στην Αθήνα κι εμείς σταχυολογούμε τα καλύτερα των καλύτερων για να κάνετε πρόγραμμα.

Προβολές στο φεγγαρόφωτο από το ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με ανοιχτές εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο. Θερινές προβολές κλασσικών ταινιών, συναυλίες, αλλά και δράσεις αθλητισμού και ευεξίας γεμίζουν το πρόγραμμα και μας φέρνουν κοντά στον εντυπωσιακό του χώρο. Ενδεικτικά, στις 4/9 Θα δούμε το Sugarland Express του Σπίλμπεργκ, στις 16/9 του το Πρόγευμα στο Τίφανι του Μπλέικ Έντουαρτς, στις 10/9 θα απολαύσουμε την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους Anastatica Project και στις 24/10 τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη κάνουμε Yoga στο Πάρκο, ενώ τις Παρασκευές αερόβια προπόνηση στο στίβο και τις Τετάρτες Ματ Πιλάτες. Στις 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται αγώνας 2 χιλιομέτρων, ενώ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει επίδειξη Krav Maga.

Η Ευαγγελάτου ξαναπάει Πειραιά

Ο «Φάουστ» το έργο ζωής του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγελλάτου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου και για είκοσι παραστάσεις, με τον Νίκο Κουρή στον ομώνυμο ρόλο, και τον ταλαντούχο Αργύρη Πανταζάρα ως Μεφιστοφελή. Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας από τα ταμεία του Θεάτρου και στο www.ticketservices.gr γιατί προβλέπεται sold out.

Ο Όρνιθες πιάνουν Στέγη

Οι αριστοφανικοί Όρνιθες του Νίκου Καραθάνου πιάνουν… στέγη στη Συγγρού στις 17,18 και 21-23/9 με μια παράσταση που έσπασε ταμεία στην Επίδαυρο το καλοκαίρι. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Η "κόρη της φωτιάς" στο Ηρώδειο

Η πρώτη παραγωγή του Gazarte στο Ηρώδειο φιλοξενεί την Buika, μια μεγάλη ερμηνεύτρια, στις 20 Σεπτεμβρίου. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν ), ενώ στη διεύθυνση θα απολαύσουμε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, βραβευμένο από την Academy of Music and Festival, "Cuba Disco" για το συμφωνικό του έργο. Εισιτήρια από 10€. Προπώληση: www.viva.gr, Public, Media Markt, Seven Spots,Reload Stores, Ευριπίδης.

Κλασική μουσική στον Κήπο του Μεγάρου

Οι βραδιές κλασικής μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στις 7, 14 και 23 Σεπτεμβρίου, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ (7/9 ), την Αcademica Αθηνών (14/9) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (23/9 ).

Ο Μάνος Ελευθερίου τιμάται στην Τεχνόπολη

Με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου τα 50 χρόνια έργου του μεγάλου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κούτρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Γιώργος Μεράντζας, Ηρώ Σαΐα, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρίας Καρούνης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης. Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κορίνα Λεγάκη και Γιάννης Μαθές.

Να σημειώσουμε ότι ο χώρος της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσει και μπόλικους ακόμα ελληνικές καλλιτέχνες: Γιάννη Χαρούλη για τρεις ημέρες (5,6,7), Παύλο Παυλίδη (8/9), Κ. Βήτα (9/9), Γιάννη Αγγελάκα (12/9), Θανάση Παπακωσταντίνου (14/9) και Σωκράτη Μάλαμα (19/9).

Οι Eagles of Death Metal πετούν στο Πειραιώς Academy 117

Για πρώτη φορά στην καριέρα τους οι αμερικάνοι έρχονται στη χώρα μας στις 7/9 για να μας «λούσουν» με ένα ακαταμάχητο mix από alternative, garage punk, desert, Southern και hard rock ήχους. Εισιτήρια από 29€. Προπώληση: Ticket House, www.tickethouse.gr, www.ticketpro.gr.

Η Mόνικα παρουσιάζει τους Planet Tiki στο Gagarin 205

Η Μόνικα επιστρέφει στο Gagarin 205, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 10 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στον χώρο. Έχοντας ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι και οι Bρυξέλλες, η Μόνικα, με τη full band της αποτελούμενη από 4 εκ των πλέον ταλαντούχων και ανερχόμενων μουσικών της νεοϋορκέζικης σκηνής, τους Planet Tiki, φέρνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του show τους στην Αθήνα. Εισιτήρια από 10€.

Η Lara Fabian πάει ΟΑΚΑ

Μία φωνή που κρύβει πάθος, ταλέντο, συναίσθημα, μελωδικότητα και η οποία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως σήμερα μετρά δεκάδες επιτυχίες, η Lara Fabian, έρχεται στο ΟΑΚΑ για την πρώτη της εν Ελλάδι συναυλία στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v