Σουβλακοφαγία με θέα θάλασσα

Σπάμε τα δεσμά του «ψαράκι με θέα θάλασσα» και προτείνουμε αγαπημένες διευθύνσεις στην Αττική για πιτόγυρα… με την αρμύρα.
Σουβλακοφαγία με θέα θάλασσα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν βαρεθήκατε την μανιέρα του «τρώω ψαράκι και ατενίζω τις βαρκούλες και τα κύματα» τότε έχουμε μια ωραιότατη εναλλακτική να σας προτείνουμε. Πιτόγυρα, καλαμάκια, ποικιλίες και κεμπάπ με θέα θαλασσινή, τιμές ικανοποιητικές και ατμόσφαιρα που θυμίζει ακόμα καλοκαίρι.

Τι λέτε;

Lamarina
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ: 2110 124117

Πολλά περισσότερα από ένα απλο σουβλατζίδικο «της σειράς» η Λαμαρίνα προσφέρει απλόχερα θέα στα κότερα που κουνιούνται στη Μαρίνα Ζέας, και εξαιρετικές γεύσεις σε άκρως οικονομικές τιμές δεδομένης της τοποθεσίας της. Η μερίδα με τα καλαμάκια χοιρινά (7,60€) είναι νοστιμότατη και ό,τι πρέπει για ένα άτομο (μπορεί και 2) με 4 καλαμάκια, 2 πιτούλες, ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού, ενώ ο γύρος κοτόπουλο σε μερίδα απογειωτικός. Αν είστε μεγάλη παρέα πάντως, συνιστούμε την ποικιλία «Λαμαρίνα» για 4 άτομα (28€) που όχι μόνο θα σας χορτάσει με καλαμάκια χοιρινά, κοτόπουλου, κεμπάπ, γύρο χοιρινό, πίτες και διάφορες σος αλλά ενδεχομένως να την πάρετε και… πακέτο για το σπίτι.

Ο Ζάχος
Βασιλέως Κωνσταντίνου 94, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8975652

Σταθερή αξία για δεκαετίες, από το 1950, ο Ζάχος στη Βάρκιζα προσφέρει κρεατο-εδέσματα σε μια περιοχή που θαρρείς θα κυριαρχούσαν αποκλειστικά και μόνο οι ψαροταβέρνες. Αντιπροτείνει στην ψαροφαγία της περιοχής σούπερ τυλιχτό σουβλάκι και ωραιότατα ψητά σούβλας έχοντας ως highlight τα ξακουστά του καλαμάκια, το ζουμερό κοντοσούβλι και τα καλοψημένα μπιφτέκια στα κάρβουνα. «Αδερφάκια» του Ζάχου θα βρείτε στην Βουλιαγμένη, αρκετά κοντά στη θάλασσα και τη Γλυφάδα. Το πιτόγυρο με χοιρινό κοστίζει 2,30€ και με κοτόπουλο 2,40€, ενώ το καλαμάκι κοτόπουλο κοστίζει 1,70€ και το χοιρινό 1,60€.

Η Παραλία του Κρητικού
Λεωφόρος Ποσειδώνος 5, Παραλία Μαραθώνα, τηλ: 22943 02710

Ένας κρητικός βγήκε… παγανιά στην παραλία του Μαραθώνα και με άρωμα αρμύρας σερβίρει εκλεκτά ντόπια κρέατα Κρήτης στα κάρβουνα στον λιτό, στεγασμένο εξωτερικό του χώρο. Μια ανάσα από την παραλία λοιπόν, παραγγέλνουμε ολόφρεσκες πατάτες, εξαιρετικό ντάκο, λαχταριστά αρνίσια κεμπάπ δικής τους κατασκευής, εξαιρετικό γύρο κοτόπουλο μερίδα ή τυλιχτό με μπόλικο τριμμένο τυράκι και εξίσου νόστιμο σουβλάκι κοτόπουλο σε γενναία μερίδα που χορταίνει άνετα δύο άτομα. Από ορεκτικά ξεχωρίζουν οι χειροποίητοι κολοκυθοκεφτέδες και τα τηγανιτά αυγά. Συνοδεύουμε με καραφάκι ρακή για να τιμήσουμε την… παραθαλάσσια εκδοχή της λεβεντογέννας και δεν πληρώνουμε περισσότερα από 12-15€/άτομο.

Karma Chill and Grill
Αγίας Μαρίνας 48, Πόρτο Ραφτη, τηλ: 22990 84544

Μόνο καλό μπορεί να είναι το Κάρμα σε αυτό το νέο grill στο Πόρτο Ράφτη, δύο βήματα από την παραλία, το οποίο βγάζει τραπεζάκια έξω στον πιο κεντρικό δρόμο της περιοχής, στα οποία αφού παραλάβετε σε δίσκο την παραγγελία σας, αράζατε και απολαμβάνετε φαγητό και θέα θάλασσα. Στα του μενού τώρα, ο κατάλογος περιλαμβάνει πλούσιες μερίδες με γύρο χοιρινό, καλαμάκι χοιρινό, μπιφτέκι γεμιστό με Φιλαδέλφεια κ.α., λαχταριστές ποικιλίες με καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, μπιφτέκι γεμιστό και κανονικό, κεμπάπ και ποικιλία από πίτες αλλά και ζουμερά burgers. Η τιμή για τις μερίδες είναι 7.5€, η ποικιλία κοστίζει 14,5€, ενώ τα burger ξεκινούν από 5,50€. Δείτε το μενού εδώ.

Ο Δημήτρης
Λεωφ. Γρέγου 27, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 88218

Μπορεί να… μην του φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά ο Δημήτρης είναι ένα νοστιμότατο «διαμάντι» στο Πόρτο Ράφτη, που σερβίρει εκλεκτά μαγειρευτά και ωραιότατα σουβλάκια και παρελκόμενα με υπέροχη θέα. Ο γύρος χοιρινός και το κοντοσούβλι του είναι αναμφίβολα από τα highlight του μενού, ενώ εξίσου καλό είναι το γεμιστό μπιφτέκι και το σουβλάκι κοτόπουλο. Οι μερακλήδες μπορούν να τιμήσουν και τα παϊδάκια του. Ο γύρος κοτόπουλο ενδεχομένως να χρειάζεται κάτι παραπάνω για να είναι πιο γευστικός. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 15€/άτομο.

Στου Λαδόκωστα
Λ. Ποσειδώνος 4, Ν. Μάκρη, τηλ: 22940 91812

Στο μοντέρνο self service ψητοπωλείο του Λαδόκωστα η κρεατοφαγία πραγματοποιείται, όπως δηλώνει και το όνομά του, σε λαδόκολλα με θέα τη θάλασσα της Νέας Μάκρης. Το μενού περιορισμένο, όμως αρκούντως ικανοποιητικό και νοστιμότατο. Περιλαμβάνει χοιρινά καλαμάκια ζουμερά με κρεμμυδοπάπρικα (1,40€), μερίδα μπιφτέκια κανονικά ή «του μερακλή» με σκέτο κιμά (6,80€, χωρίς πατάτες όμως), νοστιμότατες πιτούλες κομμένες για να τα συνοδεύσετε, αφράτες και καλοψημένες, και ντομάτα γεμιστή με τυρί για σαλάτα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v