Τι ενδιαφέρον συμβαίνει στην Αθήνα τον Αύγουστο;

Οι συναυλίες, τα θέατρα, οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και όλα τα ωραία που θα συμβούν σε όσους (ξε)μείνουμε αυγουστιάτικα στην πόλη.
Τι ενδιαφέρον συμβαίνει στην Αθήνα τον Αύγουστο;
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι, παραδοσιακά, ο μήνας που η δράση μετακομίζει στα νησιά και τα λαγκάδια, κι όσοι ξεμένουμε στην Αθήνα ψάχνουμε… με τα κιάλια συναυλίες, θέατρα και λοιπές ανάσες τέχνης στην αυγουστιάτικη έρημο. Τις βρίσκουμε, όμως. Είναι λίγες και καλές, πολλές από αυτές με ελεύθερη είσοδο, και στα πιο δροσερά σημεία της πόλης.

Τα Αισχύλεια της Ελευσίνας

Το φεστιβάλ που μας φέρνει κάθε χρόνο στην Ελευσίνα ξεκινά φέτος στις 12 Αυγούστου, και έχει κάτι για όλους: Πρεμιέρα με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου και Δημήτρη Λιγνάδη, και με ελεύθερη είσοδο. Ακολουθεί στις 18 Αυγούστου βραδιά πανσελήνου με την Σόνια Θεοδωρίδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας επίσης με ελεύθερη είσοδο. Τον λόγο έχει στις 24 Αυγούστου ο Σωκράτης Μάλαμας με τη συναυλία «πώς λαβώνεται ο χρόνος…», ενώ στις 28 Αυγούστου η Hangzhou Opera Theater παρουσιάζει την παράσταση «The honest advice unpleasant on the ear” βασισμένη στο έργο «Βασιλιάς Λιρ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Huizhu Sun, Chunfang Fei. Ακολουθεί στις 29 Αυγούστου η παράσταση "Η ασπίς και το συμπόσιο" των Μενάνδρου-Λουκιανού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Και τέλος, στις 31 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ

Ακριβώς πλάι στο κανάλι που συνδέει το πανέμορφο πάρκο του με την θάλασσα, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να προβάλλει κάθε Παρασκευή στις 21.00 δωρεάν ταινίες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Park your Cinema. Αυτή την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, προβάλλεται η ταινία Αδιακρισίες / Indiscreet (του 1958) σε σκηνοθεσία Stanley Donen και με πρωταγωνιστές τους Cary Grant και Ingrid Bergman. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Βουτιές και μουσικές στον Ωρωπό

Το 1ο Oropos Summer Fest, για το οποίο σας τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ http://www.in2life.gr/culture/music/article/539513/oropos-summer-fest-to-neo-mas-kalokairino-festival.html, συνεχίζει δυναμικά και τον Αύγουστο, στην παραλία Χαλκούτσι, με τις συναυλίες των Σωκράτη Μάλαμα (στις 10/8) και Θανάση Παπακωνσταντίνου (στις 14/8). Τα εισιτήρια κοστίζουν 13€ στην προπώληση και 14€ στο ταμείο, και περιλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς την Αθήνα.

Αυγουστιάτικη φεγγαράδα

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις: Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 21.00, οι The Swingin’ Cats θα μας ξεσηκώσουν με swing ρυθμούς στην αυλή, ενώ το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 20.00 και μετά), ενώ το εστιατόριο θα έχει από τις 20.00 και μετά live jazz μουσική από τους Σπύρο Ροντογιάννη στο σαξόφωνο, τον Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο και τον Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο. Η είσοδος στο μουσείο θα είναι επίσης δωρεάν την Παρασκευή 19 Αυγούστου, από τις 20.00 μέχρι τις 22.00, ενώ το εστιατόριο θα έχει και πάλι live jazz, με τους ίδιους καλλιτέχνες, από τις 20.00 και μετά.

Θέατρο και μουσική στη δροσιά της Ρεματιάς

Στη Ρεματιά του Χαλανδρίου δίνουμε ραντεβού προς το τέλος Αυγούστου, για τις σούπερ δωρεάν εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Την παράσταση «Πέρσες» από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 24 Αυγούστου, την συναυλία του Θοδωρή Αμπαζή την Παρασκευή 26/08, τη μουσική παράσταση της Κλεονίκης Δεμίρη «Στον ουρανό μια νύχτα με τ' αστέρια» το Σάββατο 28/08 και την συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου και Γιώργου Τοσικιάν την Τετάρτη 31/08. Λεπτομέρειες εδώ.

Οι Tiger Lillies στου Παπάγου

Στο ατμοσφαιρικό Κηποθέατρο καταφτάνουν με φόρα στις 23 Αυγούστου οι αγαπημένοι Βρετανοί του ελληνικού κοινού, για μια συναυλία που θα περιλαμβάνει όλες τις θρυλικές επιτυχίες τους αλλά και κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ που έχει τίτλο “Madame Piaf”. Η συναυλία ξεκινά στις 21.00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ (φοιτητικά και ανέργων 15€).

Athens Open Air Film Festival… επί δύο

Είναι δωρεάν, είναι υπέροχο, στήνει την οθόνη του στα ωραιότερα σημεία της Αθήνας, και προβάλλει καταπληκτικές ταινίες που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε. Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα δούμε τον σαιξπηρικό Ερρίκο Ε’, με τον Λόρενς Ολίβιε, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Θέατρο του Αίματος με τον Vincent Price. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.30.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v