Αύγουστος στην Αθήνα σημαίνει…

15 αλήθειες, συνήθειες, γεύσεις και μυρωδιές που κάνουν μαγικά τα καλοκαίρια μας στην πόλη.
Αύγουστος στην Αθήνα σημαίνει…
της Ηρώς Κουνάδη

Η κίνηση αρχίζει να μειώνεται, οι φωτογραφίες παραλιών στο newsfeed του Facebook αυξάνονται, τα μεσημέρια στη δουλειά είναι όλο και πιο ήσυχα. Ναι, αν δεν το καταλάβατε, ο πιο καλοκαιρινός μήνας του καλοκαιριού, η αυτού εξοχότης ο Αύγουστος είναι επιτέλους εδώ. Και Αύγουστος στην αθηναϊκή εκδοχή του σημαίνει…

…Θερινό σινεμά με παγωμένη μπύρα στο χέρι, θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και μυρωδιά από γιασεμί κι αγιόκλημα.

…Βραδινές βουτιές στο Πόρτο Ράφτη και στο Καβούρι.

…Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

…Να περπατάς αργά καταμεσής μιας άδειας λεωφόρου. Και να μπαίνεις στον πειρασμό να την φωτογραφίσεις. Και να το κάνεις.

…Να βολτάρεις στην Κυδαθηναίων μυρίζοντας από παντού αντηλιακό.

…Να χαμογελάς με κάθε «νάθινγκ» που ακούς, σε απάντηση ευχαριστίας τουρίστα που μόλις του υπέδειξαν προς τα πού είναι τα σκαλάκια της Ακρόπολης.

…Να βρίσκεις επιτέλους ελεύθερο εκείνο το τραπεζάκι με την τελειότερη θέα της Ακρόπολης στην ταράτσα του Couleur Locale, του 360 ή του A for Athens.

…Να παρκάρεις απέξω. Όπου και αν πηγαίνεις.

…Να σκρολάρεις με βαριεστημένο ύφος μεσημέρι στο γραφείο το Newsfeed του Facebook που είναι γεμάτο πατουσάκια μπροστά από παραλίες.

…Να απλώνεις επιτέλους extra large πετσέτα στο ΚΑΠΕ.

…Να βουτάς από ψηλά στα Λιμανάκια, χωρίς να ανησυχείς ότι θα προσγειωθείς επάνω στο κεφάλι ανυποψίαστου λουόμενου.

…Να παίρνεις τηλέφωνο πριν βγεις για φαγητό, όχι για να κλείσεις τραπέζι, αλλά για να τσεκάρεις πως δεν έχουν κλείσει για διακοπές.

…Να νιώθεις πως μοιράζεσαι μια γλυκιά συνωμοσία με όλους όσους βρίσκονται μαζί σου εδώ. Σε σημείο να χαμογελάς συνωμοτικά σε αγνώστους στα φανάρια.

…Να μειώνεται ο χρόνος που κάνεις για να πας από το σπίτι στη δουλειά και να επιστρέψεις στο μισό. Ενίοτε και στο ένα τρίτο.

…Να ανακαλύπτεις καινούρια μέρη/ café/ κήπους/ διαδρομές στην πόλη, με όλον αυτόν τον νεοαποκτηθέντα ελεύθερο χρόνο. Και να εντυπωσιάζεις τους φρεσκογυρισμένους από διακοπές φίλους σου με τις νέες σου ανακαλύψεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v