Τα δωρεάν του Αυγούστου: 10 καλά νέα

Δωρεάν θερινό σινεμά δίπλα στην θάλασσα, δωρεάν μουσικές στη Ρεματιά, δωρεάν θέατρο σκιών στην Καλλιθέα, δωρεάν Αύγουστος στην Αθήνα.
Τα δωρεάν του Αυγούστου: 10 καλά νέα
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς η πόλη αδειάζει, οι (δωρεάν και μη) εκδηλώσεις της λιγοστεύουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα μείνουμε σπίτι φέτος τον Αύγουστο. Δωρεάν θερινό σινεμά, θέατρα και συναυλίες υπόσχονται να μας βγάλουν έξω, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.

Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει την καλοκαιρινή του δράση στις γειτονιές της Αθήνας, με την συναυλία των Μπάμπη Τσέρτου και Νάντιας Καραγιάννη στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή την Δευτέρα 1/08 στις 21.00, και τους μουσικούς περιπάτους της Φιλαρμονικής στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη 3, την Κυριακή 7 και το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 19.30.

Θερινό σινεμά και θέατρο σκιών στην Καλλιθέα

Στις 4 και 5 Αυγούστου το Πάρκο Ιζόλα της Καλλιθέας μετατρέπεται σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για όλους, και προβάλλει τις ταινίες «Διακοπές για Παντρεμένους» και «Taxi 4» αντίστοιχα. Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00.

Επίσης στην Καλλιθέα, στον πεζόδρομο του Δημαρχείου την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 20.00 θα δούμε την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Μήτρος και ο Τζίμης», βασισμένη σε έναν από τους μύθους του Αισώπου. Και την επόμενη Τετάρτη, 10 Αυγούστου, «ο Καραγκιόζης (πάει) στο πανηγύρι» στην Πλατεία Κύπρου στις 20.00, ενώ μια ώρα πριν, στις 19.00 θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο εργαστήριο κατασκευής κούκλας θεάτρου σκιών.

Φεστιβάλ στη δροσιά της Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, επανέρχεται δριμύτερο στο τέλος Αυγούστου, και φιλοξενεί την παράσταση «Πέρσες» από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία την Τετάρτη 24 Αυγούστου, την συναυλία του Θοδωρή Αμπαζή την Παρασκευή 26/08, τη μουσική παράσταση της Κλεονίκης Δεμίρη «Στον ουρανό μια νύχτα με τ' αστέρια» το Σάββατο 28/08 και την συναυλία των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου και Γιώργου Τοσικιάν την Τετάρτη 31/08. Και οι τέσσερις εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20.30. Λεπτομέρειες εδώ.

Δωρεάν θερινό σινεμά – Μέρος Δεύτερον

- Το ολοκαίνουριο καμάρι της Αθήνας, το υπέροχο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, προβάλλει κάθε Παρασκευή στις 21.00 δωρεάν ταινίες πλάι στο ρυάκι, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το μίνι φεστιβάλ ονομάζεται Park your Cinema, και λεπτομέρειες για την ταινία της εβδομάδας βρίσκουμε κάθε φορά εδώ.

- Το θερινό σινεμά Αιολίς στην Καισαριανή (Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, τηλ.: 2107247600) έχει όλο το καλοκαίρι ελεύθερη είσοδο από Δευτέρα έως Πέμπτη, και εισιτήριο στα 5€ από Παρασκευή έως Κυριακή. Το πρόγραμμα των προβολών θα το βρείτε εδώ.

- Στον πανέμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) προβάλλεται, στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival, την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21.30 η ταινία «Το Θέατρο του Αίματος» με τον Vincent Price. Πληροφορίες εδώ.

- Το ίδιο φεστιβάλ φέρνει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης, τον σαιξπηρικό Ερρίκο Ε’, με τον Λόρενς Ολίβιε, την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21.30. Πληροφορίες εδώ.

Έκθεση ζωγραφικής στην Ελευσίνα

Μια ωραιότατη αφορμή για να βολτάρουμε στην παραλιακή περαντζάδα της Ελευσίνας μας δίνει η έκθεση που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» η Δημοτική Συλλογή Έργων Τέχνης Ελευσίνας, μέχρι τις 10 Αυγούστου. Με έμφαση στο τελάρο και τις πλαστικές αξίες της ζωγραφικής, παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελευσινίων καλλιτεχνών, όπως ο Χρήστος Λεβέντης (1929 -2014) και ο Σπύρος Λυμπέρης (1922 - 1992), χωρίς όμως να λείπουν και τα χαρακτικά «διαμαντάκια» κάποιων μεγάλων δασκάλων, όπως ο Άγγελος Θεοδωρόπουλος (1883-1965) και ο Γιάννης Μόραλης (1916-2009). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v