Φτηνός καφές στην Αθήνα

Μπορούμε να κάτσουμε σε καφέ, να παραγγείλουμε και να μην πληρώσουμε πάνω από 2€; Μπορούμε. Δείτε πού.
Φτηνός καφές στην Αθήνα
Καφές στο χέρι – εύκολη υπόθεση με λιγότερα από 2€. Καφές «για εδώ» σε τραπεζάκι ή σε αυλή – δύσκολη υπόθεση με λιγότερα από 2€.

Ψάξαμε, όμως και βρήκαμε αγαπημένες διευθύνσεις σε όλη την Αθήνα που δεν… βαράνε την αγάπη μας για το υπέροχο αυτό ρόφημα και τον σερβίρουν σε μυρωδάτες εκδοχές (ελληνικός, διπλός εσπρέσσο, εσπρέσσο freddo) ζητώντας μας λιγότερα από 2€.

Μπράβο τους.

* Στο Πενηνταράκι (Βορείου Ηπείρου 2, Πλατεία Σμύρνης, Βύρωνας), πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία του Βύρωνα και απολαμβάνουμε παγωμένο espresso freddo με 1,90€.


* Στην δροσερή αυλίτσα του L’Ovelha Negra στην Καλλιθέα (Ισμήνης 84, Τζιτζιφιές) με τα όμορφα λουλούδια, τις vintage πινελιές και το άσπρο βοτσαλάκι κάτω, απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας καφεδάκι με 2€.


* Στο Περιστέρι απολαμβάνουμε εκλεκτό εσπρεσάκι από μυρωδάτα χαρμάνια από τους μπαρίστας του Barista Espresso Bar (25ης Μαρτίου 4) με τιμές από 1,50€ μέχρι 2,50€.

* Στο Aresi cafe bar (Φλέμινγκ 78) στον Βύρωνα μας… αρέσει που μπορούμε να απολαύσουμε εσπρέσσο και ελληνικό καφέ με… ολίγη με 2€.

* Κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων το Alphaville (Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο) μας σερβίρει φτηνά καφεδάκια (με 2€) ενώ τα τραπέζια του συχνά πυκνά θα τα δείτε φορτωμένα με επιτραπέζια και βιβλία από την βιβλιοθήκη του.

* Σταθερή αξία για κυριακάτικο καφεδάκι στην άδεια Αθήνα, το Σέλας (Καλλικράτους και Μεθώνης 19) στα Εξάρχεια σερβίρει δροσερά καφεδάκια από 2€.

* Στη Σβούρα, τη μικρή κρυφή αυλίτσα της Νεάπολης, πέρα από ωραία πιάτα ημέρας, δροσερές σαλατούλες και ρακές, απολαμβάνουμε καφεδάκι μέχρι 2€.

* Στην όμορφη αυλή του Πυρολίκι (Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο) τα καφεδάκια ξεκινούν από 1,50€ για έναν ελληνικό και φτάνουν μέχρι τα 2€ για έναν δροσερό espresso freddo.


* «Φτου Ξελευτερία» λέμε στο Μεταξουργείο (Θεμιστοκλέους 6) πιάνουμε τραπεζάκι στην αυλή του και παραγγέλνουμε καφεδάκι με κόστος (το πολύ) 2€.

* Το Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός) Η πιο «χύμα» αυλή που το βράδυ το γυρνά σε ρακές και μεζέδες, τα μεσημέρια θυμίζει περισσότερο νοσταλγικό καφενέ με τραπεζάκια στο χαλίκι, πνιγμένα στο πράσινο. Ο καφές στοιχίζει 2€.

* Στα Πετράλωνα, το Πικάπ εκτός από ωραιότατα κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές, σερβίρει καφεδάκια από νωρίς το πρωί με 2€ (διπλός εσπρέσσο) και 1,50€ (ελληνικός).


* Εκτός από σούπερ φτηνά κοκτέιλ (από 4,80€ για ένα μοχίτο), ο Κόκκινος Λωτός (Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια) ανοίγει από το πρωί και σερβίρει εξίσου φτηνά καφεδάκια, από 1,40€.

* Το Σπιρτόκουτο (Κειριαδών 15, Πετράλωνα) με την ρετρό διακόσμηση και τις «ψαγμένες» μουσικές σερβίρει εξαιρετικό espresso freddo με 2€.

* Στο Kaya (Βουλής 7) θα απολαύσετε το καφεδάκι υπό τον ίσκιο της στοάς, στον εξωτερικό του πάγκο ο οποίος ακολουθεί την φιλοσοφία των ιταλικών καφέ, υπό τους ήχους χαλαρωτικής τζαζ μουσικής σε τιμές που ξεκινούν από 0,80€ για έναν διπλό εσπρέσο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v