Πάμε για καφέ στο Θησείο;

Επτά κορυφαίες διευθύνσεις στα στενά και τους πεζοδρόμους του Θησείου για να απολαύσουμε το καλοκαιρινό καφεδάκι μας.
Πάμε για καφέ στο Θησείο;
Κρυμμένες industrial αυλές και πολύχρωμες καρέκλες καφενείου στο πλακόστρωτο. Καφέδες στο παράθυρο με θέα τις γραμμές των τρένων και σπιτικές λεμονάδες σε συνεργατικά στέκια. Ροκ και indie μουσικές ή και εκθέσεις τέχνης σε ethnic κήπους. Το Θησείο είναι γεμάτο ενδιαφέροντα μέρη για να απολαύσουμε τον καφέ μας, και παρακάτω συγκεντρώνουμε τα επτά αγαπημένα μας.

Underdog
Ηρακλειδών 8, τηλ: 2130365393

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές barista ετοιμάζουν τους εκλεκτούς καφέδες στο Underdog, το πλέον hip στέκι του Θησείου, για να τους απολαύσουμε στους μεγάλους βιομηχανικούς πάγκους και τα τραπεζάκια τα οποία απλώνονται σε διάφορα επίπεδα του εσωτερικού χώρου, αλλά και στην ωραιότατη, κρυμμένη πίσω αυλή με την καλοκαιρινή διάθεση. Το Undedog αποτελεί παράλληλα εταιρία καβουρδίσματος καφέ, με ποικιλίες που μπορούμε να προμηθευτούμε για το σπίτι, ενώ τα σαββατοκύριακα αργοπίνουμε καφέ μαζί με το λαχταριστό του brunch, που περιλαμβάνει pancakes, σαλάτες, ομελέτες και σάντουιτσάκια.

Πικάπ 
Δημοφώντος 10, τηλ.: 2112145079

Στο ήσυχο δρομάκι της Δημοφώντος βρίσκεται το πιο χαλαρό, παρεΐστικο και με ψαγμένες μουσικές café bar της περιοχής. Στο Πικάπ με τις βιομηχανικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό και το ωραιότατο φαρδύ πεζοδρόμιο έξω, όπου μπορούμε να αράξουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, απολαμβάνουμε καφέ με λιγότερα από 3€ και αργότερα το γυρνάμε σε φθηνά, καθαρά ποτά στα 5€.

6 – Συνεργατικό καφενείο Θησείου
Τριών Ιεραρχών 21, τηλ.: 210 3451813

Στα «σύνορα» Θησείου και Πετραλώνων, μια παρέα μετέτρεψε αυτή την νοσταλγική γωνιά σε μποέμ κολεκτίβα, όμορφα διακοσμημένη με ανθισμένες γλάστρες και ρετρό λεπτομέρειες. Εδώ, καθόμαστε στα ξύλινα τραπεζάκια για φθηνό καφεδάκι (1,5 ως 3€), υπέροχα σπιτικά αναψυκτικά, ωραίες μουσικές, και μένουμε ως το βράδυ, μιας και η μπάρα του Συνεργατικού καφενείου αποφάσισε να παρουσιάσει νέα λίστα καλοκαιρινών κοκτέιλ στα 7-8€.

Paralelo 33
Αμφικτύονος 33, 6937229775

Ένα παλιό αρχοντικό του Θησείου μετατράπηκε σε φιλόξενο café bar, που απλώνει τραπεζάκια και πάγκους στα δύο «παράλληλα» δωμάτιά του και στην μακρόστενη αυλή-διάδρομο ανάμεσά τους. Εδώ, σε ατμόσφαιρα μποέμ καφενείου, ξεκινάμε με καφεδάκι (ως 3€) και συνεχίζουμε με ελληνικά κι ανατολίτικα μεζεδάκια ή και ποτά αργότερα, στα 5,50€. Οι μουσικές κινούνται μεταξύ ethnic και funk ακουσμάτων.

Sowl
Ηρακλειδών 10

Την υπέροχη αυλή της Ηρακλειδών θα την θυμάστε σίγουρα από τα νεανικά σας μεσημέρια, τότε που πίνατε καφέ και παίζατε τάβλι στον Stavlo. Σήμερα, εδώ θα βρείτε έναν πολυχώρο για καφέ, φαγητό (με κάρτες street food και ελληνικού μπιστρό) και καλλιτεχνικές αναζητήσεις στο Sowl Studio Room. Μας κερδίζει η αύρα του χώρου, κάτι ανάμεσα σε hacienda και εξωτική αφρικανική όαση, καθώς και οι σπάνιες ποικιλίες καφέ. Σημειώστε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, το Sowl λειτουργεί από τις 16.00 το απόγευμα.

Λουξ
Θεσσαλονίκης 9
Οι χρωματιστές καρεκλίτσες καφενείου, απλωμένες στο πλακόστρωτο, με φόντο τα δέντρα της οδού Θεσσαλονίκης και τα βαγόνια του Ηλεκτρικού να περνούν, είναι το σκηνικό που δεν απαρνιούνται οι φανατικοί θαμώνες του Λουξ, ενός καφενέ που σερβίρει από νωρίς το πρωί καφέ (περί τα 3€), και συνεχίζει με ρακές, μπύρες μεζέδες και φτηνά ποτά (5,50€).

Παράθυρο
Τριών Ιεραρχών 1, τηλ: 2130264660

Από το «Παράθυρο», βλέπουμε με έναν φρέντο στο χέρι τα τρένα του ΗΣΑΠ να περνούν, στο μικρό αλλά φιλόξενο αυτό ροκ μαγαζάκι που ανοίγει τις πόρτες του (και… το παράθυρό του) από τις 7 το πρωί για την πρωινή μας δόση καφεΐνης στο απόλυτο αστικό περιβάλλον, εκεί που το Θησείο συναντά το Γκάζι από τη μία και τα Πετράλωνα από την άλλη. Σημειώστε ότι το μαγαζί είναι απόλυτα pet friendly. Το καλοκαίρι, αράζουμε στα αυτοσχέδια καναπεδάκια, στα φαρδιά σκαλοπάτια της εισόδου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v