Take away καφές με… χαρακτήρα

Θέλετε έναν αρωματικό και specialty καφέ στο… χέρι; Δείτε σε ποιες διευθύνσεις στην Αθήνα οφείλετε να κάνετε στάση.
Take away καφές με… χαρακτήρα
Καφές στο χέρι, όχι ό,τι κι ό,τι αλλά από προσεγμένα χαρμάνια και από διευθύνσεις που ξέρουν τι και πώς το πουλάνε; Λέμε «τέλος» στις πρόχειρες λύσεις και επιλέγουμε τις τοπ διευθύνσεις στην πόλη για take away καφεΐνη που… μετράει.

Kudu Coffee Roasters
25ης Μαρτίου 22, Νέο Ψυχικό

Μεγάλη ποικιλία από δικά τους blends για επί τόπου κατανάλωση και για take away και σούπερ αρωματικός εσπρέσο. Φτιάχνουν και το δικό τους hit, που δεν είναι άλλο από τον cold brew (2,50€ τα 150ml), δηλαδή καφές φίλτρου φτιαγμένος με την μέθοδο της κρύας διήθησης. Φίνο άρωμα, δυνατό σώμα, σούπερ απολαυστικός. Ο εσπρέσο κοστίζει 1,50€.

Mind the Cup 
Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι

Το talk of the (west of) town καφέ στο Περιστέρι παίρνει πατριωτικά το θέμα «καφές», εισάγει χαρμάνια από κάθε γωνιά του κόσμου (Περού, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Αιθιοπία κ.α.) και φτιάχνει σούπερ καφέδες (και) για πακέτο. O freddo κοστίζει 1,80€.

Qahwa
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω

Βραβευμένοι coffee specialists ετοιμάζουν με μεράκι καφέδες από σπάνιες ποικιλίες, και σε εκδοχές που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Πρωτότυπες επιγεύσεις, ιδιαίτερο σερβίρισμα, συμβουλές για να τον απολαύσετε καλύτερα (χωρίς καλαμάκι ο φρέντο) και βιβλία για να μάθετε τα πάντα για το αγαπημένο σας ροφήμα. Ο espresso freddo από το «δικό» τους blend κοστίζει 1,70€, ενώ ο απλός εσπρέσσο 1,20€.

Kaya
Βουλής 7 (Στοά Μπολάνη), Αθήνα
Ο καφές εδώ αλέθεται εκείνη την ώρα που τον ζητάτε, έχει ρίζες από την Αιθιοπία και την Κολομβία ή από οπουδήποτε βρει καλό χαρμάνι ο ιδιοκτήτης και η τιμή του ξεκινά από 0,80€ (διπλός εσπρέσσο).

Taf Coffee
Εµ. Μπενάκη 7-9, Αθήνα

Πιστή στη φιλοσοφία του specialty coffee, η ομώνυμη εταιρεία αγοράζει απευθείας καφέ από φάρμες στην Κόστα Ρίκα, στον Παναµά, στην Κολοµβία, στη Βραζιλία, στη Γουατεµάλα, στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Ονδούρα, στη Ρουάντα, στην Κένυα και στην Αιθιοπία. O σούπερ freddo κοστίζει 2,20€.

Harvest Coffee & Wine
Αιόλου 64 & Ευριπίδου, Αθήνα

Αγνοούμε το κρασί (και το σούπερ brunch που σερβίρει) και πάμε βουρ στον… καφέ, ο οποίος σε αυτό το στέκι της Αιόλου προέρχεται από ποιοτικές ποικιλίες (speciality coffees) που εναλλάσσονται συχνά (προσφάτως είχε Ονδούρα), για να απολαμβάνουμε διαφορετικές γεύσεις και να μην πλήττουμε. Όλοι οι καφέδες take away ξεκινούν από 1,70€.

Nomad Roastery
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι

Σερβίρει καφέδες speciality coffee, ενώ οι ποικιλίες του είναι πάντα fresh crop και τα καβουρδίσματα γίνονται κάθε εβδομάδα σε light roast, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Εξαιρετικό το αρωματικό χαρμάνι ελληνικού καφέ με συνδυασμό Brazil και Arabica (1,50€), αλλά και ο espresso (1,80€ ο διπλός).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v