Υπέροχες καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα

Στην παλιά Αθήνα και στη θάλασσα, σε λόφους και πεζόδρομους, βρίσκουμε τις ωραιότερες αφορμές για καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη.
Υπέροχες καλοκαιρινές βόλτες στην Αθήνα
Ανηφορίζουμε την Κυδαθηναίων με παγωτό στο χέρι. Ατενίζουμε την Αθήνα από τα Αναφιώτικα. Περπατάμε δίπλα από δάση και θάλασσες ακούγοντας live μουσικές και δροσιζόμαστε σε λόφους με υπέροχη θέα. Ακολουθήστε μας σε έξι υπέροχες και άκρως καλοκαιρινές ιδέες για δροσερές βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Στην Πλάκα για παγωτό…

Η απόλυτη, ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας έχει αναμφισβήτητα κάτι από καλοκαίρι: Τα μαγαζάκια με τα λαχταριστά παγωτά σε κάθε γωνιά. Το θερινό σινεμά στην ταράτσα του Παρί. Τα υπαίθρια café στα πλακόστρωτα σοκάκια. Οι τουρίστες που αναδίδουν το ευχάριστο – και με τους πιο «είμαι-σε-διακοπές» συνειρμούς – άρωμα του αντηλιακού και ο ήχος από τις… δεκάδες σαγιονάρες να σουλατσάρουν στην Κυδαθηναίων και τη Λυσίου, κάτω από μπουκαμβίλιες, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να χρίσουμε την Πλάκα την πιο καλοκαιρινή συνοικία της πόλης.

Στα Αναφιώτικα για περπάτημα…

Χαλάλι τα σκαλάκια: Πάνω από την Πλάκα, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο καλοκαιρινό, ακόμα πιο νησιώτικο. Εδώ η Αθήνα έχει τη δική της «Χώρα», μια «αποικία» της Ανάφης στην πρωτεύουσα, που απλώνεται με τη μορφή μικρών λευκών σπιτιών, σαν κουκίδες ασβέστη στα πόδια του Ιερού Βράχου. Μαγαζάκια και ταβερνάκια δεν υπάρχουν στα καλντερίμια, αλλά δε μας λείπουν καθόλου. Μας αρκεί να περπατάμε ανάμεσα στις νησιώτικες αυλές, τις μπλε πόρτες, τα γαλάζια παράθυρα και τις μπουκαμβίλιες στα ριγμένα πέταλα των οποίων λαγοκοιμούνται δεκάδες γάτες – τις οποίες ζηλεύουμε όσο δεν πάει.

Στου Νιάρχου για πολιτισμό

Το κέντρο των αθηναϊκών τεχνών επεκτείνεται προς το Νότο, και το σχεδόν έτοιμο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στο τέρμα της Συγγρού μας καλεί αυτό το καλοκαίρι να βάλουμε το φαληρικό δέλτα στο χάρτη των περιπάτων μας. Άλλο που δε θέλουμε: Κατηφορίζουμε μέχρι το Κέντρο Επισκεπτών, θαυμάζουμε τα νέα αρχιτεκτονικά καμάρια της Αθήνας, την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Όπερα, διά χειρός Ρέντζο Πιάνο, ρομαντζάρουμε στην κατοπτρική λίμνη και, πέραν όλων αυτών, απολαμβάνουμε και δωρεάν εκδηλώσεις. Κάθε εβδομάδα του Ιουλίου, παρουσιάζονται εδώ θεατρικά δρώμενα, παιδικές παραστάσεις, συναυλίες εναλλακτικής μουσικής, προβολές θερινού σινεμά, φωτογραφικές εκθέσεις και άλλα ωραία που μπορείτε να δείτε εδώ

Στο Αττικό Άλσος για δροσιά και δωρεάν τέχνη

Ο καταπράσινος πνεύμονας πάνω από το Γαλάτσι έχει αυτό το καλοκαίρι την τιμητική του, αφού εκτός από δροσιά, απολαμβάνει και την προτίμηση του δήμου Αθηναίων, ο οποίος το κατέστησε επίκεντρο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων. Πέρα από βόλτες στο πράσινο, ωραία θέα και καφέ ή ποτό στο συγκρότημα των Υάδων, λοιπόν, φέτος θα έχουμε λόγους να ανηφορίζουμε συνεχώς στο Αττικό Άλσος για να δούμε και να ακούσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες από τις 11 ως τις 25 Ιουλίου και από τις 20 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες των Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Μάνου, Τσακνή, Μηλιώκα, Ζιώγαλα, Φάμελλου, Δρογώση, Ονιράμα, Στόκα κ.α., καθώς και παραστάσεις όπως η Αντιγόνη του Εθνικού, η Αριστοφανιάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Δώδεκα Ένορκοι και του Κουτρούλη ο Γάμος. Οι εκδηλώσεις είναι είτε με ελεύθερη είσοδο, είτε με συμβολικό εισιτήριο – μάθετε περισσότερα εδώ

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου για μπύρες

Αγαπημένη βόλτα στην πιο νοσταλγική πλευρά του κέντρου, ο περίπατος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι ολόκληρη ιεροτελεστία με πολλές και διάφορες στάσεις: Για επίσκεψη ή καφέ στο Μουσείο της Ακρόπολης, για χάζι στους μουσικούς του δρόμου και τους πλανόδιους με τις χειροτεχνίες, για ρομαντζάδα στο φως του φεγγαριού στα σκαλιά του Ηρωδείου. Και για όσους έχουν αντοχές, η βόλτα συνεχίζεται προς το Θησείο, στην Αποστόλου Παύλου, με ενδιάμεση ανάβαση στο λόφο του Αρείου Πάγου, όπου απολαμβάνουμε μπύρες (γνωστή καβάτζα το περίπτερο απέναντι από το Ηρώδειο) και την πιο συγκλονιστική πανοραμική θέα της πόλης, με σάουντρακ ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ωραίες μελωδίες στις κιθάρες τους.

Στην Καστέλα για θέα

Γίνεται καλοκαίρι χωρίς ουζάκια στην Πειραϊκή και θέα απ’ την Καστέλα; Αφήνουμε να πέσει ελαφρώς ο ήλιος, για να περπατήσουμε με άνεση - και με την μαγεία του ροδοκόκκινου ουρανού – την ακτή Θεμιστοκλέους, μέχρι το Πασαλιμάνι. Από εκεί, ανηφορίζουμε στα δρομάκια του λόφου της Καστέλας, χορταίνουμε βόλτες ανάμεσα σε παλιά νεοκλασικά και θέα στη θάλασσα, και ξανακατηφορίζουμε για ψαράκι και ούζο στα μαγαζάκια πλάι στο κύμα. Διαβάστε περισσότερα για τις βόλτες στον Πειραιά εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v