Οι top ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Νέες, παλιές, γραφικές, μοντέρνες, εναλλακτικές… Αυτές είναι οι αγαπημένες μας ταράτσες για ποτό στο κέντρο της Αθήνας.
Οι top ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου
Κομψό roof bar πάνω από τον τρούλο της Μητρόπολης ή ελληνικές βραδιές με φόντο την Ερμού; Κοκτέιλ στο Μοναστηράκι ή ροκιές στο Γκάζι; Παγωτά με αλκοόλ στην Πειραιώς ή γλυκά και διάθεση διακοπών στην Πλάκα; Συγκεντρώνουμε έξι από τις ωραιότερες προτάσεις για ποτό σε ταράτσα στο αθηναϊκό κέντρο, που θα μας σηκώσουν και αυτό το καλοκαίρι… πολύ ψηλά.

Status Sky Bar
Πετράκη 28, τηλ: 2103314782

Η πιο φρέσκια ταρατσο-άφιξη της φετινής σεζόν βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Status, ανάμεσα στην Ερμού και τη Μητροπόλεως. Από το κομψό roof bar, με τους άνετους πάγκους που ατενίζουν τον τρούλο της (επιτέλους χωρίς σκαλωσιές) Μητρόπολης, και στο βάθος την Ακρόπολη, απολαμβάνουμε δροσιστικά κοκτέιλ ή και καφέ από νωρίς. Οι μουσικές κινούνται σε ευχάριστους stylish house τόνους.

The Zillers
Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277

Σε νέα… μητρόπολη των ταρατσών εξελίσσεται η Μητροπόλεως, αφού υπάρχει κι άλλη φετινή άφιξη στην περιοχή. Το The Zillers αποτίνει φόρο τιμής στον πλέον αντιπροσωπευτικό αρχιτέκτονα της κομψής «παλιάς» Αθήνας και βλέπει επίσης κατάματα τη Μητρόπολη και την Ακρόπολη. Εδώ, στο κομψό κτίριο (φυσικά του Τσίλλερ) απολαμβάνουμε εξωτικά κοκτέιλ από μετρ του είδους, όπως το Ipanema με cachaca, passion fruit, μέλι, λάιμ και καραμέλα, πληρώνοντας περί τα 8-9€.

La Vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι, τηλ: 2103250242

Άλλο ένα roof garden, αυτή τη φορά με αίσθηση urban bistro, μας δίνει νέα εναλλακτική για τα ποτά μας στο Μοναστηράκι, πέρα από τις κλασικές και ήδη δοκιμασμένες επιλογές τριγύρω, όπως το A For Athens, το 360 και το Λουκούμι. Εδώ, βρίσκουμε μια ταράτσα με στρωμένο… γκαζόν, από τη μία μεριά της οποίας κάνουμε χάζι στην αστική περατζάδα της Ερμού και από την άλλη ατενίζουμε τον Παρθενώνα. Το La Vista Optimista ανοίγει από νωρίς για καφέ, συνεχίζει με δροσερά κοκτέιλ και ποτά και διοργανώνει θεματικά πάρτι τα Σάββατα, όπως ελληνικές βραδιές ή χορευτικά sets.

Bios
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335

Γνωστή και μη εξαιρετέα στους κύκλους των hip Αθηναίων, η ταράτσα του Bios προσφέρει εναλλακτικές «χάρες»: Διαθέτει βιομηχανικό σκηνικό, ξαπλώστρες διάσπαρτες ανάμεσα σε τραπέζια-βαρέλια, θέα στην Ακρόπολη από τη μία και προβολές καλτ ταινιών στον τοίχο από την άλλη και συχνά events, εκθέσεις, ηλεκτρονικά sets και θεματικά πάρτι. Στα συν, φυσικά, το papoto, ένας συνδυασμός popsicle με κοκτέιλ σε καλοκαιρινές γεύσεις που απολαμβάνουμε στα 9-10€.

45 Μοίρες
Βουτάδων 18, Γκάζι, τηλ.: 210 3472729

Μεγάλη, δροσερή και πέρα για πέρα ροκ, η ταράτσα των 45 μοιρών παίζει δυνατές ροκιές, έχει λίγα τραπεζάκια και σκαμπό για τις παρέες, αλλά κινείται στη λογική «όρθιο, χύμα πάρτι» με ποτά στα 7€ και φόντο τις καμινάδες του Γκαζιού στην γειτονική Τεχνόπολη. Σίγουρα, η πλέον «διαφορετική» πρόταση στην γκαζιώτικη θάλασσα του mainstream.

Plaka Café
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 210 3220388

Και από τις κομψές, τις εναλλακτικές ή τις ροκ ταράτσες, πάμε… στις γραφικές. Η γλυκύτατη ταρατσούλα του Plaka Café βρίσκεται πάνω από τον χαρακτηριστικότερο δρόμο της πανέμορφης πλακιώτικης γειτονιάς. Τα τραπεζάκια της με τις χρωματιστές καρέκλες σκηνοθέτη και τις ομπρελίτσες θυμίζουν νησί, ενώ τα ποτά μας (στα 7-8€) τα αργοπίνουμε χαζεύοντας την περαντζάδα της Λυσίου, με τις πλουμιστές μπουκαμβίλιες, τους Αθηναίους και τους τουρίστες που κάνουν παρέλαση καθημερινά. Δε λέμε όχι και στα ωραιότατα γλυκά ή τα σνακ που σερβίρει το café, αν πεινάσουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v