Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι φετινές εκδηλώσεις του δήμου

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και μας καλεί να «ζήσουμε την πόλη μας». Δείτε το φετινό πρόγραμμα.
Καλοκαίρι στην Αθήνα: Οι φετινές εκδηλώσεις του δήμου
«Ζήσε την πόλη σου» είναι το σύνθημα του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων, περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα της πόλης. Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» είναι τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο Θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές της Αθήνας.

Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο. Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις εκδηλώσεις των τριών βασικών φεστιβάλ του προγράμματος:

Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους
11 – 25 Ιουλίου & 20 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου
Η σκηνή του Αττικού Άλσους θα υποδεχτεί αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, ο Γιάννης Κούτρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Onirama, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Ραλλία Χριστίδου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελένη Δήμου, κ.ά. Η «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο, η «Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος, «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Οι 12 Ένορκοι» είναι κάποιες από τις θεατρικές παραγωγές που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του καλοκαιριού.

Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού
19 Ιουλίου – 3 Αυγούστου
Εδώ, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει για πρώτη φορά, σε παραγωγή δική του, τη διάσημη κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη». Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις. Όσοι όμως βρεθούν στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού θα απολαύσουν μοναδικές βραδιές με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Θηβαίος, η Arlyn Gonzalez, ο Μάριος Στρόφαλης, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πολλές ακόμη θα παρουσιαστούν στο κοινό.

Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας
11 Ιουλίου – 29 Σεπτεμβρίου
Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού, αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Κατερίνα Κούκα, η Λένα Αλκαίου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, κ.α. θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας. Πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές. Επιπλέον, η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης. Ο αγαπημένος ήρωας θα περιπλανηθεί σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.

Καλοκαίρι… για καλό σκοπό
Ο Οργανισμός ενισχύοντας το κοινωνικό του έργο συνεργάζεται με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και, αντί εισιτήριου, ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στις παρακάτω παραστάσεις:
-Στο θέατρο του Αττικού Άλσους στις 11 Ιουλίου στη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Αφροδίτη Μάνου
-Στο Θέατρο Κολωνού στην κωμική όπερα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Καρυτινού στις 19 - 20 - 22 & 23 Ιουλίου.
-Για κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων στις παραστάσεις με συμβολικό αντίτιμο, επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 1000 365 και στο www.ticket365.gr

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο συνημμένο αρχείο στα «Σχετικά Έγγραφα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v