All day café bars στις πλατείες της Αθήνας

Έξι αγαπημένα café-bar απλώνουν τραπεζάκια στις αθηναϊκές πλατείες και μας περιμένουν για πρωινό καφέ, μεσημεριανό τσιμπολόγημα ή βραδινό ποτό.
All day café bars στις πλατείες της Αθήνας
Μας ετοιμάζουν τον πρωινό μας καφέ. Και τον μεσημεριανό. Μας ταΐζουν στο lunch break μας. Μας ανεβάζουν κάθε βράδυ με ποτά, κοκτέιλ και δυνατές μουσικές. Και μας κρατούν εκεί ως τα ξημερώματα με θεματικά πάρτι και χάζι στο πλακόστρωτο. Τα παρακάτω μπαράκια είναι all day… και φαίνονται.

Cartone, στην πλατεία του Γκαζιού 
Περσεφόνης 41 και Τριπτολέμου 42, Γκάζι, τηλ: 2103450202

Στον μεγάλο, βιομηχανικό αλλά παιχνιδιάρικα vintage pop χώρο του Cartone στο Γκάζι, ξεκινάμε από το πρωί με τον πρώτο καφέ της ημέρας και φρέσκια μπουγάτσα, ομελέτες, βάφλες και ομελέτες. Οι καφέδες συνεχίζονται και το μεσημέρι, όσο λιαζόμαστε στα τραπεζάκια έξω, στο πεζοδρόμιο, ενώ δεν λέμε όχι στα λαχταριστά γλυκά και τα τσιμπολογήματα. Όταν βραδιάζει, η μπάρα ετοιμάζει κοκτέιλ, όπως τα ωραιότατα strawberry daiquiris, τα οποία απολαμβάνουμε υπό τους ήχους mainstream μουσικών. Το Cartone ανοίγει τις πόρτες του στις 9 το πρωί και κλείνει αργά τα ξημερώματα.

Momo, στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα 
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Αν τις κρύες ημέρες, η βιομηχανική του σάλα ήταν ό,τι πρέπει για το brunch μας, τώρα η αγαπημένη μας γωνιά είναι η πίσω αυλή, κρυμμένη από την φασαρία της πλατείας, και με άνετα τραπέζια σε καταπράσινο σκηνικό. Εδώ απολαμβάνουμε από το πρωί καφέ και πρωινό, συνεχίζουμε με ζουμερά burgers σε ιδιαίτερο μπριός ψωμάκι με ψητή πατάτα και coleslaw, δοκιμάζουμε τα πρωτότυπα haute dogs, και κλείνουμε με κέικ, μάφιν και γλυκίσματα, προτού περάσουμε στο αλκοόλ. Το τελευταίο, συχνά πυκνά συνοδεύεται από live μουσικές, οι οποίες ανακοινώνονται στην σελίδα του Momo στο Facebook.

Rock’n’balls, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Βασιλικής 2 & Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 210 3211112

Στο πιο καίριο σημείο της πλατείας των πλατειών, το Rock’n’Balls έχει κάτι για όλους και για όλες τις ώρες: Θέλετε καφεδάκι με χάζι στο πλακόστρωτο; Πιάστε θέση στα έξω τραπεζάκια από νωρίς. Πεινάσατε; Δοκιμάστε μέσα, στο απόλυτα βιομηχανικό του σκηνικό που μοιάζει με αμερικάνικο diner, τα διάσημα κεφτεδάκια σε διάφορες εκδοχές: Κοτόπουλου με σαλάτα αβοκάντο/μάνγκο, σολωμού με ρύζι jasmine, μπακαλιάρου με σκορδάτα παντζάρια, χοιρινής πανσέτας με πατάτες και φέτα, ρυζιού, μανιταριών, μοσχαριού, αρνιού – από ό,τι υλικό τραβά η όρεξή σας (τα πιάτα κυμαίνονται μεταξύ 6 και 10€). Βράδιασε; Είναι ώρα να ξεδιψάσετε με μπύρες από 3,50€ και εντυπωσιακά κοκτέιλ, υπό τους ήχους ηλεκτρονικών χορευτικών μουσικών.

Αρbarόριζα, στην πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι 
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 2107019530

Είναι καφενείο, είναι ρακομελάδικο, είναι pet friendly, ταιριάζει για φοιτητικό διάλειμμα με επιτραπέζια και φρέντο, έχει και ωραία κοκτέιλ και μικρά τσιμπολογήματα, και το κατάλληλο μποέμ σκηνικό για ρομαντζάδα στην πλατεία. Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο all day σημείο της πλατείας Πλαστήρα στο Παγκράτι, και τώρα που καλοκαιριάζει έχει και το σωστό σκηνικό για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω: Την υπερυψωμένη «βεράντα» του, που κοιτάζει την υπόλοιπη πλατεία. Στα αγαπημένα μας της Αρbarόριζας είναι σίγουρα τα κοκτέιλ με πρώτες ύλες ελληνικά αποστάγματα, από ρακή και τσίπουρο μέχρι ρετσίνα, σε τιμές από 4,50€.

Sq., στην Πλατεία Ιερού Λόχου 
Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, τηλ.: 210 3210460

Κάτι από την αρχοντιά της παλιάς Αθήνας έχει το Sq., που έδωσε ζωή σε ένα παραμελημένο πεζο-σταυροδρόμι του κέντρου, κοντά στην Αιόλου. Στο πανέμορφο κτίριο και στα τραπεζάκια που απλώνει στο πλακόστρωτο, ερχόμαστε από τις 7.30 το πρωί για τον πρώτο καφέ πριν την δουλειά, και επιστρέφουμε αργότερα για τσιμπολόγημα (finger food, ασιατικά burgers, χορταστικές σαλάτες κ.α.), και φυσικά το βράδυ για ποτά και χορό υπό τους ήχους swing, latin και funk μουσικών.

Pop Up, στην Πλατεία Νέας Σμύρνης
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2112137681

Αυτοχαρακτηρίζεται cocktail bar, αλλά είναι ανοιχτό… κάθε μέρα, όλη μέρα, σερβίροντας καφέδες από το πρωί στον παρεΐστικο χώρο του ή στα τραπεζάκια της πλατείας, δίπλα από το σιντριβάνι. Τα βράδια, το «Πίσω Bar» του φιλοξενεί DJs της περιοχής και θεματικά πάρτι, με μουσικές που κινούνται από house, techno, progressive και dub μέχρι reggae, hip hop, soul και funk. Τα κοκτέιλ του είναι εκπληκτικά και ξεκινούν από τα 7€ - δοκιμάστε το First Kiss με τζιν, λικέρ πορτοκάλι, λάιμ και τόνκα, το Crusta με μίγμα ρούμι και μπράντι μαζί με λικέρ πορτοκάλι, μαρασκίνο, λάιμ και bitters, ή το καλοκαιρινό Girl from Ipanems με ρούμι καρύδας, ανανά, λικέρ φουντούκι και φράουλες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v