Τα καλύτερα μέρη για αθηναϊκό… bar crawling

Βάζουμε τις πιάτσες του κέντρου… σε σειρά, και βρίσκουμε τις καλύτερες γειτονιές για μπαρότσαρκες στην Αθήνα.
Τα καλύτερα μέρη για αθηναϊκό… bar crawling
Από την Αγία Ειρήνη ως την Κολοκοτρώνη, από τη μία hip παγκρατιώτικη πλατεία στην άλλη, από τα στενάκια του Ψυρρή ως τις ταράτσες στο Μοναστηράκι, εντοπίζουμε τις καλύτερες γειτονιές για bar crawling - ή για… μπαρότσαρκες, αν το θέλετε ελληνιστί. Εν ολίγοις, πιάτσες με πολλές επιλογές σε μπαράκια για τις νύχτες που η παρέα έχει όρεξη να πιει πολύ και να δει πολύ κόσμο.

Από την Αγία Ειρήνη στην Κολοκοτρώνη



Πού αλλού; Εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη πυκνότητα… μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο στην πόλη, με τσιμπημένες μεν τιμές (η «νόρμα» είναι ποτά από 7-8€ και κοκτέιλ περί τα 9-10€), αλλά εγγυημένα με δυνατές μουσικές και γεμάτα κόσμο. Ξεκινήστε με χαλαρό ποτάκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, συνεχίστε με κοκτέιλ στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και της Θησέως, και διαλέξτε ένα από τα γνωστά μπαράκια της Κολοκοτρώνη για το κλείσιμο, μιας και εδώ θα βρείτε και πολλές street food επιλογές για να στρώσει το στομάχι. Οι καλύτερες στάσεις εδώ είναι οι εξής:
-Tailor Made (πλ. Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 2130049645): Ένα από τα καλύτερα cocktail bars της πόλης στο πιο καίριο σημείο της πιο hot πλατείας με δυνατές μουσικές μέσα και δροσιά στα τραπεζάκια έξω – μη χάσετε το Pornstar Martini.
-Drunk Sinatra (Θησέως 16, τηλ: 2103313733): Έκανε την αρχή στον πεζόδρομο της Θησέως, εκεί όπου «θεσπίστηκε» η επάνοδος της τάσης «κοκτέιλ στο χέρι και socializing στον πεζόδρομο» - και μάλιστα με τα, κατά γενική ομολογία, καλύτερα μαρτίνι του κέντρου.
-Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, τηλ: 2114053733): Εναλλακτικό περιβάλλον, εναλλακτικοί άνθρωποι, ένας πολυχώρος με αίθουσες που φιλοξενούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και βραδιές ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι παρτίδες σκάκι και ένα happy hour ως τις 11 για κοκτέιλ από 6€, ή ούτως ή άλλως φθηνές βαρελίσιες μπύρες, αν θέλετε να «το γυρίσετε» στον ζύθο.
-Baba au rum (Κλειτίου 6, τηλ: 2117109140): Την καλύτερη ποικιλία και ποιότητα στα κοκτέιλ θα την βρείτε στο cocktail bar του μικρού πεζοδρόμου της Κλειτίου, όπου η τέχνη του mixologist περνά σε… avant-garde επίπεδα (τιμές από 8€). Δείτε τα όλα εδώ
-42 (Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455): Εδώ θα βρείτε έμπειρους mixologists για ψαγμένα κοκτέιλ και έναν κομψό, αριστοκρατικό χώρο μέσα, αλλά και έναν μποέμ πεζόδρομο έξω για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στις πλατείες του Παγκρατίου



Οι πλατείες του Παγκρατίου, σε απόσταση περπατήματος η μία από την άλλη, έχουν γίνει η νέα ιδανική πιάτσα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη φασαρία (και την ακρίβεια) του κέντρου. Ξεκινήστε από την (πολύ στα πάνω της τον τελευταίο καιρό) πλατεία Πλαστήρα, ανηφορήστε ως την εναλλακτική πλατεία Βαρνάβα και βρείτε ακόμη περισσότερες επιλογές στην πλατεία Προσκόπων. Οι αγαπημένες μας μπαροστάσεις είναι οι εξής:
-Αρbarόριζα (πλατεία Πλαστήρα 10, τηλ: 2107019530): Στο υπερυψωμένο πλακόστρωτο της Αρbarόριζας θα κάνετε την αρχή και θα… χορτάσετε αλκοόλ, μιας και αποτελεί μία από τις φθηνότερες επιλογές της περιοχής, με κοκτέιλ από 4,50€ - και τι κοκτέιλ: βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα. 
-Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1, πλατεία Πλαστήρα, τηλ: 2107563374): Είναι με διαφορά το πιο hip στέκι του Παγκρατίου, και στα πολύχρωμα τραπεζάκια του στα πλατιά πεζοδρόμια της πλατείας συγκεντρώνονται πλήθη καθημερινά, για να απολαύσουν μπύρες, καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ. Το μόνο δύσκολο είναι να βρείτε γρήγορα τραπέζι.
-Superfly (Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076): Η καλύτερη χρονομηχανή της πόλης βρίσκεται στην άκρη της πλατείας Βαρνάβα και μας καλεί να απολαύσουμε τα οικονομικά ποτά μας (6€ τα ποτά, από 3€ το κρασί και η μπύρα) στο απόλυτο 80s και 90s περιβάλλον, εν μέσω θρανίων, παλιών παιχνιδιών και αντικών από τα παιδικά μας χρόνια.
-Αερόστατο (Πτολεμαίων 4, τηλ: 2107241116): Από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα στέκια των ντόπιων στην πλατεία Προσκόπων, το Αερόστατο σερβίρει όχι μόνο ποτά, αλλά και ρακές και κρασί μετά ποικιλιών, για μια παρεΐστικη εναλλακτική στα cocktail bars της περιοχής.

Στου Ψυρρή και στο Μοναστηράκι



Σε ταράτσες και αυλές, βιομηχανικά ή ρετρό, χαλαρά ή με χορευτικές διαθέσεις, τα μπαράκια στην «κάτω πλευρά» της Ερμού είναι άλλη μία ωραιότατη γειτονιά για κλασική αθηναϊκή μπαρότσαρκα.
-Τρανζίστορ (Πρωτογένους 10, τηλ: 2103228658): Η πρώτη «μπιστροτέκ» του κέντρου διαθέτει ένα ζεστό, arty εσωτερικό, αλλά το καλοκαίρι απλώνει και λίγα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια, όπου γίνεται το αδιαχώρητο και στήνεται μία καλλιτεχνίζουσα φιέστα κάθε βράδυ, με ωραία κοκτέιλ και ποτά από 7€.
-Barrett (Πρωτογένους 11, τηλ: 2103218373): Η «φάση» συνεχίζεται λίγα μέτρα πιο πέρα, στο ίδιο δρομάκι του Ψυρρή, εκεί όπου το Barrett με τις ωραίες indie και ηλεκτρονικές μουσικές απλώνει κι αυτό με τη σειρά του λίγα τραπέζια έξω και σερβίρει μπύρες από 3€ και κοκτέιλ στα 7,50€. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ στοιχίζουν 5€.
-Λουκούμι (Πλατεία Αβυσσηνίας 3, τηλ: 2103234814): Με ποτά στα 5€ και σχεδόν όλα τα κοκτέιλ στα 7,50€, η ταράτσα του Λουκουμιού είναι ίσως η πιο value for money του κέντρου. Οι βαρελίσιες μπύρες ξεκινούν από τα 3€.
-Cantina Social (Λεωκορίου 8, τηλ: 2103251668): Καλά κρυμμένη μέσα στα στενά του Ψυρρή, αυτή η εναλλακτική εσωτερική αυλή ενδείκνυται για το κλείσιμο της νύχτας, μιας και οι after μπύρες εδώ είναι θεσμός, όπως και τα πάρτι με τις ψαγμένες μουσικές – υπολογίστε περί τα 5€.
-James Joyce (Άστιγγος 12, τηλ: 2103235055) Το bar crawling εξελίσσεται σε pub crawling α λα βορειοδυτική Ευρώπη, στην ιρλανδέζικη πάμπ του James Joyce στα στενά μεταξύ Μοναστηρακίου και Θησείου. Εδώ, η άφθονη μπύρα, μαζί με ωραιότατη μεζεδοποικιλία για να στρώσει το στομάχι, δεν θα στοιχίσει πάνω από 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v