Live μουσικές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας

Ταράτσες  και open air διευθύνσεις φιλοξενούν αγαπημένες μουσικές και γεμίζουν μελωδίες τις ανοιξιάτικες νύχτες μας.
Live μουσικές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ζωντανή μουσική κάτω από τα αστέρια στην Αθήνα συντροφιά με μια παγωμένη μπύρα ή ένα mojito. Ζητάμε πολλά; Μπορεί οι… ώρες κοινής ησυχίας να αποτρέπουν την φιλοξενία ενός τέτοιου σκηνικού στην πλειοψηφία των μπαρ της πόλης, όμως αν ψάξουμε καλύτερα όλο και κάτι θα βρούμε για τις αίθριες και μουσικές μας εξόδους.

Από το κέντρο της πόλης, μέχρι τα νότια και παραλιακά, βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσουμε αγαπημένες μουσικές κάτω από τον εαρινό ουρανό της πόλης. Με ταβάνι μας…. τα αστέρια.

Gazarte roof

Η γνωστή καταπράσινη ταράτσα του αγαπημένου πολυχώρου στο Γκάζι ετοιμάζεται για μία ακόμα σεζόν γεμάτη αγαπημένες μελωδίες και ήχους διεθνών και εγχώριων σχημάτων, κάτω από τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού. Μετά το άκρως πετυχημένο live tribute στον David Bowie, σειρά παίρνουν οι Lefties Soul Connection, οι Ολλανδοί με τις deepfunk και soul/jazz μελωδίες οι οποίοι εμφανίζονται στις 10 Ιουνίου στο roof stage. Μείνετε συντονισμένοι για τα επερχόμενα (ανοικτά) live του πολυχώρου εδώ

Τεχνόπολη

Open air μουσικές και καλοκαίρι στην Αθήνα φέρνουν στο νου έναν χώρο: την Τεχνόπολη. Η αρχή γίνεται με το καθιερωμένο πλέον Athens Technopolis Jazz Festival, το οποίο από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, γεμίζει το κέντρο της πόλης με jazz μουσικές από 18 γκρουπ και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ ανοίγει με την Athens Big Band και το Momo Trio και ρίχνει αυλαία με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τέλος τους Erkan Oğur & Telvin από την Τουρκία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

Πλατεία Νερού

Την μάθαμε όταν (πρωτο) φιλοξένησε το Ejekt Festival και έκτοτε συνδέθηκε άρρηκτα με μεγάλα καλοκαιρινά και ανοιξιάτικα live. Χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε: Αγγελλάκας, Vic και Παυλίδης (16/05), Release Athens με Parov Stelar, Beirut, PJ Harvey, Sigur Ros και άλλους πολλούς (1-13/06) και Ejekt Festival με Muse (23/07), James, Editors, Crystal Castles και Dimitri Vegas (8/07). Αυτά προς το παρόν.

Live ανοιχτά και… παραλιακά

Μια βόλτα προς παραλιακή μεριά και ήδη μυρίζει μουσικό καλοκαιράκι κάτω από τα αστέρια της αθηναϊκής ριβιέρας. Το “Estate”για παράδειγμα, γίνεται “seaside” συνεργάζεται με το Ακρωτήρι και στον χώρο του θρυλικού κλαμπ φιλοξενεί κάθε Σάββατο και Κυριακή τον Sakis σε ένα show που μόνο ο ίδιος ξέρει να στήνει, με παλιές και φρέσκιες επιτυχίες του. Τις Πέμπτες από 19/05 στον ίδιο χώρο, ο Δήμος Αναστασιάδης μαζί με την Πέννυ Μπαλτατζή κάνουν το δικό τους… τσίρκο. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στη Βάρκιζα το Riba’s ετοιμάζεται να ανοίξει τις καλοκαιρινές του πύλες, με πλούσιο πρόγραμμα και αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες. Πρεμιέρα στις 24 Ιουνίου με την κοσμαγάπητη Πάολα, ενώ σειρά παίρνουν εν όψει καλοκαιριού η Νατάσα Θεωδορίδου, ο Βασίλης Καρράς και ο Αντώνης Ρέμος.


Ο Εθνικός Κήπος γεμίζει μουσικές

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εννιά θεματικές συναυλίες με «μουσικές και τραγούδια από τον κινηματογράφο» μετατρέπουν για τρεις μέρες τον Εθνικό κήπο σε έναν μαγευτικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. O λόγος για το Athens Gardens Festival, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο και τον ΟΠΑΝΔΑ και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Ιουνίου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, το Επτάηχον και την παράσταση «Οι Carousel στο σινεμά», ενώ ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου. Περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v