Οι καλύτερες διευθύνσεις για καφεδάκι δίπλα στο κύμα

Απολαμβάνουμε παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα σε οκτώ διευθύνσεις για χαλάρωση με θέα θάλασσα.
Οι καλύτερες διευθύνσεις για καφεδάκι δίπλα στο κύμα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δε λέμε, ο καφές στις οάσεις δροσιάς της πόλης είναι αναμφίβολα ελκυστικός, όμως μια γουλιά καφέ υπό τους ήχους των κυμάτων που σκάνε λίγα μέτρα πιο κει δε συγκρίνεται με τίποτα.

Αγαπημένες παραλιακές διευθύνσεις έχουν ήδη αρχίσει να βγάζουν τραπεζάκια, καρέκλες και… απλώστρες δίπλα στο κύμα και μας προσκαλούν να κάνουμε τα έξτρα χιλιόμετρα για να νοιώσουμε λίγη από τη γαλήνη των διακοπών, μερικές εβδομάδες πριν μπει πανηγυρικά το καλοκαίρι του 2016.

Balux Cafe: Seaside
Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566

Aποτελεί ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο για χαλαρό καφεδάκι με θέα και άρωμα θάλασσας, αλλά και μπαρο-κατάσταση μόλις πέσει η νύχτα. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα δωμάτια θα βρείτε το Playroom, με τεράστιους καναπέδες, μαξιλάρες και τραπέζια που σας περιμένουν για επιτραπέζια ή και παρτίδες Pro και άλλων videogames. Στον εξωτερικό χώρο, οι ξαπλώστρες ενδείκνυνται για ηλιόλουστες γουλιές…  καφεΐνης. O freddo κοστίζει 4,20€.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659

Αll day café bar restaurant που ατενίζει το απέραντο γαλάζιο σε έναν μικρό κολπίσκο και η ατμόσφαιρά του θυμίζει κάτι από κατάστρωμα πλοίου – χωρίς το… κούνημα. To ιδανικό σκηνικό εν ολίγοις για να απολαύσετε τον καφέ σας σε ζεν κλίμα χαλάρωσης από νωρίς το πρωί αλλά και ένα γεύμα για μεσημέρι ή cocktail το βράδι. Οι τιμές ξεκινούν από 2,90€ για έναν espresso.

Mare Marina
Μαρίνα Φλοίσβου (Κτίριο 6), Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822220

Με θέα τα ιστιοπλοϊκά και τα γιοτ, το Mare Marina μας υποδέχεται στο εκλεπτυσμένο του περιβάλλον για καφεδάκι στην navy βεράντα του με θέα την υπέροχη Μαρίνα (Φλοίσβου), αλλά και για φαγητό στον ξεχωριστό χώρο του εστιατορίου. Η τοποθεσία είναι ειδυλλιακή, ενώ το μαγαζί διαθέτει και αρκετές επιλογές για πρωινό. Ο εσπρέσσο κοστίζει 3€.

Εν Πλω 
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 9671770

Τα τραπεζάκια του δημοφιλούς all day bar-restaurant στη Βουλιαγμένη απλώνονται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα  πράγμα που το κάνει μια από τις πιο… θαλασσινές επιλογές για καφεδάκι στην Παραλιακή. O καφές... εν πλω (κυριολεκτικά) κοστίζει 4€.

Island C-Lounge
27o χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, τηλ: 2109653563

Αποτελεί αναμφίβολα το highlight της αθηναϊκής ριβιέρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι των τιμών. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Island είναι ένας σούπερ high class προορισμός (και) για καφεδάκι σε σκηνικό που άνετα θα μπορούσε να βρίσκεται σε νησί με το λευκό του deck να προσφέρεται για ατελείωτες ώρες… καφεϊνοθεραπείας. Ο espresso freddo κοστίζει 4€ και ο cappuccino freddo 5,5€.

Due Cavallieri 
Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ.: 210 9851247

Ξεφεύγει από την ομοιογένεια της Μαρίνας του Φλοίσβου, κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει. Μερικοί ακόμα είναι τα φρέσκα κέικ/ μπισκοτάκια/ κρουασανάκια που κερνάνε με τον καφέ, το γεγονός ότι είναι pet friendly. O καφές κοστίζει 4,50€.

Nissakia Surf Club
Παραλία Αρτέμιδας, τηλ: 22940 26323

Από τα Νότια, στα Ανατολικά πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια του Nissakia Surf Club, το οποίο πέρα από hot spot για τους απανταχού λάτρεις του Kite Surf (και όχι μόνο) αποτελεί μια σούπερ επιλογή για χαλαρό καφεδάκι δίπλα στο κύμα και λαχταριστά σνακ ή γεύματά βλέποντας τα… surf να περνούν. Ο εσπρέσσο fredo κοστίζει 2,50€.

Ινδιάνος
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6977392030

Χαλαρό και «χύμα» μαγαζάκι πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, ο Ινδιάνος στηρίζει εδώ και χρόνια το μότο «Home is where the Beach is», το οποίο αναγράφεται στην ταμπέλα του μαγαζιού. Ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει καφεδάκι στον όμορφο χώρο του, με τα τραπεζάκια λίγα μέτρα μακριά από εκεί που σκάει το κύμα. Ο καφές κοστίζει 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v