Τα μπαράκια που μας σερβίρουν… όλη μέρα

Αχνιστά καφεδάκια από το πρωί, σούπερ κοκτέιλ για τη συνέχεια, τέλειες μουσικές όλη μέρα. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας all day café bars στην Αθήνα.
Τα μπαράκια που μας σερβίρουν… όλη μέρα
της Ηρώς Κουνάδη

Ο τίτλος all day café bar δεν σπανίζει πια στην πόλη. Τουναντίον: Είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις κάπου αλκοόλ το πρωί –χωρίς να δεις ούτε ένα φρύδι να σηκώνεται– παρά να παραγγείλεις καφέ μετά τις 10 το βράδυ. Πιστοί στον αγώνα υπέρ του δικαιώματος να πίνετε και να τρώτε ό,τι θέλετε, ό,τι ώρα και αν είναι, συγκεντρώνουμε τα πιο αγαπημένα μας all day μπαράκια –που είναι και café.

Barrett
Πρωτογένους 11, Ψυρρή



Στο γνωστό και μη εξαιρετέο δρομάκι κάτω από την Αθηνάς που μας πρωτοσύστησε το Τρανζίστορ, το νέο αγαπημένο παιδί της πόλης ακούει στο όνομα Barrett και ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια. Στήνει και hip parties με μερικές από τις καλύτερες ομάδες της πόλης (όπως οι Laternative) στα decks, παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, έχει και καλές τιμές. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, το ποτήρι κρασί και οι μπύρες 4€ και τα (κλασικά) κοκτέιλ 7,50€. Έχει κι ωραίο ντεκόρ, με βιομηχανικές πινελιές κι ένα σαλονάκι χάρμα οφθαλμών. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ δεν ξεπερνούν τα 5€.

Ipitou the bar
Ηπίτου 4, Σύνταγμα



Το κουκλίστικο μπαράκι στον πιο hot «κρυφό» πεζόδρομο της πόλης απλώνει τρισχαριτωμένα τραπεζάκια και φερ φορζέ καρέκλες έξω, κάτω από τις αναμμένες σόμπες, και μας κακομαθαίνει από τις 11.00 το πρωί με ωραία καφεδάκια και «φευγάτες» μουσικές. Το πραγματικό κλου, βέβαια, εδώ είναι τα κοκτέιλ. Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται τα Kiss Me Twice, με ρούμι, καφέ και καραμέλα βουτύρου, και το La Rambla με τζιν, grapefruit και μαχλέπι, που σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται από 7€ έως 9€.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446



Θα το έχετε καταλάβει πια πως η Κιμωλία είναι ένα από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά «καταφύγια», είτε για πρωινό καφεδάκι, είτε για ρομαντικά ραντεβού, είτε για ήσυχα ποτάκια τα βράδια. Γλυκύτατη και πάντα ανήσυχη (με εκθέσεις τέχνης, bazaar χειροποίητων και άλλα πολλά κι ωραία να φιλοξενούνται στους κουκλίστικους χώρους της) η Κιμωλία μας φτιάχνει τη διάθεση χειμώνα-καλοκαίρι, με καφεδάκι από νωρίς, ωραία σπιτικά γλυκά και όμορφες, ταξιδιάρικες μουσικές στα ηχεία της. Τα ποτά της κοστίζουν 6€.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι



Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα, με την κουκλίστικη αυλή και το χειροποίητο εσωτερικό της, στην οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να πας μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, με ό,τι γεύση προτιμάς εσύ) και να βρεθείς αξημέρωτα να τελειώνεις το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιέσαι πώς πέρασαν οι ώρες. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 210 3801380



Ξακουστό και κοσμαγάπητο, έχει μάλλον τις καλύτερες τιμές της Αθήνας (στα 4,80€ το άψογο Μοχίτο Φράουλα, στο 1,80€ ο καφές) παίζει και ωραίες μουσικές, έχει και cool ατμόσφαιρα που μας σηκώνει όλους –ακόμα και όσους δεν αγαπούν φανατικά τα Εξάρχεια. Μας αρέσει πολύ και η διακόσμησή του με τα έθνικ στοιχεία και τους κατακόκκινους τοίχους, αλλά και τα τραπεζάκια που απλώνει στο μεγάλο πεζοδρόμιο μπροστά του με το που παίρνει να ξανοίγει ο καιρός.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Στην πλατεία των πλατειών, εκείνη της Νέας Σμύρνης, το Pop Up μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκια, και «το γυρίζει» σε ασυναγώνιστα κοκτέιλ λίγο αργότερα. Δοκιμάστε το Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια, και θα καταλάβετε προς τι ο ντόρος. Δεν είναι, όμως, μόνο τα κοκτέιλ του ερωτεύσιμα: Είναι και τα σούπερ κεφάτα πάρτι που διοργανώνει, και οι καλεσμένοι DJ που διαλέγουν ωραίες μουσικές που δεν ακούς εύκολα αλλού. Και βεβαίως, είναι και οι τιμές του: Όλα τα (γενναιόδωρα) κοκτέιλ κοστίζουν 7€ με την εξαίρεση του τεραστίων διαστάσεων –και ποσοτήτων αλκοόλ– Zombie, που κοστίζει 9€. Τις δε Πέμπτες έχουν όλα τους 5€, από τις 22.00 και μετά.

The Sowl
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ: 2103450003



Άνοιξε πριν από λίγες μέρες τις πόρτες του στον πιο όμορφο πεζόδρομο του Θησείου, για να φυσήξει εξωτικό αέρα στην αυλή που πρωτογνωρίσαμε ως Στάβλο και μετεμψυχώθηκε πέρυσι σε Root Art Space. Το The Sowl, όπως το λέμε τώρα, παντρεύει την ethnic διακόσμηση με την urban αισθητική, ντύνει τα μπαλκονάκια της υπέροχης εσωτερικής αυλής με εξωτικές φυλλωσιές, «ανάβει» το σιντριβάνι στο κέντρο του πλακόστρωτου και απλώνει άνετα τραπέζια με αφράτα μαξιλάρια και πολυθρόνες. Εδώ ξεκινάμε με καφέδες – μεταξύ των οποίων και αποκλειστικά παγκοσμίως χαρμάνια, συνεχίζουμε με γεύσεις ελληνικού και μεξικάνικου street food και κλείνουμε τα βράδια με άψογα κοκτέιλ διά χειρός Σπύρου Κερκύρα. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul, και λάτιν μονοπάτια, ενώ οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v