4 «ψαγμένες» έξοδοι στην Αθήνα

Όχι άλλο μεζεδοπωλείο και ποτό. Έχουμε τέσσερις απίθανες ιδέες για να βάλετε ποικιλία στα βράδια σας.
4 «ψαγμένες» έξοδοι στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να βαρεθήκατε τη διαδρομή café-μεζεδοπωλείο-μπαρ. Μπορεί να θέλετε να εντυπωσιάσετε το αντικείμενο του πόθου σας με μια πρωτότυπη πρόταση εξόδου. Μπορεί ένα από τα new year’s resolutions σας να έλεγε ότι θα δοκιμάζετε κάτι διαφορετικό μια φορά τον μήνα –έτσι, για την ποικιλία και την περιπέτεια στη ζωή σας. Όποιος και αν είναι ο λόγος, έχουμε πέντε αλλιώτικες προτάσεις εξόδου για τα βράδια σας –και τα απογεύματά σας– στην πόλη.

Βάλτε τέχνη στη ζωή σας

Οι αθηναϊκές γκαλερί δεν απευθύνονται, όπως ίσως νομίζετε, σε πλούσιους εκκεντρικούς συλλέκτες που ψάχνουν πίνακες να διακοσμήσουν το σαλόνι τους. Πολλές εξ αυτών φιλοξενούν «φρέσκα», ενδιαφέροντα projects που γίνονται η τέλεια αφορμή για συζητήσεις. Μια ματιά στις εκθέσεις και τα προγράμματα των Breeder, Kaplanon 5, Bernier/Eliades, Ιλεάνα Τούντα (που στεγάζει και το μοναδικό εστιατόριο 48 Urban Garden) και των άλλων 10 σημαντικότερων γκαλερί της Αθήνας που έχουμε συγκεντρώσει εδώ θα σας πείσει.



Και αν θέλετε κάτι λίγο πιο mainstream για να μην πέσετε κατ’ ευθείαν στα βαθιά της σύγχρονης τέχνης, η έκθεση Digital Revolution στη Στέγη είναι πραγματική διαδραστική εμπειρία και μέγιστη τροφή για σκέψη. Λεπτομέρειες περί αυτής έχουμε εδώ

Δοκιμάστε μια εντελώς διαφορετική κουζίνα

Τι τρώνε στη Μέση Ανατολή; Γιατί δεν έχει μαχαίρια ένα αφρικανικό τραπέζι; Ποια είναι η νοστιμότερη σπεσιαλιτέ της ανατολικής Ευρώπης; Δεν χρειάζεται να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για να μάθετε τις απαντήσεις. Οι αθηναϊκές γειτονιές είναι μια πολύχρωμη, νόστιμη Βαβέλ, γεμάτη γεύσεις που μας ταξιδεύουν από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη. Η ρώσικη κουζίνα, ας πούμε, εκπροσωπείται επάξια στη Βαλεντίνα της Καλλιθέας (Λυκούργου 235), ενώ οι αυτοκράτορες της Περσίας θα ήταν υπερήφανοι αν μπορούσαν να ταξιδέψουν στον χρόνο και να έρθουν για φαγητό στο Αναχίτα στο Χαλάνδρι (Χρυσοστόμου Σμύρνης 3). Περισσότερες εθνικές κουζίνες, και οδηγίες για πρωτάρηδες, τι να παραγγείλετε στην καθεμία, έχουμε εδώ.

Ψάξτε τον δολοφόνο τα Μεσάνυχτα

Οι επιλογές σας για να γίνετε ντετέκτιβ στην Αθήνα είναι περισσότερες από μία. Κατ’ αρχάς, έχουμε τα θεατρικά δείπνα μυστηρίου, στο El Convento del Arte του Μεταξουργείου (Βιργινίας Μπενάκη 7) και στο Shamone, στο Γκάζι (Ελασιδών 46). Εδώ, η διαδραστική παράσταση εκτυλίσσεται ενώ εσείς απολαμβάνετε το δείπνο ή το κρασί σας, και σύμφωνα με τα στοιχεία που σας δίνονται πρέπει να βρείτε τον ένοχο του… δράματος. Οι τιμές ξεκινούν από 12€ το άτομο με μπύρα ή κρασί, και φτάνουν τα 28€ με πλήρες γεύμα. Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις θα βρείτε εδώ ενώ αναλυτικά τα δύο μενού μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.



Δεύτερη επιλογή είναι τα δωμάτια μυστηρίου και απόδρασης, για τα οποία σας τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ κι εδώ. Η ιδέα είναι ότι διαλέγετε ιστορία, κάνετε κράτηση για μία ώρα (μπορείτε να είστε από δύο άτομα μέχρι ολόκληρη παρέα) και προσπαθείτε ανάλογα με τα στοιχεία που σας δίνονται να λύσετε έναν ή πολλούς διαφορετικούς γρίφους και/ή να αποδράσετε από ένα δωμάτιο. Από τα αγαπημένα μας, και πιο ατμοσφαιρικά –και ολίγον τρομακτικά– είναι το Lockhill του Μεταξουργείου, αναλυτικές πληροφορίες για το οποίο έχουμε εδώ.

Δείτε μια πειραματική θεατρική παράσταση

Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι είστε mainstream αν βλέπετε θέατρο μόνο στο Εθνικό και το Πορεία –πολλές από τις παραστάσεις που ανεβάζουν, ειδικά φέτος, είναι αριστουργήματα. Μια πειραματική παράσταση, όμως, είναι εμπειρία αφ’ εαυτής. Μπορεί να τη λατρέψετε, μπορεί να βαρεθείτε επειδή δεν καταλαβαίνετε τι βλέπετε και να φύγετε στη μέση, μπορεί να τη μισήσετε και να έχετε κάτι να συζητάτε (και ενδεχομένως να διαφωνείτε) όλο τον υπόλοιπο μήνα. Δεν θα ξέρετε αν δε δοκιμάσετε.



Και αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, κλασική επιλογή είναι ο μέγας Θεόδωρος Τερζόπουλος που διαπρέπει ως εκπρόσωπος του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου στα πέρατα της Γης (οι πρόσφατες κριτικές του αμερικανικού Τύπου για την Αντιγόνη που ανέβασε στις ΗΠΑ τον εκθειάζουν). Στο θέατρό του, που λέγεται Άττις και βρίσκεται στο Μεταξουργείο, ανεβάζουν αυτές τις μέρες οι μαθητές και συνεργάτες του το «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€. Περισσότερες πληροφορίες (και διαγωνισμό για δωρεάν προσκλήσεις) έχουμε εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v