Οι ωραιότερες μπαρότσαρκες της Αθήνας

Στο κέντρο, το Κουκάκι, το Παγκράτι και τον Χολαργό τσουγκρίζουμε κοκτέιλ και σφηνάκια και χορεύουμε… από μπαρ σε μπαρ.
Οι ωραιότερες μπαρότσαρκες της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Ένα κοκτέιλ εδώ, δύο σφηνάκια δίπλα, μετά να χορέψουμε λίγο απέναντι και στο τέλος απαραιτήτως ένα βρώμικο για να ισιώσει το στομάχι. Οι μπαρότσαρκες έχουν πλάκα γιατί έχουν ποικιλία, γιατί είναι γκράντε έξοδος –και όχι απλά «πάμε σε ένα μπαράκι να τα πούμε»– και το στοιχείο της έκπληξης που, αν βγαίνεις συχνά και έχεις και μερικά αγαπημένα στέκια, λείπει από τα βράδια στην πόλη. Ιδού τέσσερις νυχτερινές «διαδρομές» για να κάνετε στα μπαράκια της πόλης.

Για κοκτέιλ στο κέντρο



Ξεκινάμε από το Einstein της Θησέως για ένα τέλειο Boo-Boo με αλμυρή καραμέλα και passion fruit, για να ξεκινήσει… γλυκά η βραδιά. Κάνουμε μια στάση απέναντι, στο λαοφιλές Drunk Sinatra για να δοκιμάσουμε τον νέο κατάλογο των κοκτέιλ, πριν συνεχίσουμε στο πιο ευρύχωρο Bank Job της Κολοκοτρώνη για να χορέψουμε και λίγο (πάντα με κοκτέιλ ανά χείρας). Εννοείται πως μια τέλεια κοκτεϊλ-ο-βραδιά δεν μπορεί παρά να κλείσει στο νούμερο ένα κοκτεϊλ-ο-στέκι της Αθήνας, το γνωστό και μη εξαιρετέο Baba au Rum που μαζεύει κόσμο κατά βάση αργά και σερβίρει τα βραβευμένα του κοκτέιλ μέχρι τις… μεγάλες πρωινές ώρες.
Κόστος: Περί τα 8€ ανά κοκτέιλ (δηλαδή, γύρω στα 32€ αν πιείτε ένα σε κάθε μπαρ)

Για people watching στο Παγκράτι



Ίσως η πιο hot μπαρ-ο-γειτονιά της Αθήνας αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το Παγκράτι συγκεντρώνει τα πιο συζητημένα μπαράκια των τελευταίων μηνών –και τη μισή Αθήνα να τσουγκρίζει σφηνάκια και κοκτέιλ στις μπάρες και τα τραπέζια τους. Ξεκινάμε με κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα, και τσιμπολόγημα για να μη μας πιάσει το αλκοόλ που θα ακολουθήσει, στα τραπεζάκια της αγαπημένης μας Αρμπαρόριζας. Συνεχίζουμε στο μικρό αλλά θαυματουργό Pink Freud που όλο και κάποιο πάρτι με guest DJ θα διοργανώνει, και καταλήγουμε στο hip Chelsea Hotel. Στο τέλος, για να στρώσει το στομάχι, το μενού δεν έχει «βρώμικο» αλλά σούπερ τορτίγια με σιγοψημένη πανσέτα ή με κοτόπουλο κάρι, στην Tortuga.
Κόστος: Γύρω στα 20€ (5€ για ένα κοκτέιλ στην Αρμπαρόριζα, από 6€ για το κάθε ποτό σε Pink Freud και Chelsea Hotel, και 3-4€ για την τορτίγια στο τέλος)

Για μουσικάρες στο Χολαργό



Ιδανική γειτονιά για μπαρότσαρκες, έτσι όπως απλώνει τα μπαράκια της στη μια «όχθη» της Μεσογείων γύρω από το μετρό –με μία και καλή εξαίρεση, το Bootleg με τις σούπερ μουσικές του στην Πλατεία Φανερωμένης, στο οποίο θα καταλήξουμε. Θα έχουμε ξεκινήσει από τα τραπεζάκια του White Spoon, για κοκτέιλ και ίσως ένα τσιμπολόγημα. Θα συνεχίσουμε στο καταπληκτικό Bookali, για να αφήσουμε τις μουσικές του να μας ξεσηκώσουν, και θα περάσουμε οπωσδήποτε μια βόλτα από το σούπερ κεφάτο –και μονίμως γεμάτο– Τζώννυ Ντέπυ πριν ανηφορίσουμε προς το Bootleg που λέγαμε προηγουμένως.
Κόστος: Περί τα 25-30€, αναλόγως αν θα πιείτε κοκτέιλ ή απλό ποτό σε καθένα από τα παραπάνω

Για χαλαρά στο Κουκάκι



Θέλετε μεν μπαρότσαρκα, αλλά σε πιο παρεΐστικο κλίμα, με λιγότερα ντεσιμπέλ και λιγότερο… στρίμωγμα; Τότε το Κουκάκι είναι η γειτονιά σας. Θα ξεκινήσετε από τον Μπαμπά, που ως all day στέκι μαζεύει κόσμο από νωρίς, για ένα-δυο φτηνά ποτά, πριν συνεχίσετε σχεδόν δίπλα, στο Monsieur Barbu για ωραία κοκτέιλ –εκτός αν θέλετε να το γυρίσετε σε μεζεδάκια και ρακόμελα, οπότε το συνεργατικό Συγγρουόμενο θα είναι η επόμενη στάση σας. Όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε, η μπαρότσαρκα σίγουρα θα καταλήξει στο λαοφιλές Μπελ Ρέι, για φανταστικά κοκτέιλ (δοκιμάστε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime) και σούπερ κεφάτη ατμόσφαιρα.
Κόστος: Γύρω στα 20-25€ (το μεγαλύτερό σας έξοδο θα είναι το κοκτέιλ στο τέλος, που κυμαίνεται στα 8€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v