Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε τα νέα ενδιαφέροντα στέκια του κέντρου και παρακολουθούμε μία μοναδική παράσταση σε μια απρόσμενη γωνιά της πόλης.
Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας
Το κέντρο της Αθήνας ποτέ δεν μας απογοητεύει. Γλυκύτατα μπιστρό, νέα μπαράκια, street food, ενδιαφέρουσες παραστάσεις σε ακόμη πιο ενδιαφέροντα κτίρια γεμίζουν το πρόγραμμά μας αυτό το Σάββατο, το οποίο αφιερώνουμε στην ακαταμάχητη γοητεία του αθηναϊκού… downtown.

Καφεδάκι σε ένα γλυκύτατο μπιστρό

Ξεκινάμε τη μέρα μας με καφεδάκι στο μπιστρό Le Petit Village (Φωκίωνος 2, τηλ: 2103315616), που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του μια ανάσα από το Σύνταγμα. Στον μικρό, κομψό, παριζιάνικο χώρο του με τις λευκές καρεκλίτσες, καθόμαστε για να απολαύσουμε καφέ ή αρωματικό τσάι πορτοκάλι, συνοδεία πρωινού, όπως φρεσκοψημένο ψωμάκι με σάλτσα ντομάτας και ψητό χαλούμι ή κουλουράκια – τα «petit» πιατάκια ανανεώνονται καθημερινά με καινούριες ιδέες.

Φαγητό στο FeedΕλ

Αφού τριγυρίσουμε λίγο στην Ερμού και τα στενά της, χαζέψουμε τις βιτρίνες και κάνουμε τα απαραίτητα ψώνια των χειμερινών εκπτώσεων, φτάνουμε στο σημείο όπου ένα μικροσκοπικό στενάκι κρύβεται πίσω από το εκκλησάκι της Παναγίας Ρόμβης και ενώνει την Ερμού με την Περικλέους και το γνωστό πεζοδρομάκι του Pure Bliss. Εκεί, στη γωνιά που παλαιότερα τα πίναμε στο Dot, πλέον άνοιξε το Feedελ (Κτενά 1, 210 3210551), που όπως επιχειρεί να μας προειδοποιήσει με το έξυπνο όνομά του, μας… ταΐζει ελληνικά. Και συγκεκριμένα, ετοιμάζει ελληνικές συνταγές, αλλά με δημιουργικές πινελιές υψηλής αστικής γαστρονομίας. Το μεσημέρι, το lunch menu περιλαμβάνει ωραιότατα burgers, σνίτσελ, ριζότο και άλλες casual γεύσεις (περί τα 7€ ανά κυρίως πιάτο), ενώ το βράδυ, μαζί με τα κοκτέιλ, σερβίρεται και το ελαφρώς πιο τσιμπημένο, αλλά και πιο δημιουργικό dinner menu. Μας αρέσει ιδιαίτερα η διαμόρφωση του μίνι-κήπου με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά και το βιομηχανικό design στον εσωτερικό χώρο, με την ζωγραφισμένη μορφή της Φρίντα Κάλο να δεσπόζει στον τοίχο.

Η ονειρική πλευρά του Κάφκα στη Διπλάρειο Σχολή

Στο πιο ωραίο κτίσμα της πλατείας Θεάτρου, το γοητευτικό κτίριο της Διπλαρείου Σχολής, «ζωντανεύει» ένα από τα πιο ιδιαίτερα «παντρέματα» που θα δούμε αυτόν τον χειμώνα στη θεατρική σκηνή της Αθήνας. Για αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο, η υπέροχη, άκρως κινηματογραφική μουσική του Φίλιπ Γκλας συναντά τον Φραντς Κάφκα και ντύνει την σκοτεινή ιστορία της «Σωφρονιστικής Αποικίας», μιας διήγησης μεταξύ ενός αξιωματικού και ενός επισκέπτη που προετοιμάζονται για τον «σωφρονισμό» ενός κατάδικου μέσω μιας δαιμονικής μηχανής. Από την συζήτησή τους, προκύπτουν τα γνώριμα μοτίβα του Κάφκα, δηλαδή η σχέση μεταξύ ανθρώπου, εξουσίας και δικαιοσύνης. Τους διαδρόμους της Διπλαρείου θα γεμίσει η μουσική του Γκλας εκτελεσμένη από την Καμεράτα, ενώ την σκηνοθετική και σκηνογραφική υπογραφή βάζει ο Πάρις Μέξης, σε μια παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η παράσταση ξεκινά στις 20.30 και τα εισιτήρια στοιχίζουν 15€.

Κοκτέιλ α λά Θεσσαλονίκη

Μετά την παράσταση, παίρνουμε τον δρόμο προς το Κολωνάκι, στις παρυφές του οποίου κατέφτασε προ ολίγων ημερών μια… εφημερίδα από τον Βορρά. Πρόκειται για το «νεογέννητο» αθηναϊκό αδερφάκι της θεσσαλονικιώτικης Εφημερίδας, ένα αγαπημένο μπαράκι που μετά τον Λευκό Πύργο, έρχεται για να κατακτήσει και τη γειτονιά της τριλογίας στην Πανεπιστημίου. Η Εφημερίδα ATH λοιπόν (Σίνα 6 και Βησσαρίωνος, τηλ: 6944880475) σε ένα απόλυτα urban περιβάλλον με μεγάλους ξύλινους πάγκους και αναφορές στην street art, σερβίρει από νωρίς καφέ με κερασμένα γεμιστά μπισκότα, συνεχίζει με burgers και σαλάτες, και το βράδυ βγάζει στη φορά τα καλοφτιαγμένα της κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε με σταθερά freestyle ηχητικό φόντο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v