Οι καλύτερες σαββατιάτικες βόλτες στο Κουκάκι

Ψηφίστηκε μια από τις 16 ωραιότερες γειτονιές του κόσμου. Το γιορτάζουμε βολτάροντας ένα ολόκληρο Σάββατο στο Κουκάκι.
Οι καλύτερες σαββατιάτικες βόλτες στο Κουκάκι
της Ηρώς Κουνάδη

Η Air B’n’B το έχρισε μόλις την πέμπτη ωραιότερη γειτονιά του κόσμου, κι εμείς λέμε να το τιμήσουμε –και να το γιορτάσουμε– αυτό το Σάββατο, βολτάροντας και τρωγοπίνοντας στο Κουκάκι.

Πρωί με brunch στο Monsieur Barbu
Φαλήρου 59, τηλ.: 210 9247555



Ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης σερβίρεται κάθε Σάββατο 12.00-16.00 (και Κυριακές τις ίδιες ώρες) στον πανέμορφο χώρο αλλά και στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, πλάι στις φυλλωσιές, τα ηλιόλουστα μεσημέρια, ο «Μουσάτος Κύριος». Τι δοκιμάζουμε εδώ; Αυγά μάτια σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, αλμυρές τάρτες, χορταστικά burgers και τορτίγιες, για αρχή. Και για τη συνέχεια, γλυκούς πειρασμούς: lemon pie με νουτέλα, κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους, carrot cake και pancakes με σοκολάτα ή μέλι. Υπολογίστε γύρω στα 10€ το άτομο για ένα σούπερ χορταστικό brunch.

Συνέχεια με βόλτες στην πέμπτη ωραιότερη γειτονιά του κόσμου

Για να κάψουμε τις θερμίδες του brunch, θα περπατήσουμε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Αθήνας –που διόλου τυχαία ξεκινά από το Κουκάκι. Στα ήσυχα δρομάκια που τη συναποτελούν κρύβονται κουκλίστικα χαμηλά σπιτάκια με αυλές, λουλουδιασμένα ξέφωτα, και χαριτωμένοι πεζόδρομοι που σφύζουν από ζωή χωρίς να έχουν την βοή της πολυσύχναστης πιάτσας.

Ξεκινάμε από την «ραχοκοκαλιά» του Κουκακίου, την οδό Βεΐκου, από την οποία ξεστρατίζουμε κάθε τόσο κάνοντας ζιγκ-ζαγκ για να περιπλανηθούμε στους μικρούς πεζόδρομους που την περιστοιχίζουν, περνάμε από την συνοικία Γαργαρέττα με τη δροσερή πλατεία της, και συνεχίζουμε μέχρι το σημείο όπου η Βεΐκου συναντά την οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Εδώ στρίβουμε δεξιά, σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Αθήνας, με τα νεοκλασικά και τις νεραντζιές, και τον ακολουθούμε ως το τέλος του, για να μας οδηγήσει στην πλατεία των Πετραλώνων. Από εδώ, ανοίγονται μπροστά μας δύο επιλογές: Είτε θα γυρίσουμε πίσω από την ίδια διαδρομή, είτε θα ανηφορίσουμε το κουκλίστικο δρομάκι που λέγεται Ανταίου προς τον λόφο του Φιλοπάππου, για να κατηφορίσουμε ξανά από εκεί πίσω στο Κουκάκι.

Απογευματινό κοκτέιλ, κανείς;



Ένα από τα πιο hot στέκια στο Κουκάκι, το πολυσυζητημένο Μπελ Ρέυ (Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450) είναι η επόμενη στάση της διαδρομής μας. Ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων που μετατράπηκε σε ευρύχωρο, φωτεινό και παρεΐστικο μπαράκι, σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Frida Goes West, με τεκίλα, φρέσκο χυμό grapefruit, σπιτικό σιρόπι chili και lime, το Carribean Julep, με ρούμι, σιρόπι βανίλιας, δυόσμο, bitters και τριμμένη καρύδα, και το Rabbit Hole με μαστίχα αρωματισμένη με φασκόμηλο, φρέσκο χυμό καρότου, λικέρ μαρασκίνο και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€, ενώ αν (ξανα)πεινάσατε στο μεταξύ από τον ποδαρόδρομο, συνοδεύονται ιδανικά από λαχταριστά burritos, Croque Madame, δροσερές σαλάτες και πρωτότυπα σάντουιτς.

Βραδάκι στο Γιουμπάμπα
Γ. Ολυμπίου 2, τηλ.: 215 5258800



Αφιέρωσε πριν από λίγες μέρες μια ολόκληρη μέρα στα soundtrack του Wes Anderson, και κέρδισε (ξανά) την αγάπη μας –την οποία είχε ήδη, από τον περασμένο Ιούνιο που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, για το φοβερό όνομα και το αρτιστίκ προφίλ του. Το Γιουμπάμπα, λοιπόν, για τους αμύητους, είναι μια από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στο Κουκάκι, ένα γλυκύτατο café bistrot με ρετρό αισθητική που ταιριάζει γάντι στη γειτονιά του.

Ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, και αργότερα σνακ, σαλάτες, τάρτες, γλυκάκια και πιάτα ημέρας με ολόφρεσκα, διαλεχτά υλικά. Το βράδυ το γυρίζει στο κρασί και τα ποτά, ενώ δε λείπουν και τα κλασικά κοκτέιλ –όπως η σταθερή αξία του Μοχίτο, το οποίο μάλιστα κάθε Κυριακή κοστίζει 5€ όλη μέρα. Συχνά φιλοξενεί και ιδιαίτερα events, σαν το αφιέρωμα στις μουσικές του Wes Anderson που λέγαμε προηγουμένως, ή τις ιαπωνικές βραδιές της Κυριακής (φόρος τιμής στο όνομά του) με ένα λαχταριστό μενού ιαπωνικής κουζίνας να σερβίρεται από τις 18.00 και τις ανάλογες μουσικές να παίζουν στα ηχεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v