Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες στα Εξάρχεια

Αυτό το Σάββατο, σας καλούμε σε μια εξερεύνηση των Εξαρχείων μέσα από πέντε στάσεις για καφέ, παιχνίδι, street food, ποτάκι με live και υπέροχα γλυκίσματα.
Όμορφες σαββατιάτικες βόλτες στα Εξάρχεια
Έχει κάτι οικείο η γειτονιά των Εξαρχείων. Κάτι ανεπιτήδευτα χαλαρό, που μας κάνει να θέλουμε να περάσουμε ολόκληρη τη μέρα μας στις διάφορες γωνιές τους. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε αυτό το Σάββατο, (ξανα)γνωρίζοντας τα Εξάρχεια σε πέντε απολαυστικά βήματα.

Στάση 1η: Καφές και επιτραπέζια
Πιάνουμε τραπεζάκι στο Playhouse (Βαλτετσίου 49, τηλ: 2103821200) και μέσα στο ζεστό περιβάλλον, την πολύχρωμη διακόσμηση και τη μυρωδιά του αχνιστού καφέ και της ζεστής σοκολάτας, διαλέγουμε με ποιο επιτραπέζιο θα «σκοτώσουμε» τις απολαυστικές ώρες του μεσημεριού με φόντο τον πιο όμορφο πεζόδρομο των Εξαρχείων. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, υπό την προϋπόθεση κατανάλωσης ροφήματος από τον κατάλογο.



Στάση 2η: Λόφος του Στρέφη
Από την πλατεία, ανηφορίζουμε το ανηφορικό πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Θεμιστοκλέους, προσπερνάμε τη βαβούρα της μεγάλης λαϊκής αγοράς που στήνεται κάθε Σάββατο στην οδό Καλλιδρομίου, και ανεβαίνουμε τα σκαλάκια που οδηγούν στον λόφο του Στρέφη. Εδώ, απολαμβάνουμε με τον καλύτερο τρόπο τις λίγες χειμωνιάτικες ευκαιρίες για να δούμε την Αθήνα στο φως του ήλιου, και ανηφορίζουμε μέχρι το χωμάτινο μονοπάτι πάνω από το αμφιθεατράκι, που προσφέρει την καλύτερη θέα 360 μοιρών στην πόλη: Προς τα πίσω τα Τουρκοβούνια, ανατολικά ο Λυκαβηττός, απέναντι τα δυτικά προάστια και προς τα κάτω η Ακρόπολη και η θάλασσα.

Στάση 3η: Noodles στην πλατεία
Μετά από έναν ανηφορικό περίπατο, κατεβαίνουμε και πάλι στην πλατεία για να ανακτήσουμε δυνάμεις. Και το κάνουμε με την πιο οικονομική και χορταστική street food επιλογή της γειτονιάς, τον ασιάτη Μικρου-Lee. Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο wok street shop (Στουρνάρη 14, τηλ: 21 03800672) που ετοιμάζει λίγα αλλά απολαυστικά κινέζικα εδέσματα: Noodles με κοτόπουλο ή λαχανικά, ρύζι με γαρίδες, κινέζικο burger και άλλα ωραία σε πακέτο που ξεκινούν από 2€. Μπορείτε να τα απολαύσετε στους δύο εξωτερικούς πάγκους στην Στουρνάρη ή συνεχίζοντας να βολτάρετε στους πεζοδρόμους της συνοικίας γύρω από την πλατεία.



Στάση 4η: Rock-n-roll στο Floral
Παραμένουμε στην πλατεία, αφού από τις 22.00 το βράδυ ξεκινά ένα ωραίο και ανεβαστικότατο rock’n’roll live στο Floral (Θεμιστοκλέους 80), το γνωστό αρτιστίκ café που στεγάζεται στην θρυλική Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων. Εδώ, παραγγέλνουμε το ποτό μας και απολαμβάνουμε τους Sexy Christians, που υπόσχονται μουσικές, αγάπη, ιδρώτα, rock’n’roll και boogie χορό αυτό το Σάββατο. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ποτό στοιχίζει 6€.



Στάση 5η: Κρέπα και προφιτερόλ
Δεν θα μπορούσαμε παρά να κλείσουμε γλυκά, με τον πιο σοκολατένιο τρόπο. Σας έχουμε δύο επιλογές: Το old school “Au grand zinc”, την παλιά, ατμοσφαιρική κι αγαπημένη κρεπερί στο 88 της οδού Μπενάκη όπου θα απολαύσετε την καλύτερη κρέπα σοκολάτα-μπισκότο που έχετε δοκιμάσει, με jazz soundtrack. Η δεύτερη επιλογή είναι το Sorolop, στη γωνία των οδών Μπενάκη και Μεταξά, που σερβίρει φρέσκο τσουρέκι με ζεστή σοκολάτα και παγωτό ή προφιτερόλ με το ίδιο σοκολατένιο συνοδευτικό (1-1,50€ συν 1,30€ για κάθε μπάλα παγωτό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v