Τα καλύτερα κοκτέιλ στα μπαράκια της Αθήνας

Ένας μίνι οδηγός δέκα εξαιρετικών κοκτέιλ σε ισάριθμα αθηναϊκά μπαρ, για να ξέρετε τι θα πιείτε πού.
Τα καλύτερα κοκτέιλ στα μπαράκια της Αθήνας
της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρουμε τι θα κάνετε το τριήμερο των Χριστουγέννων. Θα βγείτε, και θα ξαναβγείτε, και μετά θα βγείτε λίγο ακόμα. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα καλύτερα κοκτέιλ των αθηναϊκών μπαρ, για να μην βγείτε αδιάβαστοι στον πηγαιμό για τις χριστουγεννιάτικες εξόδους σας –και για να ξέρετε τι πρέπει να δοκιμάσετε πού.

Ziggy Stardust στο Noël
Κολοκοτρώνη 59Β, Αγία Ειρήνη



Οκτώ ετών ρούμι (να τα εκατοστήσει!), ροζ γκρέιπφρουτ, φραγκόσυκο, Cocchi Americano rosa και πικραμύγδαλο συναντιούνται σε ένα κοκτέιλ αφιερωμένο στον μέγα David Bowie, σε ένα από τα δημοφιλέστερα μπαράκια του 2015, που γιορτάζει κάθε μέρα τα Χριστούγεννα.

Rose Passion στο Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη



Ρούμι, passion fruit και τριαντάφυλλο, συναντιούνται σε ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα στο καλύτερο ίσως cocktail bar νότια του κέντρου, που είναι πάντα ανήσυχο, με πάρτι, guest DJs και live. Η δε τιμή του είναι εξαιρετική, στα 7€.

Bubblestar στην Αρμπαρόριζα
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι



Η Αρμπαρόριζα βάζει τα ελληνικά αποστάγματα στον χορό των κορυφαίων κοκτέιλ, και το κάνει ανεπιτήδευτα, κρατώντας τις τιμές χαμηλά και την ατμόσφαιρα casual. Το Bubblestar συγκεκριμένα ανακατεύει ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα σε ένα καταπληκτικά πρωτότυπο αποτέλεσμα, που δεν κοστίζει περισσότερα από 5€. Και αν θέλετε κάτι για να ζεσταθείτε, δοκιμάστε και το ζεστό Barefoot, με τσίπουρο, σοκολάτα, βανίλια και μπανάνα.

Samco στο Einstein
Θησέως 15-17, κέντρο



Στο μικρό αλλά θαυματουργό πεζοδρομάκι που είναι κάθετο στην Καραγιώργη Σερβίας, δοκιμάζουμε αυτό το γλυκύτατο αριστούργημα με βάση τη Μαστίχα που συνδυάζεται άψογα με φράουλα, lime και ροζ πιπέρι, και σερβίρεται με μια κουταλιά βανίλια υποβρύχιο. Κοστίζει 8€.

Lila Pause στο Momix
Κελεού 1-5, Γκάζι και Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα



Σαν να πίνεις τα παιδικά σου χρόνια σε ποτήρι του Μαρτίνι. Η Lila Pause παραμένει σταθερά στην κορυφή των αγαπημένων μας μοριακών κοκτέιλ του Momix, γιατί είναι… ακριβώς αυτό: η σοκολατο-φραουλένια γεύση της κάποτε αγαπημένης μας σοκολάτας, με βάση το παλαιωμένο ρούμι.

Spicy Papa στο Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι



Σερβίρεται σε extra large ποτήρι-βάζο, φτιάχνεται με ρούμι, passion fruit και καυτερή κόκκινη πιπεριά, και κοστίζει 10€ (αλλά είναι δύο κοκτέιλ σε ποσότητα, οπότε η τιμή του είναι εξαιρετική). Απολαμβάνεται υπεύθυνα υπό τους ήχους rock και indie ακουσμάτων, στο πέτρινο εσωτερικό της χαλανδριώτικης μονοκατοικίας που στεγάζει το Snatch.

Chili Chocolate Margarita στο Dos Agaves
Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι



Είναι μακράν το καλύτερο κοκτέιλ με τεκίλα που έχουμε πιεί ποτέ –γλυκό και καυτερό ταυτόχρονα, με την σοκολάτα να πρωταγωνιστεί στην αρχή και το τσίλι να αφήνει την καυτερή του επίγευση στο τέλος. Κοστίζει 8€ και είναι ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα signature cocktail του μοναδικού αθηναϊκού μπαρ που ειδικεύεται στην τεκίλα –και πρόσφατα απέκτησε αδερφάκι στο Χαλάνδρι (στην Ανδρέα Παπανδρέου 28). 

Spicy Baba No. 7, στο Baba au Rum
Κλειτίου 6, Μοναστηράκι



Παλαιωμένο ρούμι Angostura 5 ετών από το Τρινιδάδ, σπιτικό σιρόπι τζίντζερ, μαρμελάδα blueberry, λάιμ και cranberry συναντιούνται σε ένα πικάντικο αποτέλεσμα, στο απόλυτο, δημοφιλέστατο και χιλιοβραβευμένο κοκτεϊλόμπαρο της Αθήνας. Ζημιά: στα 9€.

Maison Amical στο Σπίτι
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι



Όλα τα κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει στο χαλανδριώτικο Σπίτι είναι ωραία. Το Maison Amical, όμως, με βάση το Μεταξά 7 αστέρων και σπιτικό σιρόπι μαύρης μπύρας, είναι το καμάρι τους –γι’ αυτό αξίζει μία ή και περισσότερες δοκιμές. Και με τιμές που κυμαίνονται στα 8€ έκαστο, μπορείτε μια χαρά να το παρακάνετε με τα κοκτέιλ.

Lucky Number 8 στο Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός



Τεκίλα, χυμός λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters συνθέτουν ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ ενός super cool μπαρ η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα σύνορα της γειτονιάς του. Οι δε τιμές κυμαίνονται στα 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v