Η έξοδος του Σαββάτου: Η αρχαία και η… ψηφιακή Αθήνα

Ξεναγήσεις στην αρχαία αλλά και την… ψηφιακή Αθήνα, βόλτες στο Παγκράτι και "φρέσκο" μιούζικαλ περιλαμβάνει η πρότασή μας για την σαββατιάτικη έξοδό σας.
Η έξοδος του Σαββάτου: Η αρχαία και η… ψηφιακή Αθήνα
Δωρεάν ξενάγηση σε αρχαίους θησαυρούς του κέντρου, καφές και street food στο Παγκράτι, μια talk of the town έκθεση στην Στέγη και δυνατό θεατρικό μιούζικαλ: Όλα χωρούν στην πρότασή μας για τις σαββατιάτικες εξορμήσεις σας αυτή την εβδομάδα.

Πρωί στο Καλλιμάρμαρο
Στις 10.30 μας δίνει ραντεβού ο δήμος Αθηναίων και η ξεναγός Στέλλα Γαλανοπούλου, που θα αναλάβει αυτό το σαββατιάτικο πρωινό να μας μυήσει δωρεάν στα μυστικά του Ναού του Ολυμπίου Διός και στο Παναθηναϊκό στάδιο, δύο «διαμάντια» στην καρδιά της πόλης για τα οποία ξέρουμε τόσο λίγα. Το σημείο συνάντησης είναι η Πύλη του Αδριανού – σημειώστε πως πρέπει να κάνετε εγκαίρως κράτηση στο τηλ. 2103313038 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00). Μοναδική επιβάρυνση των συμμετεχόντων είναι η είσοδος στο Ναό του Διός (2€).  



Street food στο Παγκράτι
Μετά την ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανηφορίζουμε τα όμορφα στενάκια του λόφου του Αρδηττού, για να βρεθούμε στην γειτονιά του Παγκρατίου και να αράξουμε για μεσημεριανό καφεδάκι στην πλατεία Πλαστήρα. Εκεί απλώνει τα τραπεζάκια του ένα από τα πιο πολυσύχναστα café της πόλης, το Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1) που συγκεντρώνει όχι μόνο Παγκρατιώτες αλλά και σύσσωμη την hip κοινότητα του κέντρου, που κάθεται είτε στον μικρό, vintage εσωτερικό χώρο, είτε στα πολύχρωμα καρεκλάκια των πεζοδρομίων, που είναι ήδη εφοδιασμένα με κουβερτούλες και σόμπες σε περίπτωση που έχει κρύο. Μετά το καφεδάκι, κάνουμε τα δύο βήματα που μας χωρίζουν από το διπλανό Tortuga (Αρχιμήδους 1) το λιλιπούτειο μαγαζάκι που σερβίρει τις καλύτερες τορτίγιες της περιοχής. Εδώ παραγγέλνουμε τορτίγια Tagine beef με μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο σε μαροκινά μπαχαρικά, τορτίγια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κεμπάπ σε καπνιστή πάπρικα, τορτίγια με κάρι κοτόπουλο ή χοιρινή πανσέτα και ωραιότατο φαλάφελ, όλα τους χορταστικά και οικονομικά (περί τα 4-5€).



Η ψηφιακή επανάσταση της πόλης
«Από το Pac-Man, το Super Mario και το Tetris μέχρι το Gravity και το Inception, από την Björk μέχρι τον will.i.am των Black Eyed Peas, από τον Steve Jobs και τον Steve Wozniak μέχρι την Επαυξημένη Πραγματικότητα και τη βιομηχανική επανάσταση του 3D printing, το Digital Revolution παρουσιάζει την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη των Τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames».

Αυτή είναι η πρωτοποριακή έκθεση που μας έρχεται από το Barbican του Λονδίνου και προσφέρεται για πολύωρες εξερευνήσεις στους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και στους γύρω δρόμους. Από τις 12.00 ως τις 21.00, αυτό το Σάββατο (εισιτήριο 5€ σε προπώληση ή 7€ στο ταμείο – 2€ για ανέργους) έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε μια «πίστα» διαδραστικού παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους. Τα εκθέματα χωρίζονται σε ενότητες όπως «Ψηφιακή Αρχαιολογία» (τι θα λέγατε να ξαναπιάσετε στα χέρια σας Game Boy;), «Εμείς Δημιουργούμε» για την DIY ιντερνετική κουλτούρα, «Δημιουργικοί Χώροι» (όπως το εργαστήρι οπτικών εφέ CGI), «Χώρος Ανεξάρτητων Βιντεοπαιχνιδιών» και «Τα ψηφιακά μας μέλλοντα» με πρωτοποριακές τεχνολογίες. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δαιδαλώδη διαδρομή στα πίξελ του παρελθόντος και του μέλλοντος που θα σας κρατήσει απασχολημένους, όσο και ενθουσιασμένους για αρκετές ώρες – μάθετε περισσότερα εδώ.  



Ώρα για μιούζικαλ
Κλείνουμε τη βραδιά με το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ “Nine” των Arthur Kopit και Maury Yeston που μεταφέρει στην σκηνή του Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος, τηλ: 210-3471111) για πρώτη φορά ο Γιάννης Κακλέας με μια φανταχτερή ομάδα: Ο Θοδωρής Πετρόπουλος αποδίδει το κείμενο και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος τους στίχους στα ελληνικά, ενώ τους ρόλους καλούνται να ερμηνεύσουν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Μάρω Κοντού, η Κατερίνα Λέχου, η Τάνια Τρύπη, η Κατερίνα Παπουτσάκη και στον ρόλο της Σαραγκίνα η Έλενα Παπαρίζου. Θυμίζουμε ότι το Nine είναι βασισμένο στο 8 ½ του Φελίνι και παρακολουθεί με τον πιο μουσικό τρόπο τις σχέσεις ενός ιταλού σκηνοθέτη με τις γυναίκες της ζωής του. Μάθετε περισσότερα εδώ.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v