Clubbing στην Αθήνα: Οι «καυτές» διευθύνσεις

Νέες αφίξεις, φανταχτερά openings, επιστροφές και σταθερές αξίες σε μια club-ό-τσαρκα στις καλύτερες χορευτικές διευθύνσεις του κέντρου της Αθήνας.
Clubbing στην Αθήνα: Οι «καυτές» διευθύνσεις

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Κι εκεί που τόσα χρόνια μιλούσαμε για τον θάνατο – ή έστω την πτώση - του αθηναϊκού clubbing, να που ξεπετάγονται από δω κι από εκεί διευθύνσεις που φαίνεται να έχουν πάρει το θέμα διασκέδαση πατριωτικά και ήδη στήνουν το ένα party μετά το άλλο. Ιδού λοιπόν οι αφίξεις και οι επιστροφές που θα μας απασχολήσουν, όπως όλα δείχνουν, αυτόν τον χειμώνα.


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά έξι club openings έχουμε στο Γκάζι το οποίο φαίνεται να μπαίνει ξανά δυναμικά στην αθηναϊκή διασκέδαση. Το Room 22 από την ομάδα του Mamacas, κινείται σε house μονοπάτια φιλοξενώντας την αφρόκρεμα των εγχώριων DJS του είδους στα decks του όπως ο Ανδριανός Παπαδέας, ο Γιώργος Σεράγος, ο Manolaco, o Christo Z, οι Gus and Bonso και άλλοι. Πέρα από το κεντρικό dancefloor, ο χώρος του περιλαμβάνει επίσης τρεις πριβέ χώρους για παρέεςόμορφα διακοσμημένους με καθρέφτες, ενώ στο βάθος υπάρχει κήπος για πιο χαλαρές καταστάσεις, όπου σερβίρονται κρασιά και τάπας.


Σε νέο χώρο, το The Apartment με gay friendly χαρακτήρα βρίσκεται πλέον σε δύο επίπεδα στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιμένει σε techno και house ρυθμούς, διαθέτει ανανεωμένη cocktail list και τους John John και Robin Skouteris στα decks του Level 0. Όσο η βραδιά προχωρά, ο χορός μεταφέρεται στο Level -1 με τους resident DJs Kappa Nee και Nick A να αναλαμβάνουν δράση. Μπόλικα θα είναι τα events που θα φιλοξενηθούν εδώ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, τα οποία υπόσχονται μια οπτικοακουστική εμπειρία με ατόφιο ήχο και lights show.

Στο 30 της Ιεράς Οδού βρίσκουμε φέτος το εντυπωσιακό Spell, το οποίο με προνόμιο τον μεγάλο χώρο του προσφέρει νύχτες ατόφιου clubbing με τα Addiction parties τις Παρασκευές και τα Sex my Up τις Κυριακές να αναβιώνουν το mainstream το… επιούσιο. Τα Σάββατα το συγκρότημα των REC αναλαμβάνει το ξεσήκωμα των θαμώνων με βραδιές live clubbing και R&B Hits, ενώ εναλλάσεται με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, ο οποίος στήνει τα δικά του Expose party με mainstream επιτυχίες από το χθες και το σήμερα.

Από τις 30 Οκτωβρίου στο τέρμα της Πέτρου Ράλλη επανέρχεται δριμύτερο και το Dream City, σε νέα διεύθυνση, το οποίο ετοιμάζει για τη νέα σεζόν τα πιο δυνατά parties της πόλης με τους καλύτερους Djs της χώρας, αλλά και διεθνούς φήμης, με δυνατά live performances και τα καλύτερα χορευτικά shows. 

Στη χειμερινή του έκδοση το Akanthus της παραλιακής συμπράττει με το Gazoo στην Πειραιώς και μεταφέρει τον καλοκαιρινό χαμό σε έναν άνετο χώρο, ιδανικό για clubbing, ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει τον χειμώνα μπόλικα θεματικά parties, τα οποία θα ανακοινώνονται από τη σελίδα του στο FB. 

Κλείνοντας την πενταλογία των αφίξεων, το άκρως χορευτικό Steam στεγάζει τις techno/house/electro επιθυμίες μας σε έναν underground – industrial chic χώρο, ο οποίος τον χειμώνα θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς dance σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Nick Devon και τη Marsha στις 6 Νοεμβρίου, τον Christos Fourkis και την Anna V στις 7 Νοεμβρίου και τον εξαιρετικό Shall Ocin στις 12 Δεκεμβρίου. 

Λίγο πριν φύγουμε από το Γκάζι, δε ξεχνάμε να περάσουμε φυσικά για ένα πότο – ή και παραπάνω – στο σταθερά ανεβαστικό Socialista, το οποίο φροντίζει κάθε μέρα της εβδομάδας να στήνει και ένα διαφορετικό party καλύπτοντας όλη τη μουσική γκάμα (από mainstream μέχρι ροκ) και προκαλώντας πανικό στο στενάκι της Τριπτολέμου. 

Στον χώρο που παλιά στέγαζε το Baraonda στους Αμπελόκηπους τώρα, το… παραλιακό Ακρωτήρι Boutique βρήκε από τις 16 Οκτωβρίου με ένα grande opening το χειμερινό του καταφύγιο σε έναν chic χώρο με μοντέρνα τραπέζια, άνετους καναπέδες και αστραφτερό φωτισμό ιδανικό για «κυριλέ» clubbing. Τα mainstream parties είναι κι εδώ κανόνας: Get Involved κάθε Πέμπτη με house και R&B ρυθμούς, hits του σήμερα στα Can’t Get Enough της Παρασκευής και Kiss My Lips και Wet Kiss κάθε Σάββατο με resident DJ τον Γιώργο Σαραντάκη. 


Χορευτική συνέχεια και… ολοκλήρωση της νυχτερινής αυτής κλαμπ-ότσαρκας στη Λουκιανού, όπου το κολωνακιώτικο dance club Dybbuk άνοιξε για ακόμα μια σεζόν τις πύλες του, ανανεωμένο, όμως πιστό στον χαρακτήρα που το ανέδειξε σε ένα από τα καλύτερα after hours μαγαζιά της πόλης. Μαζί του φυσικά επιστρέφουν και όλοι οι Djs που φρόντισαν να ξεσηκώσουν κόσμο και κοσμάκη: Cj Jeff, Dj Angelo, George R, Agent Greg, Lefty D και πολλοί ακόμα θα συμμετέχουν και φέτος σε parties τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v