Υπέροχα μπαράκια και εστιατόρια στις στάσεις του τραμ

Κατεβαίνουμε στις στάσεις του τραμ και πιάνουμε τραπεζάκι σε οκτώ μπαρ και εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, την Παραλιακή και τη Γλυφάδα.
Υπέροχα μπαράκια και εστιατόρια στις στάσεις του τραμ
της Ηρώς Κουνάδη

Ίσως το πιο συκοφαντημένο για την ταχύτητά του από τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, το τραμ μπορεί να μην είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να πάει κανείς στο γραφείο το πρωί. Είναι όμως σίγουρα μια χαρά για τις απογευματινές –ή και βραδινές– μας βόλτες στην πόλη. Και μας πηγαίνει σε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας στέκια για φαγητό, καφεδάκι ή ποτό, όπως αυτά που ακολουθούν. 

Pop Up στην Πλατεία Νέας Σμύρνης
Στάση: Αγίας Φωτεινής-Πλατεία

Το αγαπημένο μας μπαράκι στην Πλατεία σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας, όπως για παράδειγμα το Rose Passion, με ρούμι και τριαντάφυλλο, και το Dark and Stormy, με ρούμι, λάιμ, ginger beer και βανίλια. Όλα τα (γενναιόδωρα) κοκτέιλ κοστίζουν 7€ με την εξαίρεση του τεραστίων διαστάσεων –και ποσοτήτων αλκοόλ– Zombie, που κοστίζει 9€. Όσο για το πού θα καθίσετε, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στα ήσυχα τραπεζάκια που απλώνει το Pop Up στην πλατεία, και το πιο… ανήσυχο εσωτερικό του, αν θέλετε να ακούτε και τις ωραίες μουσικές που επιλέγουν κάθε βράδυ οι guest DJ’s.

Η Παλιά Φάβα στο Παλαιό Φάληρο
Στάση: Ευαγγελική Σχόλη

Είναι ένα από εκείνα τα ταβερνάκια η φήμη των οποίων ξεπέρασε τα στενά όρια της γειτονιάς τους, και εξαπλώθηκε απ’ άκρη σε άκρη της Αθήνας. Η κυρία Ντίνα, η μαγείρισσα της πιο φιλικής ταβέρνας του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει στις εσωτερικές σάλες με τα κρασοβάρελα ή στην σκεπαστή αυλίτσα μπροστά στο ήσυχο δρομάκι, σπιτικά μαγειρευτά ημέρας, από μυρωδάτο μπριάμ και αρνάκι λαδορίγανη μέχρι σπιτική σπανακόπιτα ή παστίτσιο σε κομμάτια-γίγας και ντοματοκεφτέδες με φρέσκα υλικά από το μποστάνι της οικογένειας στην Σαντορίνη. Συνοδεύστε με κρασάκι και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο. 

Τόμας Κεμπάπ στον Νέο Κόσμο
Στάση: Νέος Κόσμος
Ξακουστός απ’ άκρη σε άκρη της Αθήνας, ο Τόμας φτιάχνει το αρμένικο κεμπάπ του από μοσχάρι ή κοτόπουλο –με το δεύτερο να κλέβει τις καρδιές μας. Σύμφωνα με την παράδοση της πατρίδας του, ο Τόμας τυλίγει το κεμπάπ σε πίττα με ψητή ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού, ή το σερβίρει σε extra large μερίδες γιαουρτλού (με τέσσερα ολόκληρα κεμπάπ η καθεμία, παραγγείλτε υπεύθυνα). Πολύ καλό είναι επίσης το κοτόπουλο σις ταούκ, που μαρινάρεται επί δύο μέρες. Το κάθε τυλιχτό κοστίζει 1,90€, ενώ οι μερίδες κυμαίνονται στα 7-8€.

Aladdin στη Λεωφόρο Αμφιθέας
Στάση: Αμφιθέας

Πληθωρικό και πολύχρωμο, αυθεντικά ανατολίτικο, με μεγάλο, φωτεινό χώρο και τραπεζάκια έξω, το Aladdin μας σερβίρει νόστιμα ανατολίτικα πιάτα εδώ και δυόμιση δεκαετίες. Στα «οπωσδήποτε» του μενού του σημειώστε τα μαντί (ζυμαρικά χειροποίητα γεμισμένα με κιμά και περιχυμένα με σως γιαουρτιού), το λαχματζούν (λεπτή πίτα με μοσχαρίσιο κιμά, λαχανικά και μπαχάρια, ψημένη σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο), το ιτσλί κιοφτέ (κούπες από πλιγούρι γεμισμένες με κιμά, καρύδια και κουκουνάρι) και βέβαια το γιαουρτλού κεμπάπ. Ο λογαριασμός στο τέλος δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο, με κρασί ή ούζο –δείτε τον αναλυτικό κατάλογο εδώ

Skipper’s στη Μαρίνα του Αλίμου
Στάση: Μαρίνα Αλίμου

Πιθανότατα το πιο ανεπιτήδευτο και χαλαρό από τα στέκια της Παραλιακής, το Skipper’s απλώνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια τραπεζάκια στο ξύλινο ντεκ του, που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοφόρου, και αγναντεύει τα γιωτ και τα ιστιοφόρα της Μαρίνας του Αλίμου. Σερβίρει οικονομικότατα καφεδάκια (στα 2,50€ ο espresso freddo) που γίνονται καθαρά ποτά (στα 6,50€) και βαρελίσιες μπύρες όσο η ώρα περνά και οι upbeat, rock και mainstream μουσικές δυναμώνουν. 

Due Cavallieri στη Μαρίνα του Φλοίσβου
Στάση: Πάρκο Φλοίσβου

Ξεφεύγει από την ομοιογένεια της Μαρίνας του Φλοίσβου, κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει, αλλά όχι ο μοναδικός. Μερικοί ακόμα είναι τα φρέσκα κέικ/ μπισκοτάκια/ κρουασανάκια που έρχονται κερασμένα με τον καφέ μας το πρωί, το γεγονός ότι είναι pet friendly, και οι ωραίες ανεβαστικές μουσικές του –οι οποίες βέβαια θα μπορούσαν να παίζουν ένα κλικ πιο χαμηλά, αλλά δε γίνεται να τα έχεις όλα. Ειδική μνεία αξίζουν και τα κοκτέιλ (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Winter Star με βότκα και πουρέ passion fruit, και τις παραλλαγές του Μοχίτο με ρόδι ή passion fruit) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7-9€.

Bolivar στην Ακτή του Ήλιου
Στάση: Καλαμάκι

Ίσα που το προλαβαίνουμε, πριν μας δώσει ραντεβού για τον επόμενο Μάιο. Το σούπερ κεφάτο beach bar της αττικής ακτογραμμής, που φιλοξένησε φέτος τα πιο δυνατά πάρτι, live και DJ sets, υποδέχεται την Παρασκευή 25/09 τον Αδριανό Παπαδέα στα decks του, και το Σάββατο 26/09 κάνει το closing party του με Dino MFU, Steph, Greg και James να διαλέγουν ανεβαστικές μουσικές για να αποχαιρετίσουν ένα μεγάλο χορευτικό καλοκαίρι. Η είσοδος και στα δύο πάρτι κοστίζει 7€ με ποτό. 

Gazi College στη Γλυφάδα
Στάση: Αγγέλου Μεταξά

Μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια, βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι, νοσταλγικά αντικείμενα – αναφορές στα παιδικά μας χρόνια, ωραίες μουσικές και χαλαρό, παρεΐστικο κλίμα κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Είτε έρθετε για να δοκιμάσετε την καταπληκτική του κουζίνα (τελευταία μας αδυναμία το μεξικάνικο μενού, για το οποίο σας μιλήσαμε πρόσφατα εδώ) είτε για καφεδάκι και γλυκό της κατηγορίας να-γλείφεις-τα-δάχτυλά-σου, προτείνουμε να μείνετε λίγο παραπάνω απ’ όσο υπολογίζατε, για να δοκιμάσετε και τα εξαιρετικά κοκτέιλ. Αν χρειάζεστε συστάσεις, ξεκινήστε με τα Alpha Betta με μαστίχα Χίου, bourbon, κανέλα και ανανά ή Batida de Maracuja, με βραζιλιάνικο ρούμι, passion fruit και lime. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€. Περισσότερα για το Gazi College έχουμε εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v