Gazi College: Γεύσεις και cocktail στη Γλυφάδα

Δοκιμάσαμε λαχταριστές γευστικές δημιουργίες και δυνατά signature cocktails στο ολόφρεσκο Gazi College που έφερε το… κέντρο στη Γλυφάδα.
Gazi College: Γεύσεις και cocktail στη Γλυφάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Σαν να έφερες το κέντρο στη Γλυφάδα! Αυτή την αίσθηση έχεις με το που περνάς τις μεγάλες τζαμένιες πόρτες του ολοκαίνουριου γλυφαδιώτικου Gazi College. Το βλέμμα σου τραβά πρώτα η μεγάλη ξύλινη μπάρα, πίσω από την οποία οι μπάρμεν δημιουργούν πυρετωδώς μεγαλειώδη κοκτέιλ (περισσότερα γι’ αυτά σε λίγο). Ακολουθεί η ανοιχτή κουζίνα, με τις μυρωδιές από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται εκείνη την στιγμή να σου ανοίγουν την όρεξη, και βέβαια η τεράστια βιβλιοθήκη-σήμα κατατεθέν, που ξεκινά από το ισόγειο και φτάνει ως το ταβάνι του επάνω ορόφου.

Μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια κυριαρχούν στο κέντρο του ισογείου, ενώ όσο πλησιάζεις προς τη βιβλιοθήκη η διακόσμηση γίνεται πιο «χουχουλιάρικη», με αναπαυτικές πολυθρόνες και τραπεζάκια για δύο. Στο «μπαλκόνι» του επάνω ορόφου, τα βιβλία αναλαμβάνουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνοντας όμως αυτή τη φορά παρέα με τις αναμνήσεις μας – παλιές γραφομηχανές, παιχνίδια, υδρόγειους σφαίρες και κορίνες του μπόουλινγκ. Η εντυπωσιακή κόκκινη «κουρτίνα» που κατεβαίνει από το ταβάνι μέχρι την μπάρα, για να κρεμαστούν από πάνω της τα μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για τις αλχημείες των κοκτέιλ βάζει την τελική πινελιά στη funky ατμόσφαιρα του χώρου.

Μιλώντας για ατμόσφαιρα, θα επανέλθουμε σε αυτό που λέγαμε στην αρχή περί κέντρου: Το Gazi College της Γλυφάδας έχει αέρα χαλαρό και παρεΐστικο, έτη φωτός μακριά από αγκυλώσεις και τουπέ. Ένα σαββατιάτικο απόγευμα στα διπλανά σκαμπό (που λέει και η Αρλέτα) είναι εξίσου πιθανό να πετύχεις γελαστές παρέες 20άρηδων, μαθητές στην μοναδική έξοδο της εβδομάδας, 30somethings σε ραντεβού για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα και μαμάδες με τα πιτσιρίκια τους μετά τη βόλτα για τα ψώνια.



Τρωγοπίνοντας στο Gazi College

Ένα μεγάλο χορταστικό μενού υπόσχεται –και καταφέρνει– να καλύψει όλα τα γούστα, και όλες τις ώρες της ημέρας: Λαχταριστά πρωινά, υγιεινές ομελέτες ή… αμαρτωλές κρέπες το πρωί, δροσερές όσο και πρωτότυπες σαλάτες το μεσημεράκι, φανταστική πίτσα με λεπτή ζύμη που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας στην ανοιχτή κουζίνα, ζουμερά burger με χειροποίητο μπιφτέκι, νοστιμότατες μακαρονάδες και λαχταριστά γλυκά.

Ο σεφ Μιχάλης Φανερωμένος, που υπογράφει το μενού, έχει «θητεύσει» μεταξύ άλλων στο 1800 της Σαντορίνης, στο κωνσταντινουπολίτικο Earth Café και στο Kitchen Bar της Θεσσαλονίκης. Τα νέα του πιάτα, αφιερωμένα στο τρίτο κατά σειρά Gazi College της Αθήνας (μετά από εκείνα του Γκαζιού και του Πειραιά) περιλαμβάνουν προτάσεις όπως τρυφερό steak από μοσχαράκι γάλακτος, πάνω σε ιταλική polenta και μυρωδάτη sauce βουτύρου café de Paris, ασιατικό fingerfood με κοτόπουλο satay σε sticks, γαρίδες tempura, dumplings με κοτόπουλο και λαχανικά, spring rolls λαχανικών και τηγανητά mendake noodles.

Εμείς δοκιμάσαμε την εξαιρετική σαλάτα Ελληνική Γη, με φρέσκα φύλλα ροκας και παντζαριού, κρητικό απάκι, κρασοτύρι, φιστίκια Αιγίνης , μαριναρισμένα λιαστά σύκα, παξιμαδάκια ολικής άλεσης και vinaigrette από παλαιωμένο ξύδι, παρθένο ελαιόλαδο και πετιμέζι. Συνεχίσαμε με ένα τρυφερό φιλέτο σολομού στην σχάρα, με σοτέ λαχανικά και lime and honey teriyaki sauce, και αποτίσαμε τον δέοντα φόρο τιμής σε ένα ζουμερό burger γαλοπούλας με ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες και σπιτική σως.

Δυνατό χαρτί του μενού παραμένουν οι ολόφρεσκες πρώτες ύλες, και η διαδικασία παρασκευής: Τα πάντα φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας μπροστά στα μάτια μας στην ανοιχτή κουζίνα, η οποία εξοπλίζεται ακόμα και με μηχανή κοπής των αλλαντικών, για να διατηρούνται τα αρώματα και η φρεσκάδα τους ατόφια.

Επιστέγασμα στο γεύμα είναι, όπως πάντα, τα θρυλικά γλυκά του Gazi College (αυτή τη φορά τιμήσαμε το 3G Chocolate, με τρεις διαφορετικές mouse σοκολάτας (λευκή, γάλακτος και bitter), bisquitte feuilletine και πλούσιο ganache σοκολάτας. Ειδική μνεία αξίζει στα κοκτέιλ, που είναι ισάξια εκείνων που θα δοκιμάζαμε σε ένα dedicated cocktail bar: Επιλέγετε από την ευφάνταστη λίστα των signature προτάσεων, ή αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς, εμπιστεύεστε στον Μπέντζαμιν τις προτιμήσεις σας και τον αφήνετε να αυτοσχεδιάσει –το αποτέλεσμα εγγυημένα θα σας ενθουσιάσει.

Λογαριασμό, παρακαλώ!

Οι τιμές είναι εξαιρετικές, με τον λογαριασμό να ξεπερνά δύσκολα τα 15€ το άτομο, για πλήρες γεύμα με ένα ποτήρι κρασί (ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το χορταστικότατο burger με τις φρεσκοκομμένες πατατούλες δεν ξεπερνά τα 4,40€). Τα δε γλυκά κυμαίνονται στα 4-5€ και τα κοκτέιλ από 7,80€ έως 8,80€.




Info:
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982723
Ανοιχτά καθημερινά από τις 7.00 το πρωί μέχρι αργά

Θα βρείτε επίσης Gazi College
-στο Γκάζι (Περσεφόνης 53, τηλ: 210 3422112)
-στον Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 117, τηλ: 210 4100612)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v