Μια μεξικάνικη βραδιά στο Gazi College

Λαχταριστά burritos, πικάντικες fajitas, και δροσερές Μαργαρίτες στις πιο ευφάνταστες εκδοχές τους πρωταγωνιστούν στο μεξικάνικο μενού του Gazi College.
Μια μεξικάνικη βραδιά στο Gazi College
της Ηρώς Κουνάδη 

Πόσο απέχει η Πόλη του Μεξικού από τη Γλυφάδα; Αν η διαδρομή περνά μέσα από το Gazi College, όχι πολύ. Στα μεγάλα, παρεΐστικα τραπέζια του αγαπημένου στεκιού των νοτίων (και του κέντρου, και του Πειραιά) όπως και στα cozy τραπεζάκια κοντά στη βιβλιοθήκη που είναι ιδανικά για τα πρώτα ραντεβού μας, κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, σε ένα σούπερ casual και φιλόξενο χώρο ιδανικό για κάθε ηλικία, καταφθάνουν γεύσεις και μυρωδιές από το Μεξικό, που πλημμυρίζουν τον χώρο και μας ταξιδεύουν νοερά… μισό πλανήτη μακριά.

Και δεν είναι μόνο οι σπιτικές γεύσεις φτιαγμένες on the spot με ολόφρεσκα υλικά που το κάνουν αυτό –λεπτομέρειες γι’ αυτές έχουμε λίγο παρακάτω. Είναι και τα αριστοτεχνικά κοκτέιλ, που «πειράζουν» παραδοσιακές συνταγές, ξεφεύγοντας επιτέλους από την πεπατημένη της κλασικής μαργαρίτας που συνοδεύει τα burritos μας σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα. Όχι, δεν έχουμε τίποτα με τη μαργαρίτα –χαιρόμαστε, όμως, πολύ να τη βλέπουμε σε νέες δημιουργικές εκδοχές.

Τη μεξικάνικη βραδιά μας, λοιπόν, κάποιο βράδυ στο Gazi College της Γλυφάδας την ξεκινήσαμε με ένα δροσερό Refreshing Sour, με gin, φρέσκο πράσινο μήλο, μέντα, lime juice και green aple λικέρ, με υπέροχη γαρνιτούρα φτιαγμένη από λευκή ζάχαρη και γρεναδίνη. Γλυκό και φρουτένιο, με την ζάχαρη να ισορροπεί τέλεια το έντονο άρωμα του πράσινου μήλου, ήταν ό,τι πρέπει για να μας ανοίξει η όρεξη.

Στο τραπέζι μας εν συνεχεία κατέφτασε απευθείας από την ανοιχτή κουζίνα, στην οποία παρακολουθούμε πάντα όλη τη διαδικασία, μια δροσερή Cheese Salad, ιδανικό ταίριασμα με τις μεξικάνικες γεύσεις που θα ακολουθούσαν. Ένας σούπερ συνδυασμός τραγανού iceberg με goji berries, καρύδια, καταπληκτικό τηγανιτό μανούρι και dressing από ελαιόλαδο και χυμούς εσπεριδοειδών, μέλι και σουσάμι. Συνεχίσαμε με καταπληκτικό Gazi College Burrito, με chili con carne από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και πιπεράτο chili, τυλιγμένο σε αφράτη tortilla με τυρί και λαχταριστό ολόφρεσκο guacamole.

Διάλειμμα με ένα «πειραγμένο» gin tonic, αρωματισμένο με πορτοκάλι, grapefruit, φράουλα και δυόσμο και συνεχίζουμε με το αποκορύφωμα της βραδιάς, τις Mexican Fajitas. Ένα από τα πιο κοσμαγάπητα πιάτα του Μεξικού, άψογα εκτελεσμένο, με φιλετάκια κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά, chili sauce, μαλακές tortillas, cheddar, υπέροχο guacamole και απαλό pico de gallo sauce.

Για το τέλος, κρατήσαμε το καλύτερο: Την Gazi College Margarita με Jose Cuervo Traditional Reposado, αχλάδι, ginger, lime και αγαύη. Ή αλλιώς, μια απολαυστικά πειραγμένη εκδοχή της κλασικής Μαργαρίτας στα καλύτερά της.



Όσο για τις τιμές; Αυτές παραμένουν στα γνωστά, εξαιρετικά value for money επίπεδα του Gazi College. Ενδεικτικά, το Gazi College Burrito δεν ξεπερνά τα 6€, οι αριστουργηματικές σαλάτες κυμαίνονται στα 6-7€, και τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,80€ και φτάνουν τα 8,80€.

Ξεσκονίστε τα ισπανικά σας, έχουμε ραντεβού στο Gazi College. Αν πάλι σκέφτεστε να οργανώσετε την μεξικάνικη βραδιά σας στο σπίτι, όλες οι λαχταριστές γεύσεις του Gazi College έρχονται με ένα τηλεφώνημα στην πόρτα σας, στις ίδιες πάντα στο-πνεύμα-της-εποχής τιμές. Εναλλακτικά, αν το Gazi College είναι στο δρόμο σας, μπορείτε να τις πάρετε σε πακέτο για το σπίτι ή το γραφείο –χωρίς να ανησυχείτε καθόλου για το πρόβλημα του παρκαρίσματος, αφού το Gazi College της Γλυφάδας διαθέτει δικό του, δωρεάν και σούπερ άνετο υπόγειο πάρκινγκ.


Οι διευθύνσεις:
Γκάζι - Περσεφόνης 53, τηλ.: 210 3422112
Πειραιάς - Γρηγορίου Λαμπράκη 117, τηλ.: 210 4100612
Γλυφάδα - Γρηγορίου Λαμπράκη 5, τηλ.: 210 8982723
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v