Η έξοδος του Σαββάτου: Στους λόφους της Αθήνας

Αυτό το Σάββατο, πιάνουμε θέση σε τρεις διαφορετικούς λόφους της Αθήνας και απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας, καλό φαγητό και θέατρο, με θέα ολόκληρη την πόλη.
Η έξοδος του Σαββάτου: Στους λόφους της Αθήνας
Έχει κάτι μαγικό το να κοιτάζεις την Αθήνα από ψηλά. Όσο άσχημη κι αν γκρινιάζουμε ότι είναι η τσιμεντοθάλασσα, κάθε φορά μας γοητεύει το αχανές, ιδιαίτερο τοπίο της πόλης όπως φαίνεται… αφ’ υψηλού. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε αυτό το Σάββατο να χορτάσουμε θέα στην Αθήνα όχι από έναν, αλλά από τρεις διαφορετικούς λόφους της, απολαμβάνοντας παράλληλα τον καφέ μας, καλό φαγητό αλλά και open air θεάτρο.

Στον λόφο Σκουζέ για καφεδάκι

Ξεκινάμε τη μέρα μας από τα δυτικά, ανηφορίζοντας έναν από τους πιο παραγνωρισμένους αθηναϊκούς λόφους. Ο λόφος Σκουζέ βρίσκεται στον Κολωνό και είναι… βολικότατος: Τα πέτρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στη «ράχη» του είναι άνετα και προσφέρονται για ξεκούραστη βόλτα μέσα στο καταπράσινο σκηνικό από μουριές, κυπαρίσσια, ελιές και πεύκα. Στην κορυφή συναντάμε το πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Αιμιλιανού, ενώ στο τέρμα της διαδρομής, συναντάμε το όμορφο «Καφέ του δήμου Αθηναίων», που ανακαινίστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια από την Τεχνόπολη και προσφέρεται για καφεδάκι στα ξύλινα τραπεζάκια, τα οποία γεμίζουν το λευκό μαρμάρινο πλάτωμα. Μάθετε περισσότερα για τον λόφο σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life

Στον Λυκαβηττό για φαγητό

Ο λόφος… των λόφων στην καρδιά της πόλης προσφέρει ομολογουμένως την καλύτερη πανοραμική θέα, αλλά ενδείκνυται και για καλό φαγητό σε ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της Αθήνας, τους Ορίζοντες. Και πριν σπεύσετε να απορρίψετε την ιδέα λόγω budget, σας θυμίζουμε ότι καθημερινά ισχύει set menu με πιάτα ωραιότατης δημιουργικής κουζίνας στα 24 και 26€ κατ’ άτομο, τιμή αρκετά καλή για την προσφερόμενη ποιότητα. Στα πιάτα των δύο set menu περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βελουτέ σούπα, μπρουσκέτα με απάκι, σαλάτα, τραγανή φέτα με γλυκό του κουταλιού σταφύλι, φιλέτο κοτόπουλου με πιπεριά Φλωρίνης, σπανάκι και σος με τυρί Μετσόβου, χοιρινά φιλετάκια με πουρέ σελινόριζας, ριζότο με σπαράγγια, τσιπούρα με λαχανικά, μυλοκόπι σχάρας και κλείσιμο με γλυκό κουταλιού και παγωτό. Δείτε τα δύο μενού εδώ. Σας προτείνουμε να φτάσετε ως τους Ορίζοντες ξεκινώντας από το Κολωνάκι και ανηφορίζοντας ξεκούραστα τον λόφο με το τελεφερίκ του Λυκαβηττού (δρομολόγια ανά μισή ώρα, ανάβαση και κατάβαση στα 7€).

Θέατρο στο Αττικό Άλσος

Το βράδυ… τριτώνουμε το καλό και ανηφορίζουμε στον αντικρινό λόφο του Αττικού Άλσους στο Γαλάτσι, όπου ο τοπικός δήμος διοργανώνει το Πολιτιστικό του Φεστιβάλ και μας προσκαλεί να απολαύσουμε θέατρο το σαββατόβραδο στο Θέατρο του Άλσους Βεΐκου. Στις 21.00, την σκηνή θα γεμίσει η απολαυστική σάτιρα του Μποστ, η «Μήδεια» του οποίου ανεβαίνει διά χειρός Θανάση Παπαγεωργίου και με τον ίδιο και τους Λήδα Πρωτοψάλτη, Ορκόπουλο, Σουβατζή, Καμινάρη, Τούμπανο στους βασικούς ρόλους. Τα εισιτήρια στην προπώληση στοιχίζουν 15€ - γενική είσοδος 18€ (μειωμένο 12€). Μετά την παράσταση, αν έχετε ακόμα αντοχές, ένα ποτάκι… τραβιέται στο όμορφο White Garden bar στον πολυχώρο των Υάδων. Θα αράξετε στις λευκές πολυθρόνες που απλώνονται στο γκαζόν, θα τσουγκρίσετε ποτά (στα 6,50€) και θα καληνυχτίσετε την Αθήνα, ατενίζοντας τα αναμμένα φώτα της πόλης ως τη θάλασσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v