10 δροσερά καφενεία για φτηνό καφεδάκι

Θέλετε να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε δροσερό περιβάλλον, χωρίς να πληρώσετε πολλά; Έχουμε 10 άκρως οικονομικές διευθύνσεις για καφέ στον ίσκιο.
10 δροσερά καφενεία για φτηνό καφεδάκι
Καφεδάκι, ίσκιος, μια εφημερίδα ή ένα βιβλίο ανά χείρας, το απόλυτο σκηνικό καλοκαιρινής χαλάρωσης στην πόλη. Σκηνικό που γίνεται ακόμα καλύτερο αν ο καφές δεν «πονάει» στον λογαριασμό.

Σε περίπτωση λοιπόν που θα θέλατε να ζήσετε και εσείς αυτό το σκηνικό, έχουμε δέκα διευθύνσεις στην πόλη για ωραιότατο καφεδάκι το οποίο δε θα μας στοιχίσει ακριβά.

Σέλας
Μεθώνης 19, Αθήνα

Στο πιο μικρό, το πιο πράσινο και πιο γοητευτικό σοκάκι των Εξαρχείων, αυτό της οδού Καλλικράτους, το Σέλας βγάζει πολύχρωμες καρέκλες, φιλοξενεί τα Κυριακάτικα – και όχι μόνο – «αράγματά» μας υπό σκιά και σερβίρει καφέδες από 2€.


Κρίκος

Γεν. Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι
Βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου το Κουκάκι συναντά τα Πετράλωνα, και σερβίρει νοστιμότατα μεζεδάκια, αλλά και πολύ καλό καφέ σε τιμές που ξεκινούν από 1,20€. Ο εσωτερικός χώρος είναι κουκλίστικος με μια ψηλοτάβανη αίθουσα με ξύλινα τραπεζάκια και μωσαϊκό στο πάτωμα, και ένα μικρότερο δωμάτιο για «πριβέ» συνάξεις.

Σβούρα
Χαριλάου Τρικούπη 170, Εξάρχεια
Θα την αναγνωρίσετε από το χρώμα που δίνει στον γκρίζο δρόμο, από τα κουτάκια με τους αριθμούς, σχηματισμένα στο πεζοδρόμιο με κιμωλία, θα πιάσετε τραπεζάκι στην μικρή της πίσω αυλή και θα παραγγείλετε ωραιότατο espresso freddo με 2,5€. Η Σβούρα συνεχίζει να… γυρίζει μέχρι αργά το βράδυ με επίσης οικονομικά μεζεδάκια και ποτό.

ΗΒΗ
Στουρνάρη 2, Εξάρχεια
Ήβη ξεχωρίζει στην περιοχή της πλατείας, χάρη στην ιδιαίτερη, μοντέρνα διακόσμησή της που ποντάρει στο ξύλο και το βιομηχανικό design. Εδώ θα απολαύσετε οικονομικό καφέ (από 2€) και ποτά (από 5€), ακούγοντας ταυτόχρονα live jazz και funk μουσικές.

Μουσικό Καφενείο
Πλατεία Καρύλλου 7, Νέα Σμύρνη

Το Μουσικό Καφενείο είναι κεφάτο και πολύχρωμο, παίζει σούπερ rock, funk και soul μουσικές και σερβίρει καφεδάκι από νωρίς (και) στα τραπεζάκια που βγάζει έξω κάτω από τον πράσινο ίσκιο. Όλοι οι καφέδες στο «Μουσικό» τιμώνται 2€.

Καφενείο Δεξαμενή
Πλατεία Δεξαμενής

Τα τραπεζάκια του απλώνονται κάτω από τις κολωνακιώτικες φυλλωσιές και την «σκιά» του Λυκαβηττού και φορτώνονται από το πρωί με αχνιστά ελληνικά καφεδάκια, νόστιμες ουζοποικιλίες και μυρωδάτες ρακές από το μεσημέρι και μετά. Οι καφέδες ξεκινούν από 2€.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Πετράλωνα

Συνηθίζουμε να το τιμάμε για τις φτηνές αλκοολικές του προτάσεις, όμως το Πικάπ στα Πετράλωνα αγαπά και το καφεδάκι σε εξίσου οικονομικές τιμές. Από 2€ λοιπόν ο καφές στα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο ή εναλλακτικά στον όμορφο εσωτερικό του χώρο με το μωσαϊκό στο πάτωμα και την πρωτότυπη διακόσμηση στους τοίχους.

Kaya
Βουλής 7 (Στοά Μπολάνη), Αθήνα

Ίσως από τους καλύτερους καφέδες που έχουμε δοκιμάσει εν Αθήναις, ο καφές του Kaya αλέθεται εκείνη την ώρα που τον ζητάτε, έχει ρίζες από την Αιθιοπία και την Κολομβία ή από οπουδήποτε βρει καλό χαρμάνι ο ιδιοκτήτης και η τιμή του ξεκινά από 0,80€ (διπλός εσπρέσσο). Η στοά προσφέρει την έξτρα σκιά που χρειαζόμαστε για να το απολαύσουμε.

Τρεις κι ο κούκος
Γρηγορίου Γυφτοπούλου 3, Χαλάνδρι

Στον πιο εναλλακτικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, ο «μεζεδοκαφενές» αυτός όπως μας συστήνεται προσφέρει απλόχερα ίσκιο στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι μέχρι αργά το βράδυ για ποτό και μεζέ και σερβίρει ωραιότατους καφέδες από 1,50€.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο

Mπορεί να είναι ένα νοστιμότατο ρακο-μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερη αδυναμία στις σπεσιαλιτέ της Κρήτης, ανοίγει όμως την λουλουδάτη αυλή του από το πρωί για καφεδάκι, το οποίο κοστίζει μόλις 1€, ανεξαρτήτως είδους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v