Αττικό Άλσος: Ένα πάρκο που ήταν… λόφος

Ένα ολοκαίνουριο, σούπερ ατμοσφαιρικό μπαράκι είναι μόνο η αφορμή για να (ξαν)ανηφορίσουμε στο Αττικό Άλσος και να βολτάρουμε στα μονοπάτια του.
Αττικό Άλσος: Ένα πάρκο που ήταν… λόφος
της Ηρώς Κουνάδη

Ανηφορίζεις τον περιφερειακό του Γαλατσίου και ξαφνικά το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει. Η πόλη δίνει την θέση της στην εξοχή. Μακριά, όμως, από εμάς το κλισέ που σε θέλει να «ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα». Μας αρέσει μια χαρά η Αθήνα, δεν θέλουμε καθόλου να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε εδώ, ευχαριστούμε πολύ. Δεν θα μας άφηνε, άλλωστε, ακόμα και αν θέλαμε να το ξεχάσουμε, αυτή η συγκλονιστική θέα της μικρής μας πολιτείας. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, και τα φώτα της πόλης παίρνουν να ανάβουν, η Αθήνα των αρχών του καλοκαιριού μοιάζει μαγική. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από εδώ πάνω.

Ένα πάρκο για τα Τουρκοβούνια

Το μάλλον άχαρο όνομά της η περιοχή πάνω από το Γαλάτσι το χρωστάει στον στρατό του τούρκου Πασά Ομάρ, που είχε στρατοπεδεύσει εδώ πάνω για πολλούς μήνες το μακρινό 1456, πριν την πτώση της Αθήνας. Ό,τι όμως χάνει σε όνομα το κερδίζει σε γοητεία: 550 στρέμματα πρασίνου απλωμένα σε δύο λοφάκια, με τα πεύκα και τα κωνοφόρα του να προσφέρουν απλόχερα την δροσιά που λαχταράμε τα καλοκαίρια –ορισμένες φορές σε τόσο γενναίες ποσότητες που το βράδυ χρειάζεσαι ένα ελαφρύ ζακετάκι για να πιάσεις καρεκλίτσα στο θερινό σινεμά ή καναπεδάκι στο ολοκαίνουριο White Garden.

White Garden: Ένα μπαράκι χάρμα οφθαλμών

Ένα καταπράσινο κηπάκι, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, αφράτα λευκά καναπεδάκια και χαμηλές πολυθρόνες που αφήνουν τα πόδια να βουλιάζουν στο γκαζόν είναι το ολοκαίνουριο εγχείρημα του γνωστού και μη εξαιρετέου all day café bar restaurant Υάδες. Λειτουργεί κάθε μέρα από τις 20.00 και μετά, και μας περιμένει για ποτάκι (στα 6,50€) ή κοκτέιλ με θέα τα φώτα της πόλης.

Αν πεινάσετε, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε την ωραιότατη κουζίνα του Υάδες είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στα λιγοστά τραπεζάκια με τα λευκά τραπεζομάντηλα που απλώνονται στην άκρη του κήπου. Οι μουσικές στο White Garden, που δυναμώνουν όσο περνά η ώρα, κινούνται σε house μονοπάτια –κάθε Σάββατο τα decks αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου του Nitro– ενώ μέσα στο καλοκαίρι δεν θα λείψουν και οι guest DJs.

Τι άλλο υπάρχει εδώ;

- Το υπέροχο θερινό σινεμαδάκι Αττικόν Άλσος προβάλλει κατά κύριο λόγο φρέσκες ταινίες, με το εισιτήριο στα 7,50€ (φοιτητικό 6€).
- Το μικρό ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους φιλοξενεί κατά καιρούς θεατρικές παραστάσεις και μικρές συναυλίες κάτω από τα αστέρια –συνήθως στο πλαίσιο φεστιβάλ που διοργανώνονται από τον Δήμο Αθηναίων. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για το φετινό καλοκαίρι, οπότε αναμένουμε.
- Τα ανοιχτά γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ, τένις και 5x5 είναι προσβάσιμα σε όλους, με ελεύθερη είσοδο, και διαθέτουν χώρους αποδυτηρίων. Οι διάδρομοι γύρω τους είναι η χαρά των οπαδών του τζόκιν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v