Δωρεάν Αύγουστος: Τζάμπα… καλοκαίρι στην Αθήνα

Έντεκα υπέροχα, δροσιστικά και άκρως διασκεδαστικά ραντεβού τον Αύγουστο ανά την Αθήνα, που τυχαίνει να είναι και εντελώς δωρεάν.
Δωρεάν Αύγουστος: Τζάμπα… καλοκαίρι στην Αθήνα
Συναυλίες αγαπημένων τραγουδιστών και συνθετών. Μουσικές κάτω από την Πανσέληνο. Θερινό σινεμά με παλιό ελληνικό κινηματογράφο ή αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά. Θέατρο, παιδικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και events σε μουσεία και όμορφους κήπους από το κέντρο ως τα παράλια. Και όλα αυτά, μέσα στον συνήθως «κενό» Αύγουστο, και εντελώς δωρεάν. Σημειώστε 11 «καυτά» ραντεβού για ανάσες ψυχαγωγίας χωρίς ευρώ στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Athens Open Air Film Festival 2015
το β’ μισό του Αυγούστου σε διάφορα μέρη της Αθήνας
Το φεστιβάλ θερινού σινεμά της Αθήνας επιστρέφει μετά τον Δεκαπενταύγουστο με ωραίες προβολές σε δροσερά σημεία της πόλης. Στις 19/8 βλέπουμε το Bulworth του Γουόρεν Μπίτι στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στις 20/8 «Ποιος σκότωσε τον Χάρι» του Χίτσκοκ στη Βίλα Δρακοπούλου, στις 25/8 το ROM του Καραμαγγιώλη στο Νομισματικό Μουσείο, στις 26/8 τις «Στενές επαφές τρίτου τύπου» του Σπίλμπεργκ στο θέατρο του Λυκαβηττού και στις 31/8 την «Εαρινή Σύναξη των Αγροφυλάκων» του Αβδελιώδη στην Ακαδημία Πλάτωνος. Οι προβολές αρχίζουν στις 21.00 – μάθετε περισσότερα εδώ

Προμηθέας Δεσμώτης στο Θέατρο Σάρας
6/8 στις 21.00, ανοιχτό θέατρο Σάρας, δήμος Μαρκοπούλου, 8ης Οκτωβρίου και Ηλία Κυριακού
Ο δήμος Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη μας προσκαλεί να συνδυάσουμε το μπάνιο μας με την οπερέτα που εμπνεύστηκε από το αισχύλειο δράμα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου και σε μελοποίηση του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και υπάρχει κάλεσμα για προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Θέατρο σκιών στο Περιστέρι
Όλο το καλοκαίρι στο Άλσος δήμου Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 62
Αυτό τον Αύγουστο, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε θέατρο σκιών κάθε Δευτέρα στις 20.30 στο άλσος Περιστερίου, με παραστάσεις όπως «Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο», «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το φίδι», Το μαγεμένο Δεντρί», «Ο Καραγκιόζης στο Πανηγύρι» και «Ο Καραγκιόζης και οι πειρατές».

Κινηματογραφικές προβολές στο Άλσος Περιστερίου
Κάθε Τετάρτη στις 20.30, στο Άλσος δήμου Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 62
Οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στο παλιό ελληνικό σινεμά στο Περιστέρι: Τον Αύγουστο θα απολαύσουμε τις ταινίες: Η θυρωρίνα (Νοταρά, Σταυρίδης), Η προξενήτρα (Βασιλειάδου), Χίλια κυβικά τρέλλα (Φωτόπουλος, Μιχαλόπουλος) και Η σμυρνιά (Βασιλειάδου, Καλουτά).

Εικαστική έκθεση «Καλοκαίρι 2015»
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, από 25/8 ως 3/9, Πλατεία Κολωνακίου 20, ώρες: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 12-6, Τετάρτη 11-3
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με έργα συνεργατών της. Συμμετέχουν με έργα τους οι: Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Στέλλα Καπεζάνου, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Μαρία Φιλοπούλου κ.α.

Προβολή στο Αιγάλεω
Τετάρτη 5/8 στις 21.00, πλ. Ποντίων Αγ. Αικατερίνης, Αιγάλεω
Ο δήμος Αιγάλεω οργανώνει προβολή της ταινίας «Το Τέρας» του Ρομπέρτο Μπενίνι, ενώ πριν την έναρξη της ταινίας, η φιλαρμονική του δήμου θα παίζει μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ισχύει «αλληλέγγυο εισιτήριο», δηλαδή τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί χρημάτων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Σουηδίας 61, Κολωνάκι, 21-22, 24-25 Αυγούστου στις 20.30
Το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνουν τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music, οι οποίοι θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας.

Καλοκαίρι στην Αθήνα, από τον δήμο Αθηναίων
Σε διάφορες περιοχές της πόλης, 20-31 Αυγούστου
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015», ο δήμος οργανώνει τα εξής events: Συναυλία του ποπ-ροκ συγκροτήματος «Ωρίωνες» (24/8 στις 21.00, πλατεία Αγίου Ιωάννη, λεωφ. Βουλιαγμένης), αφιέρωμα στο στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο (26/8 στις 21.00, πλατεία Αγ. Ανδρέα, Άνω Πατήσια), αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με το σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη (28/8 στις 21.00, πλατεία μετρό Πανόρμου), «Ζωή χωρίς σύνορα», παράσταση με την Ζωή Τηγανούρια υπό το φως της Πανσελήνου (29/8 στις 21.00, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού) και Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο (31/8 στις 21.00, ανοιχτό γήπεδο λόφου του Στρέφη).

Δωρεάν εκδηλώσεις στο Άλσος Βεΐκου
Θέατρο Άλσους Βεΐκου, λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς, 24-28/8 στις 21.00
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2015, «Παρέα με τ’ άστρα», στο τέλος του μήνα θα απολαύσουμε συναυλία του Πάνου Κατσιμίχα (24/8), αφιέρωμα στον ελληνικό χορό και την επιθεώρηση του Φώτη Μεταξόπουλου (26/8), αλλά και συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο (28/8). Δείτε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εδώ

Συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας
Αρχ. Μουσείο Βραυρώνας, 29/8 στις 21.00, είσοδος ελεύθερη στην συναυλία αλλά και στο μουσείο
Τέσσερις μουσικοί της ελληνικής τζαζ, ο Δημήτρης Βασιλάκης σε σαξόφωνα/φωνητικά, η Σάσσα Παπαλάμπρου σε φωνή/ακορντεόν/πλήκτρα, ο Απόστολος Καλτσάς σε μπάσο/ηλεκτρονικά και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά, ενώνουν της φωνές τους για μία μουσική βραδιά κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Πέρσες του Αισχύλου στην Ελευσίνα
Παρασκευή 28/8 στις 20.30, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου και Δραγούμη
Ο θίασος Baumstrasse παρουσιάζει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, το «παλαιότερο θεατρικό κείμενο της ανθρωπότητας», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2015 και του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v