Καλοκαιρινά ραντεβού στο Θησείο

Ταινίες κάτω από τα αστέρια, κοκτέιλ σε μυστικές αυλές, ήσυχα καφεδάκια με θέα τα τραίνα να περνούν. Το Θησείο είναι η ιδανική γειτονιά για ραντεβού στην Αθήνα.
Καλοκαιρινά ραντεβού στο Θησείο
της Ηρώς Κουνάδη

Είναι μια από τις πιο καλοκαιρινές γωνιές της πόλης το Θησείο. Όχι μόνο για την θέα της ολόφωτης Ακρόπολης, ή για τις βόλτες στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου που δίνει μετά την θέση της στην ακόμα πιο όμορφη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και για τις μυστικές αυλίτσες, τα ήσυχα café και το θερινό του σινεμά, που είναι όλα τους ιδανικοί προορισμοί για τα καλοκαιρινά μας ραντεβουδάκια. Πέντε από αυτά συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Θερινό σινεμά με θέα Ακρόπολη

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, κι εμείς και το CNN: Το Σινέ Θησείο, στο 7 της Αποστόλου Παύλου, είναι ένα από τα ωραιότερα σινεμά του κόσμου ολόκληρου. Κάτι η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης από τις πίσω σειρές, κάτι το καταπληκτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο και η σπιτική βυσσινάδα που ευωδιάζουν περασμένα καλοκαίρι, κάθε προβολή ταινίας εδώ γίνεται εμπειρία. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε την αδυναμία του στις κλασικές επανεκδόσεις ταινιών από την χρυσή εποχή του Χόλιγουντ.

Burger και κοκτέιλ στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου

Είναι μικρό και ήσυχο, απλώνει λίγα και καλά τραπεζάκια έξω, λέγεται Rabbit και βρίσκεται στο 23 του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου. Εδώ θα δοκιμάσετε καταπληκτικά burger, αλλά και εξαιρετικά σάντουιτς, όπως αυτό με σνίτσελ κοτόπουλο και guacamole, αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, και θα τα συνοδεύσετε με ωραιότατα κοκτέιλ σαν το Ginger Smash, με ρούμι, ανανά και ginger και το Lemon Curd, με ρούμι και κρέμα λεμονιού. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€, τα δε burgers και σάντουιτς στα 4,50€ έως 6€ (συν 3€ αν θέλετε να τα συνοδεύσετε με φρέσκες πατατούλες τηγανιτές).

Απόγευμα στον λόφο του Φιλοπάππου

Και ποιος είπε ότι τα ιδανικά ραντεβού μας έχουν απαραίτητα «στέγη»; Ο λόφος του Φιλοπάππου ενδείκνυται τόσο για χαλαρές βόλτες όσο και για περιπετειώδεις εξερευνήσεις, τόσο για ρομαντικά τετ-α-τετ όσο και για άραγμα και κουβεντούλα στη σκιά των δέντρων με την Αθήνα στο πιάτο. Ξεκινήστε… από εκεί που ξεκινούν όλοι, ανηφορίζοντας το πλακόστρωτο του Πικιώνη εκεί που τελειώνει η Αποστόλου Παύλου και δείτε εδώ τις υπόλοιπες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Μπύρες και κοκτέιλ σε μια μυστική αυλή

Το Underdog (Ηρακλειδών 8) είναι ένα ωραιότατο café-bar που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό με τις γιγάντιες, κατακόκκινες πόρτες στην αρχή του πεζόδρομου της Ηρακλειδών. Ακριβώς πίσω του κρύβεται μια χαριτωμένη αυλή με πέτρινους τοίχους και ξύλινους πάγκους, στην οποία καταφτάνουν ψαγμένες μπύρες που (βάζουμε στοίχημα ότι) δεν έχετε βρει πουθενά αλλού και ωραία κοκτέιλ σαν το Paradise City, με ρούμι, σοκολάτα, πορτοκάλι και φουντούκι, ή το Suzanne, με μαστίχα, καρύδα, λεμόνι και πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους (που θα μπορούσαν να είναι ένα «κλικ» παρακάτω) κυμαίνονται στα 10€, ενώ οι μουσικές που παίζουν μέσα δυνατά ακούγονται στην αυλή σε ένταση ιδανική για να τα πούμε ενώ τα πίνουμε.

Φτηνά καφεδάκια κάτω από τις φυλλωσιές

Το Λουξ (Θεσσαλονίκης 12) απλώνει ψάθινες καρέκλες και τραπεζάκια καφενείου έξω για να χαζεύουμε τα τραίνα να περνούν στις γραμμές του ηλεκτρικού από κάτω. Διαθέτει επίσης και έναν μικρούλι αλλά κουκλίστικο εσωτερικό χώρο, στολισμένο με καδράκια από ρετρό διαφημιστικές αφίσες και άλλες καλλιτεχνικές πινελιές στους τοίχους. Σερβίρει καφεδάκια (από 2€) από νωρίς το πρωί και ποτά (στα 5,50€) όσο βραδιάζει, ενώ αν πεινάσετε θα βρείτε αξιοπρεπέστατες ουζοποικιλίες και μεζεδάκια σε επίσης καλές τιμές: η μικρή ποικιλία με σαλάμι, γραβιέρα, αγγουράκι, ελιές, ζαμπόν και σύγκλινο κοστίζει 6€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v