Πέντε όμορφες αυλές στα Νότια Προάστια

Ιταλικές γεύσεις, tex mex αρώματα, house ρυθμοί και μοριακά cocktails σε πέντε αγαπημένες αυλές στα Νότια Προάστια.
Πέντε όμορφες αυλές στα Νότια Προάστια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Σίγουρα, το κέντρο της πόλης μας προσφέρει απλόχερα δροσιά με τις δεκάδες αυλές του σε καφενεία, μπαράκια και εστιατόρια, όμως στα προάστια η δροσιά αυτή μοιάζει να… πολλαπλασιάζεται.

Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα και από εκεί στη Βουλιαγμένη, εντοπίσαμε, χαρήκαμε και σας προτείνουμε πέντε «νότιες» αυλές σε εστιατόρια, μπαράκια και καφέ. 

Momix
Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα

Το μπαρ που έβαλε τη μοριακή γαστρονομία στα ποτήρια μας, έκρυψε τα σφηνάκια μας μέσα σε ζελεδάκια που σκάνε στο στόμα και μας έβαλε να τσουγκρίζουμε… σουπιέρες με κοκτέιλ, απέκτησε αδερφάκι στη Γλυφάδα, η υπέροχη (πίσω) αυλή του οποίου μας βάζει σε πειρασμό να πορευτούμε νότια. Εδώ θα δοκιμάσετε συγκλονιστικά κοκτέιλ από έναν κατάλογο που διαρκώς ανανεώνεται, αλλά και σταθερές αξίες όπως τα Jack Sparrow Daquiri με παλαιωμένο ρούμι, φρούτα του πάθους, ιβίσκο και ανανά, που πασπαλίζεται με κόκκινο γλυκό πιπέρι και σερβίρεται με ζελεδοποιημένο χυμό από ξυνόμηλο και φράουλες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€. 

Silver Casa
Απόλλωνος 18 & Λητούς, Βουλιαγμένη

Το Silver star και το Casa di pasta ενώθηκαν εις… μαγαζί ένα και ο Γιάννης Καλαϊτζής, ιδιοκτήτης πλέον του Silver Casa, βάζει τρίποντο μέσα από την νέα αυτή γευστική σύμπραξη. Το Silver Casa κρατά το επίπεδο των δύο εστιατορίων τιμώντας τόσο την κρεατοφαγία, όσο και τα ζυμαρικά και με έξτρα ατού την πανέμορφη αυλή του, με τις λιτές γραμμές και τα φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο, γρανίτης), διαμορφώνει ένα ιδανικό περιβάλλον για τις καλοκαιρινές μας γαστριμαργικές νύχτες. Δοκιμάστε σπαράγγια με αυγό παρμεζάνα και τρούφα, βουβαλίσια μοτσαρέλα με προσούτο Πάρμας και παλαιωμένο μπαλσάμικο, Rib Eye από black angus steak και θα σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα για το μενού του. Για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς κρασί υπολογίστε περί τα 25-30€ ανά άτομο.  

Speak Easy
Ζησιμοπούλου 5, Γλυφάδα

Έγινε θρύλος για την πανέμορφη λουλουδάτη αυλή του, που πρόσφατα μεγάλωσε και ήδη μαζεύει κόσμο τα ηλιόλουστα μεσημέρια. Δεν είναι, όμως, αυτή το μοναδικό δυνατό χαρτί του: Στο Speak Easy απολαμβάνουμε καταπληκτικά κοκτέιλ (αγαπημένα μας τα Vampire Juice με βότκα, raspberry, φρέσκο χυμό λάιμ και σιρόπι βασιλικού και Zombie) και ακούμε ωραίες μουσικές, που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα και την διάθεση, από deep house σε EBM και dance.

Amigos
Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

Tacos, Burritos, καυτερές σάλτσες και μια… πυροσβεστική δροσερή αυλή ενισχυμένη με μπόλικο πράσινο για να διώξει κάπως την κάψα από τις μεξικάνικες γεύσεις. Το Amigos σερβίρει – καλά το καταλάβατε- tex mex λαχταριστά πιάτα σε γενναιόδωρες μερίδες και τα συνοδεύει με εξαιρετικές μαργαρίτες. Σταθερή αξία τα volcano nachos με τσένταρ και τσίλι κον κάρνε, οι λαχταριστές quesadillas με κοτόπουλο και guacamole και η ποικιλία tex mex ορεκτικών με… λίγο απ’ όλα. Για ένα πλήρες γεύμα, με παγωμένη μαργαρίτα δίπλα στους θάμνους και τους μεξικάνικους κάκτους θα πληρώσετε περί τα 25€ ανά άτομο.

Maltagliati
Τερψιθέας 16 και Σολωμού, Παλαιό Φάληρο

Το ήσυχο, φινετσάτο ιταλικό ταβερνάκι με την όμορφη σάλα και την δροσερή αυλή εξειδικεύεται στα φρέσκα ζυμαρικά πέντε διαφορετικών τύπων: Φετουτσίνι, λινγκουίνι, καζαρέτσε, μαλταλιάτι και γεμιστά ραβιόλια. Δοκιμάστε τα σιτσιλιάνικα καζαρέτσε με μοτσαρέλα, ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο, λινγκουίνι με μελιτζάνα, καζαρέτσε με χωριάτικο λουκάνικο, φετουτσίνι αλ ραγού με σάλτσα ντομάτας και κιμά και την αυθεντική καρμπονάρα φετουτσίνι με αυγό, πανσέτα και παρμεζάνα. Μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε και το μενού ημέρας που συχνά κρύβει εκπλήξεις, και δοκιμάστε τα εξαιρετικά ιταλικά γλυκά για το κλείσιμο, όπως την τιραμισού και την κρέμα μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλα. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο για ένα πλήρες γεύμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v