6 ολοκαίνουρια μπαράκια στην Αθήνα

Κουκλίστικες αυλές, φανταστικά κοκτέιλ, μπιτάτα πάρτι, λαχταριστό φαγητό γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Τα νέα καλοκαιρινά μπαρ της πόλης τα έχουν όλα.
6 ολοκαίνουρια μπαράκια στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Δροσερές αυλές στις οποίες απολαμβάνουμε μαζί με τα κοκτέιλ μας ζουμερά burger και λαχταριστά comfort food. Σούπερ καλοκαιρινά μπαράκια που βγάζουν τα πάρτι τους στο δρόμο και μας κάνουν να χορεύουμε ώσπου να βγει ο ήλιος. Νοσταλγικά bistrot και ρομαντικοί κήποι με θέα όλη την Αθήνα. Όπως κάθε καλοκαίρι, ο νυχτερινός χάρτης της πόλης έχει και φέτος σούπερ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις.

Rabbit
Αποστόλου Παύλου 23, Θησείο
Σας το πρωτοσυστήσαμε πριν από λίγες μέρες, είναι το γλυκύτατο bar/ diner που πήρε την θέση του παλιού Φίλοιστρον στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου. Βγάζει έξω λίγα και καλά τραπεζάκια (καμία σχέση με τον συνήθη χαμό της υπόλοιπης γειτονιάς) και σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ –αδυναμίες μας τα Ginger Smash με ρούμι, ανανά και ginger και Lemon Curd, με ρούμι και κρέμα λεμονιού– και λαχταριστά σνακ. Στα best sellers του συγκαταλέγονται τα burgers, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και το σάντουιτς με σνίτσελ κοτόπουλου και guacamole. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€, τα δε burgers και σάντουιτς στα 4,50€ έως 6€ (συν 3€ αν θέλετε να τα συνοδεύσετε με φρέσκες πατατούλες τηγανιτές). 

White Garden 
Στο Αττικό Άλσος, δίπλα στο café restaurant Υάδες

Για το πανέμορφο αδερφάκι του café-restaurant Υάδες σας τα ξαναείπαμε και πρόσφατα: Ένα καταπράσινο κηπάκι, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, αφράτα λευκά καναπεδάκια και χαμηλές πολυθρόνες που αφήνουν τα πόδια να βουλιάζουν στο γκαζόν. Οι μουσικές του κινούνται σε house μονοπάτια, και δυναμώνουν όσο περνά η ώρα κάνοντας την ατμόσφαιρα όλο και πιο «παρτίστικη», ενώ αν πεινάσετε στην άκρη του κήπου θα βρείτε και μερικά τραπεζάκια για να δοκιμάσετε τη νόστιμη κουζίνα του παρακείμενου Υάδες. Το White Garden λειτουργεί κάθε μέρα από τις 20.00 και μετά, και μας περιμένει για ποτάκι (στα 6,50€) ή κοκτέιλ με θέα τα φώτα της πόλης.

Yubaba
Γ. Ολυμπίου 2, Κουκάκι

Ένα γλυκύτατο café bistrot με ρετρό αισθητική που ταιριάζει γάντι στην αρτιστίκ γειτονιά του άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μέρες σε έναν από τους πιο ζωντανούς (που όμως ποτέ δε γίνεται φασαριόζικος) πεζόδρομους της πόλης. Το Γιουμπάμπα, που απλώνει και τραπεζάκια έξω, μας σερβίρει από το πρωί ωραία καφεδάκια, και αργότερα σνακ, σαλάτες, τάρτες, γλυκάκια και πιάτα ημέρας με ολόφρεσκα, διαλεχτά υλικά. Το βράδυ το γυρίζει στο κρασί και τα ποτάκια, ενώ δε λείπουν και τα κλασικά κοκτέιλ –όπως η σταθερή αξία του Μοχίτο, το οποίο μάλιστα κάθε Κυριακή κοστίζει 5€ όλη μέρα. Συχνά φιλοξενεί και ιδιαίτερα events, όπως τα reggae nights ή τα open mic, που είναι στην ουσία μίνι φεστιβάλ stand up comedy, με τον κάθε συμμετέχοντα να αναλαμβάνει το ανοιχτό μικρόφωνο για 5 λεπτά. 

Dos Agaves
Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι

Είναι το μικρό αδερφάκι του πολυαγαπημένου μας Dos Agaves στο Μοναστηράκι (στο στενάκι της Αβραμιώτου, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι) που ήρθε και προσγειώθηκε πριν από λίγες μέρες στη χαλανδριώτικη πιάτσα, η οποία όσο πάει και ομορφαίνει. Θα το βρείτε στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου, με μια μικρή αυλίτσα διαμορφωμένη σαν αυλή μεξικάνικου σπιτιού, να μιξάρει τεκίλες και mescal σε ασυναγώνιστα κοκτέιλ σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει –αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ζητήστε μια Chili Chocolate Margarita, θα μας θυμηθείτε. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ για το μεξικάνικο τσιμπολόγημα θα χρειαστεί να κατηφορίσετε στο Μοναστηράκι –η χαλανδριώτικη βερσιόν του Dos Agaves δεν έχει κουζίνα. 

Penny Lane 
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι

Ακριβώς δίπλα σε ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια του Χαλανδρίου, το 9Β, ήρθε πρόσφατα και προσγειώθηκε το αδερφάκι του. Το Penny Lane είναι τρισχαριτωμένο, με τα πλακάκια-σκακιέρα στην αυλίτσα του, που θα κλείνει τον χειμώνα με συρόμενη οροφή, και τα πολύχρωμα στρογγυλά φωτάκια που κρέμονται από τα δοκάρια της. Σερβίρει από νωρίς καφεδάκια, μας κακομαθαίνει με λαχταριστά brunch τα Σαββατοκύριακα (τα αυγά Benedict είναι απλώς ονειρεμένα, όπως και τα Croque Monsieur και Madame) και το βράδυ φτιάχνει και ωραία κοκτέιλ. Αυτό για το οποίο θα σας μιλήσουν όλοι, όμως, είναι το φαγητό του: Τα πολύ δυνατά burger, τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, το μυρωδάτο ριζότο Μοχίτο και –κυρίως– το pullet brisket, ένα πιάτο με μοσχαράκι τόσο τρυφερό που δεν χρειάζεται καν μαχαίρι, και το οποίο συνοδεύεται από σπιτική σαλάτα coleslaw και φρεσκοφουρνιστά ψωμάκια.

Tricks
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά

Σούπερ καλοκαιρινό, στο αίθριο που βγάζει από την οδό Κασσαβέτη στη λεωφόρο Κηφισίας, το ολόφρεσκο μπαρ της Κηφισιάς είναι κεφάτο και υπόσχεται βραδιές χορού, με διαφορετικά πάρτι και DJs κάθε μέρα της εβδομάδας: Mainstream Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευοσάββατα, αυστηρά και μόνο ελληνικά τις Κυριακές. Αν πεινάσετε, στα τραπεζάκια του καταφτάνουν οι ασιατικές σπεσιαλιτέ του παρακείμενου Wagamama. Το Tricks θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 21.00 μέχρι (πολύ) αργά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v