Καφέ με κήπο: 5 σαββατιάτικες προτάσεις

Ξύλινα τραπεζάκια, χαλαρή ατμόσφαιρα και μπόλικο πράσινο. Βγαίνουμε για σαββατιάτικο καφεδάκι σε πέντε διευθύνσεις με όμορφες αυλές και κήπους.
Καφέ με κήπο: 5 σαββατιάτικες προτάσεις
Ο καφές είναι ωραίος. Ο καφές σε σκιά σε φόντο πράσινο είναι υπέροχος. Θα κρατήσουμε την δεύτερη εκδοχή και θα ξεπορτίσουμε για ακόμα ένα Σάββατο απολαμβάνοντας το αγαπημένο καφεϊνούχο ρόφημα σε πέντε κήπους και αυλές στην Αθήνα και τα προάστια.

Κήπος Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067

Μια ανάσα από το Σύνταγμα, και στον ομορφότερο ίσως κήπο του κέντρου, ανάμεσα σε δέντρα, σιντριβάνια με αγάλματα, ομπρέλες για τις ημέρες με πολύ ήλιο, λουλούδια και… γάτες που λιάζονται μαζί σας, θα απολαύσετε καφεδάκι καθημερινά και Σαββατοκύριακα από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Υάδες
Αττικό Άλσος, Γαλάτσι, τηλ: 2106470936

Μία ανάσα από την πόλη αλλά σε τοπίο που θυμίζει απόδραση διακοπών, οι Υάδες στο Αττικό Άλσος γεμίζουν τους αμφιβληστροειδείς σας με άφθονο πράσινο και πανέμορφη θέα και τον ουρανίσκο σας με καφέδες, ροφήματα και – αν πεινάσετε – σνακ και νόστιμα πιάτα.

Albadoor
Ασημακοπούλου 3, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6006171

Ψηλά δέντρα, αίσθηση «άπλας», σαν σε πλατεία εκτός πόλης και ήσυχη ατμόσφαιρα που επιτρέπει συζητήσεις ή και διάβασμα τα μεσημέρια χαρακτηρίζουν αυτό το όμορφο νεοκλασικό κτίριο, που λέγεται πως αποτελεί το πατρικό του Παύλου Σιδηρόπουλου. Εδώ απολαμβάνετε τον καφέ σας… χαλαρά, ενώ το βράδυ οι μουσικές κινούνται σε lounge-jazz μονοπάτια.

Verde
Άλσος Παπάγου, τηλ: 2106546185

Στο καταπράσινο άλσος του επίσης καταπράσινου Παπάγου, το Piu Verde σερβίρει καθημερινά καφεδάκι με φόντο λίμνες, μπόλικα πεύκα και πλακόστρωτα μονοπάτια. Φυσικά παραμένει ανοικτό μέχρι και το βράδυ για μεσογειακή κουζίνα και cocktails.

Six Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510

Σταθερή αξία στο κέντρο της πόλης, η αυλή – κήπος του πολυχώρου της Αβραμιώτου γεμίζει καθημερινά από νεαρόκοσμο, ο οποίος πιάνει θέση στα ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και απολαμβάνει καφεδάκι και ροφήματα σε ένα δροσερό περιβάλλον που θυμίζει νησί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v