Η υπερήφανη έξοδος του Σαββάτου στο Athens Pride 2015

Αυτό το Σάββατο, ανακαλύπτουμε έναν μυστικό κήπο στο κέντρο, εξερευνούμε το αναγεννημένο Γεράνι και παίρνουμε θέση στην γιορτή του φετινού Athens Pride.
Η υπερήφανη έξοδος του Σαββάτου στο Athens Pride 2015
Ένας αρχοντικός κήπος που γεμίζει τέχνη. Μία παραμελημένη γειτονιά που αποκτά ξανά ζωή. Και μία γιορτή στην καρδιά της Αθήνας που μας καλεί να πάρουμε θέση και να παρελάσουμε υπέρ της διαφορετικότητας στις πλατείες του κέντρου. Να τρεις υπέροχες αφορμές για να μείνουμε έξω από το σπίτι όλη την ημέρα αυτό το Σάββατο. 

Τέχνη στον κήπο της Γαλλικής Σχολής 
Ξεκινάμε νωρίς το πρωί, ανακαλύπτοντας τον κήπο της Γαλλικής Σχολής, που ανοίγει για πρώτη φορά για το ευρύ κοινό υποδεχόμενη 37 έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες. Εδώ (Διδότου 6, Κολωνάκι), από τις 10 το πρωί έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την έκθεση Terrapolis, με έργα σύγχρονης τέχνης και αντικείμενο την σχέση του ανθρώπου με το ζωώδες, που παρουσιάζεται από τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Whitechapel gallery του Λονδίνου. Τα έργα έχουν τοποθετηθεί όμορφα ώστε να αναδεικνύεται παράλληλα και ο γοητευτικός ανοιχτός χώρος της Γαλλικής Σχολής, ένας κήπος που διαμορφώθηκε το μακρινό 1846. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά την περιήγησή μας στον κήπο, κατηφορίζουμε στους πρόποδες του Λυκαβηττού και πιάνουμε θέση στο γειτονικό Nice’n’Easy (Ομήρου 60 και Σκουφά, τηλ: 2103617201) για βιολογικό καφέ και πρωινό - ως τις 14.00 θα βρείτε French toast, λαχταριστά pancakes, ομελέτες, αυγά benedict και βιολογικό μούσλι. 

Ανακαλύπτοντας το Γεράνι 
Ένα τριήμερο γεμάτο αγάπη για μια υποβαθμισμένη γειτονιά του κέντρου ετοίμασε ο Πολυχώρος Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια), που έχει βάλει στόχο του να αναγεννήσει την περιοχή μέσα από δημιουργικές δράσεις. Αυτό το Σάββατο, το πρόγραμμα ξεκινά από νωρίς και περιλαμβάνει γυμναστική στο δρόμο, περιπάτους, φαγητό, μπάσκετ στην ταράτσα του Ρομάντσο, εκθέσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, συναυλίες στο κτίριο αλλά και δράσεις στην ευρύτερη περιοχή με δραστήριες δημιουργικές ομάδες της πόλης. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκινούν περιηγήσεις σε 16 στοές του Γερανίου και του εμπορικού τριγώνου με βάση τον νέο οδηγό πόλης «Εντός Στοάς» της Νατάσσας Παππά που αναλαμβάνει και την ξενάγηση. Από τις 16.00 ξεκινά Instagram walk στην γειτονιά, καθώς και… μπασκετάκι στην ταράτσα του κτιρίου, ενώ από τις 18.00 ξεκινά φωτογραφικό σεμινάριο από την Big Olive.

Κι αν πεινάσετε, υπάρχει δράση και για τα στομάχια μας: Από τις 12.00 ως το βράδυ, τα τοπικά μαγαζάκια σερβίρουν ειδικό μενού (σε εξίσου ειδικές τιμές) για τους «εξερευνητές» των έθνικ γεύσεων. Προμηθευτείτε τους ειδικούς χάρτες από το Ρομάντσο και εξερευνήστε τα νόστιμα μυστικά της γειτονιάς, από ethnic street food μέχρι παλιά ζαχαροπλαστεία και παραδοσιακά εστιατόρια, γιαουρτάδικα, λουκουματζίδικα και παντοπωλεία με Π.Ο.Π. προϊόντα (θα τα βρείτε με τον χάρτη Athens Gerani Food Market, επίσης διαθέσιμος στο Ρομάντσο). Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ εδώ.  

Athens Pride 2015  
 
Οι μουσικές, τα χρώματα και τα πανό του φετινού Athens Pride θα γεμίσουν, όπως κάθε Ιούνιο, την πλατεία Κλαυθμώνος. Από εδώ θα ξεκινήσει στις 19.00 η καθιερωμένη παρέλαση υπερηφάνιας, περνώντας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το Σύνταγμα, για να καταλήξει πάλι πίσω στην αφετηρία, όπου ξεκινά το πάρτι. Φέτος, το παρόν στη σκηνή θα δώσουν μεταξύ άλλων οι Μέλισσες, Demy, Πωλίνα, Μαριέττα Φαφούτη και Αφροδίτη Μάνου, σε μια γιορτή με την στήριξη του δήμου Αθηναίων, παρουσία του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη. Σύνθημα του φετινού Pride είναι «Πάρε Θέση» - όχι μόνο στην πλατεία, αλλά και στην συζήτηση για τα ίσα δικαιώματα των πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Δείτε το πρόγραμμα του Pride εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v