Το Γεράνι γιορτάζει: Τρεις μέρες γεμάτες Ρομάντσο

Το Ρομάντσο μας προσκαλεί να (ξανα)γνωρίσουμε μια από τις πιο ιδιαίτερες αθηναϊκές γειτονιές, σε ένα τριήμερο φεστιβάλ που θα τα έχει όλα.
Το Γεράνι γιορτάζει: Τρεις μέρες γεμάτες Ρομάντσο
Το Γεράνι ήταν κάποτε το κέντρο του αθηναϊκού σύμπαντος. Μερικά χρόνια και κάμποσες κρίσεις αργότερα, έγινε το κακόφημο γκέτο του. Αναλόγως προς τα πού κλίνουν οι απόψεις σου περί κακόφημων γκέτο, μπορεί να σου μοιάζει γοητευτικό ή τρομακτικό –σε σπάνιες περιπτώσεις και τα δύο ταυτόχρονα.

Για να το διαπιστώσουμε, ή για να αλλάξουμε όσες διαφορετικές γνώμες γίνεται, το Ρομάντσο, αυτό το σπουδαίο εγχείρημα των παιδιών του Bios στην ταλαιπωρημένη γειτονιά κάτω από την Ομόνοια, εκεί που βρίσκονταν κάποτε τα γραφεία του ομώνυμου περιοδικού, μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό φεστιβάλ στη γειτονιά του.

Με αφετηρία το κτίριο του Ρομάντσο, οι δράσεις του τριημέρου απλώνονται στη γειτονιά, στο δρόμο και στα μαγαζιά της περιοχής, χαρτογραφώντας όλες τις μικρές λεπτομέρειες της περιοχής που την κάνουν μοναδική. Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές και εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπάτους και ξεναγήσεις στη γειτονιά και την Ιστορία της, φαγητό, μπάσκετ στην ταράτσα του Ρομάντσο, γυμναστική στο δρόμο, εκθέσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, πάρτι στο κτίριο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να εξερευνήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα την υπέροχη αυτή γειτονιά.

Για να γίνει αυτό, οι πιο δραστήριες, οι πιο δημιουργικές ομάδες της πόλης κλήθηκαν να συμμετέχουν και να παρουσιάσουν δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για το φεστιβάλ και το Γεράνι. Το σούπερ χορταστικό πρόγραμμα του τριημέρου, 12 έως 14 Ιουνίου, θα το δείτε αναλυτικά εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v