5 café για σαββατιάτικη βόλτα στη θάλασσα

Πέντε ωραία café πάνω στη θάλασσα για να απολαύσετε τον σαββατιάτικο ήλιο μαζί με το καφεδάκι σας εκεί που σκάει το κύμα.
5 café για σαββατιάτικη βόλτα στη θάλασσα
του Γιώργου Κόκουβα

Ήσυχο καφεδάκι με θέα τα κατάρτια των ιστιοπλοϊκών. Παγωμένα ροφήματα σε άνετους καναπέδες στην άκρη της αμμουδιάς. Ολοκαίνουριες αφίξεις που σερβίρουν ψαγμένα blends καφέ πλάι στο κύμα και club στο οποίο το πάρτι ξεκινά από νωρίς το μεσημέρι. Διαλέξτε ποιο στιλ… θαλασσινού καφέ σας ταιριάζει και πιάστε το αντίστοιχο τραπέζι σε κάποιο από τα πέντε, ιδανικά για την σαββατιάτικη βόλτα, στέκια του λιμανιού των νοτίων προαστίων: 

Ιστιοπλοϊκός 
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084

Άπλετος ήλιος, θέα στο Μικρολίμανο και αίσθηση ότι βρίσκεστε στο κατάστρωμα του πλοίο θα απολαύσετε από τις 10 το πρωί στα άνετα τραπεζάκια του Ιστιοπλοϊκού. Δοκιμάστε πέρα από τους κλασικούς καφέδες, τα παγωμένα ροφήματα Chillino, όπως αυτό με την γεύση βανίλια και τα τριμμένα μπισκότα Oreo. Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε τον καφέ σας με ζεστά τοστ ή πανίνι. 

Nalu 
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Καλαμάκι, Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 2109880990

Ο όμορφος χώρος του Nalu στην Ακτή του Ήλιου είναι ένα all day καταφύγιο που μπορείτε να επισκεφθείτε από νωρίς για καφέ στις παρεΐστικες γωνιές του, στον όμορφο εσωτερικό χώρο ή πλάι στη θάλασσα, να δοκιμάσετε προσεγμένες μεσογειακές γεύσεις αργότερα, το μεσημέρι, και στη συνέχεια να αράξετε μέχρι τη δύση του ήλιου στους άνετους boho καναπέδες με τον ethnic χαρακτήρα – απλώς όσο περνά η ώρα, να είστε προετοιμασμένοι για πολυκοσμία. Θα βρείτε επίσης και οργανωμένο παιδότοπο, σε περίπτωση που το επισκεφθείτε για καφέ με τα πιτσιρίκια σας. 

Skipper’s 
Μαρίνα Αλίμου, τηλ: 2109880282

Χαλαρός κι ανεπιτήδευτος, ο θαλασσινός χώρος του Skipper’s μας καλεί για καφέ στο ξύλινο «κατάστρωμά» του και χάζι στα ιστιοφόρα και τα κρουαζιερόπλοια που αράζουν στην περιοχή. Στα συν, ο οικονομικός καφές του (από 2,5€) και οι βαρελίσιες μπύρες του για όσους συνεχίσουν ως αργά. 

Massroom 
Λεωφόρος Ποσειδώνος (στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά), τηλ.: 694 887 1414

Αν η ησυχία δεν είναι… απαραίτητη προϋπόθεση για τον καφέ σας – αντίθετα, προτιμάτε ατμόσφαιρα πάρτι – το Massroom Poolside, το ολοκαίνουριο café club της παραλιακής, είναι ο χώρος που ψάχνετε. Εδώ η γιορτή ξεκινά από νωρίς το απόγευμα κάθε Σάββατο, με παγωμένο καφέ ή κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα, με δυνατές mainstream μουσικές και live show με sexy dancers για να ανέβει η αδρεναλίνη. 

Ark
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8948882

Ίσως η κουζίνα του είναι αρκετά ακριβή, αλλά τον πανέμορφο χώρο του νέου πολυτελούς café bar restaurant μπορούμε να τον απολαύσουμε όλοι από νωρίς και για καφέ. Μάλιστα, το Ark φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτές ποικιλίες καφέ από μικρές φάρμες του κόσμου, ανανεώνοντας συνεχώς το… μενού του καφέ του, τον οποία αργοπίνουμε στην καταπράσινη αυλή με θέα τη θάλασσα στα Αστέρια της Γλυφάδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v