Η βόλτα του Σαββάτου: Κόμικς και… παποτό

Αυτό το Σάββατο, επισκεπτόμαστε το αθηναϊκό φεστιβάλ κόμικς, βολτάρουμε και τρώμε στο λόφο του Στρέφη και ξενυχτάμε με παποτό σε ταράτσα, ατενίζοντας την Ακρόπολη.
Η βόλτα του Σαββάτου: Κόμικς και… παποτό
Τέχνη, φύση, μεζέδες σε αυλή, κοκτέιλ-παγωτό σε ταράτσα και τον φωτισμένο Παρθενώνα στο πιάτο περιλαμβάνει η πρότασή μας για αυτή τη σαββατιάτικη –όσο και ανοιξιάτικη- έξοδο, χωρίς να φύγετε στιγμή από το κέντρο της πόλης.

Φεστιβάλ Κόμικς στο Κολωνάκι
Το φετινό τριήμερο Con Athens από την Comicdom διοργανώνεται από τις 24 ως τις 26 Απριλίου (11.00-21.30) στον χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ: 2103680052) με πρόγραμμα εξαιρετικά πλούσιο και «κατάλληλο για όλους», οποιαδήποτε κι αν είναι η εξοικείωση του καθένα μας με τον μαγικό κόσμο της ένατης τέχνης. Το Σάββατο, το πρόγραμμα ξεκινά από τις 11.00 το πρωί με προβολή του «Maria and I», μιας πρωτότυπης ιστορίας με χιούμορ για την ζωή με αναπηρία και συνεχίζεται με workshop στις 12.00, παιδικό πρόγραμμα στις 12.45, signing event με τους Snejberg, Shalvey, Bellaire και Farinas, στις 13.00, παρουσίαση παιδικού παιχνιδιού, ενώ μέχρι τις 21.30 ακολουθούν workshops με την Barbara Stok, τον Christian Kotey κ.α., ανοιχτή συζήτηση για την λογοκρισία, ενημέρωση γονέων για την προσέγγιση του αυτισμού μέσα από τα comics και διαγωνισμός Comicdom Cosplay, που επιστρέφει για πέμπτη χρονιά γεμάτος fun μεταμφιέσεις. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 



Τριγυρνώντας στον λόφο του Στρέφη
Από το Κολωνάκι περπατάμε προς τη Νεάπολη και τα Εξάρχεια, και εκμεταλλευόμαστε τις ανοιξιάτικες λιακάδες για να ανηφορίσουμε στον λόφο του Στρέφη και να θαυμάσουμε την θέα 360 μοιρών που μπορούμε να απολαύσουμε από τα ψηλότερα σημεία του. Κατεβαίνουμε από τα σκαλάκια που οδηγούν κατευθείαν στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία όπως κάθε Σάββατο είναι γεμάτη χρώματα, φωνές και μυρωδιές από την ομορφότερη λαϊκή αγορά της Αθήνας. Μπαίνοντας όμως στην αυλή του «Άμα Λάχει», στον αριθμό 66 του ίδιου δρόμου, η φασαρία ξεμακραίνει και τα τραπεζάκια στον ήλιο μας καλούν είτε για δροσιστικό καφέ είτε για ελληνικούς μεζέδες. Δοκιμάστε άφοβα την ποικιλία κρεατικών της Νεφέλης, δροσερή σαλάτα με σπανάκι και κράνα, χορτοκεφτέδες, αλλά και ωραία πιάτα θαλασσινών, όπως το ριζότο με καλαμαράκια. Συνδυάστε με ελληνική μπύρα και υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.



Βράδυ στην ταράτσα με «παποτό»
Αυτή την εβδομάδα, το Bios (Πειραιώς 84, τηλ: 2103425335) εγκαινιάζει την καλοκαιρινή σεζόν ανοίγοντας και πάλι την ταράτσα του. Στήνονται λοιπόν και πάλι οι αναπαυτικές σεζλόνγκ, ο τοίχος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει προβολές video, και τα παιδιά πίσω από τις μπάρες να ξαναφτιάξουν τη λιχουδιά που έγινε trend το περσινό καλοκαίρι, το “παποτό”, ήτοι παγωτό ξυλάκι φτιαγμένο με αλκοόλ – που συνδυάζεται ωραιότατα και με κοκτέιλ. Δικό μας αγαπημένο, το bramble popsicle cocktail (4,50€ μόνο το παποτό, 9€ με κοκτέιλ). Έξτρα μπόνους, η εκπληκτική θέα με την φωτισμένη Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v