Πέντε μπαράκια για απογευματινό ποτάκι

Πέντε συμπαθέστατα μπαράκια μας περιμένουν από νωρίς το απόγευμα για το… pre-ποτό του Σαββάτου στην Αθήνα.
Πέντε μπαράκια για απογευματινό ποτάκι
Συμβαίνει συχνά να θέλουμε να βγούμε για βόλτα – ποτάκι το Σάββατο πριν πλακώσει ο πολύς ο κόσμος στα μπαρ των πέριξ και επικρατήσει πανδαιμόνιο. Είναι λογικό άλλωστε να θέλουμε να απολαύσουμε με την ησυχία μας το κοκτέιλ μας χωρίς να ουρλιάζουμε στον δίπλα μας και χωρίς να μας σπρώχνουν ταυτόχρονα τρεις τύποι που δεν χωράνε στο μαγαζί.

Για αυτά τα «συμβαίνει» λοιπόν, βρήκαμε πέντε μπαράκια που ανοίγουν από νωρίς το απόγευμα και μας περιμένουν για ήσυχο ποτάκι.

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, Κουκάκι, τηλ. 215 5505565
Σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκι από το πρωί, τσιμπολογήματα, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και πρωτότυπα κοκτέιλ στη συνέχεια. Ό,τι ώρα και αν έρθετε, θα ακούσετε ωραίες μουσικές, και θα το βρείτε γεμάτο κόσμο –αλλά όχι τόσο ώστε να μη βρείτε μια θέση είτε στην ωραία φουτουριστική του μπάρα είτε στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι κάτω από τις «γυμνές» λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι. Στα δυνατά του χαρτιά περιλαμβάνονται και οι τιμές του, που δεν ξεπερνούν τα 5€ για το ποτό και τα 2,50-4,50€ για τις μπύρες.

Montalbano
Κολοκοτρώνη 12, τηλ.: 697 8105572
Αεράκι… Σικελίας έχει φέρει στην Κολοκοτρώνη αυτό το γλυκύτατο καφέ – μπαράκι, το οποίο ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει για να πιάσετε θέση στα τραπεζάκια του και να απολαύσετε όπως πρέπει τον ιταλικό θεσμό του Aperitivo. Δηλαδή, απογευματινό μπουφέ με μεζεδάκια, τα οποία συνοδεύετε με ένα κοκτέιλ ή ένα ποτήρι κρασί, πληρώνοντας μόλις 6€ ή 5€ αντίστοιχα.

The Handlebar
Μελανθίου 8, Ψυρρή
Το πρώτο cycle bar της Αθήνας, σερβίρει παγωμένες μπύρες (αργά) και αυθεντικό αγγλικό πρωινό (νωρίς), στην μπάρα την οποία πλαισιώνουν σκαμπό-σέλες ποδηλάτου. Απλώνει και τραπεζάκια έξω από τους χρωματιστούς τοίχους του, κάτω από τα δέντρα του μικρού δρόμου που το φιλοξενεί, ενώ και τώρα που ο καιρός δε λέει να γλυκάνει, το χάζι είναι εξασφαλισμένο από τις μεγάλες τζαμαρίες του. Εξαιρετικές είναι και οι τιμές του: από 1,50€ ξεκινούν οι μπύρες, και από 2,50€ τα λαχταριστά μεζεδάκια και τα πιάτα ημέρας του.

Υπερωκεάνιο
Περικλέους 46, τηλ.: 210 3234945
Μπαράκι που… σαλπάρει από νωρίς, το Υπερωκεάνιο βρίσκεται σε μια μίνι στοά στην Περικλέους, σερβίρει καφέ, εξαιρετικό τσίπουρο Τυρνάβου, μπύρα, κρασί και νόστιμα μεζεδάκια. Καιρού επιτρέποντος, το μαγαζί διαθέτει και «κατάστρωμα» στην όμορφη ταράτσα του η οποία είναι κρυμμένη μέσα στα γύρω κτίρια. Συχνά πυκνά διοργανώνει και ενδιαφέροντα live. Στα συν οι εξαιρετικές του τιμές: 5€ το απλό ποτό, 7€ το κοκτέιλ.

Καπάκι
Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, τηλ. 210 3243096
Μη φρικάρετε με την Αγία Ειρήνη. Η περιοχή το απόγευμα είναι σχεδόν αγνώριστη σε σχέση με το τι επικρατεί το βράδυ, και το κουκλίστικο παταράκι του «Καπακίου» είναι ό,τι πρέπει αν θέλετε να πιείτε τα κοκτέιλ σας με την ησυχία σας. Και μιας και αναφερθήκαμε στα κοκτέιλ του, σημειώστε στα «οπωσδήποτε» το Μαστιχίτο (mojito με μαστίχα αντί για ρούμι, αν δεν το μαντέψατε) και το δροσερότατο Passion Fruitini, με passion fruit. Θα το βρείτε (και αυτό, όπως και όλα τα στέκια της πλατείας) ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι μέχρι πολύ αργά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€ και τα κοκτέιλ 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v