Πάσχα στην Αθήνα 2015: Όσα μπορείτε να κάνετε

Τα εστιατόρια που θα είναι ανοιχτά, τα μπαρ που μας περιμένουν να χορέψουμε, οι ωραιότερες ανοιξιάτικες διαδρομές και όσα ωραία θα κάνουμε το τετραήμερο στην Αθήνα.
Πάσχα στην Αθήνα 2015: Όσα μπορείτε να κάνετε
των Ηρώς Κουνάδη, Νικόλα Γεωργιακώδη

Ξεμείνατε τετραήμερο στην πόλη; Τόσο το καλύτερο! Έχετε στη διάθεσή σας τέσσερις ολόκληρες μέρες να βολτάρετε στα ωραιότερα μέρη της Αθήνας που δεν προλαβαίνατε να επισκεφθείτε, να δοκιμάσετε τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης και τα πιο νόστιμα πασχαλινά μενού, να παρτάρετε στα club και γενικώς να κάνετε όσα δεν προλαβαίνατε όλες αυτές τις μέρες. Και όλα αυτά, χωρίς να αγχώνεστε για το πού θα παρκάρετε, ή πόση ώρα θα σπαταλήσετε στην κίνηση. Παράδεισος;

Οι καλύτερες βόλτες στην πόλη

Η αρχαιολογική βόλτα: Οι αρχαιολογικοί χώροι της πόλης θα είναι ανοικτοί το Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι. Την Κυριακή θα είναι κλειστοί. Ξυπνήστε, λοιπόν, νωρίς για να κάνετε τον τουρίστα στην πόλη, εξερευνώντας την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον υπέροχα ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικά τις διαδρομές - Τουρίστας στην Αθήνα: Από πού παν' για την Ακρόπολη;

Η θαλασσινή βόλτα:
Κατεβείτε με τον ηλεκτρικό –ή με το αυτοκίνητο, όσοι δεν το απαρνείστε με τίποτα– στο Φάληρο, περάστε απέναντι στο Μικρολίμανο για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας, και εν συνεχεία ακολουθήστε την παραλιακή περαντζάδα από την Καστέλλα, ακριβώς από πάνω του, μέχρι την Πειραϊκή. Η διαδρομή κινείται συνεχώς πλάι στην θάλασσα, και είναι μεγάλη (περί τα 7 χιλιόμετρα) αλλά αν αντέχετε να τη διασχίσετε όλη στο τέρμα της, απέναντι από τα βράχια της Πειραϊκής θα βρείτε εξαιρετικά ουζερί για να αναπληρώσετε με θαλασσινές νοστιμιές τις χαμένες σας θερμίδες.
Διαβάστε περισσότερα - 5 υπέροχες ανοιξιάτικες διαδρομές στην Αθήνα

Η ρομαντική βόλτα:
Προφανής, αλλά πάντα υπέροχη, μια μεγάλη βόλτα στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα είναι από μόνη της λόγος αρκετός για να χαιρόμαστε που μείναμε τετραήμερο στην Αθήνα. Ξεκινήστε την αυτή τη φορά από την… ανάποδη, σκαρφαλώνοντας πρώτα από το πλάι της Ακρόπολης, την οδό Θρασύλλου (την οποία θα βρείτε κάθετη στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου) στα Αναφιώτικα, και κατηφορίζοντας εν συνεχεία προς την Πλάκα.
Διαβάστε περισσότερα - Αναφιώτικα: Βόλτες στην αθηναϊκή Χώρα

Η ανοιξιάτικη βόλτα:
Πουθενά δεν καταλαβαίνουμε καλύτερα την αθηναϊκή άνοιξη απ’ όσο στον πάντα υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου. Η αγαπημένη μας «είσοδος» εδώ είναι εκείνη των Άνω Πετραλώνων, μέσω της διαδρομής που περνά ανάμεσα σε χαμηλά νησιώτικα σπιτάκια με ασβεστωμένες αυλές, στα δρομάκια γύρω από την οδό Ανταίου, πολύ κοντά στην Πλατεία Μερκούρη. Και η αγαπημένη μας έξοδος, βέβαια, είναι το πλακόστρωτο του Πικιώνη, που θα μας φέρει για το απαραίτητο απογευματινό καφεδάκι είτε στου Μακρυγιάννη είτε στο πιο φασαριόζικο Θησείο.
Διαβάστε περισσότερα - Φιλοπάππου: Στο μπαλκόνι της Αθήνας

Πασχαλινές (και μη) γεύσεις


Εστιατόρια που παραμένουν ανοικτά τις ημέρες του Πάσχα και σερβίρουν εξαιρετικές σαρακοστιανές και μη γεύσεις.

* Μαριάνο (Αγίου Γεωργίου 59, Χαλάνδρι, τηλ: 2106824224): Το στιλάτο εστιατόριο με τους στεριανούς και θαλασσινούς μεζέδες θα παραμείνει ανοικτό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη Δευτέρα του Πάσχα για να μας σερβίρει εκλεκτές γεύσεις όπως φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και καπαρόφυλλα, νοστιμότατο χταποδάκι ξιδάτο, εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα με καρύδι, γαρίδες στον φούρνο με λαδολέμονο, ζουμερό μπιφτεκάκι και μπριζολάκια λαιμού. Δείτε το άκρως οικονομικό μενού εδώ και υπολογίστε 20€ ανά άτομο με τσίπουρο.

* Καστελόριζο (Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ.: 210 9655022): Αγναντεύει από τις βεράντες του το γαλάζιο του Σαρωνικού και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο ψάρι, χωρίς όμως να αμελεί το κρέας και τα ζυμαρικά. Το Καστελόριζο «πατάει» πάνω στην πανέμορφή του θέα και το εκλεπτυσμένο του μενού, το οποίο την Κυριακή του Πάσχα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο κοκοράκι, μυζηθροπιτάκια, μυρωδάτο ριζότο με μανιτάρια και αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο με μπίρα (τιμή: 25€ ανά άτομο). Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό το Μεγάλο Σάββατο.

* Μαγικές Κατσαρόλες (Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9418821): Το cosy ελληνικό εστιατόριο του Φαλήρου σερβίρει νοστιμότατα σαρακοστιανά πιάτα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Σε φιλικό περιβάλλον θα δοκιμάσετε σαρακοστιανά πιάτα όπως χταποδάκι, ρεβίθια, καλαμαράκια, μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο σουπιές και γαριδομακαρονάδα, αλλά και κρεατικά όπως το εξαιρετικό τας κεμπάπ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, το μοσχαράκι με μανιτάρια Γρεβενών και πουρέ πατάτας, αι το βετούλι Νάξου. Υπολογίστε περί τα 20-22€ ανά άτομο με χύμα κρασί.

* Ορίζοντες (Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701): Πάσχα με… θέα στο εστιατόριο του Λυκαβηττού, το οποίο παραμένει ανοικτό όλες τις ημέρες για να μας επιτρέψει να απολαύσουμε το εκλεκτό του σετ μενού με πανδαισία λαχανικών, μύδια αχνιστά, τσιπούρα σωτέ, ριζότο με καλαμάρια, φιλέτο κοτόπουλου και σπιτική πορτοκαλόπιτα με 23€ ανά άτομο συν ένα μπουκάλι κρασί.

* Πατρικό (Δοϊράνης 119, τηλ: 210 9590364): Στο… πατρικό σπίτι της ιδιοκτήτριας, αυτή η τίμια και συμπαθέστατη ταβέρνα στη Δοϊράνης σερβίρει μαμαδίσια μαγειρευτά με φρέσκα ελληνικά προϊόντα αλλά και πειραγμένες ελληνικές γεύσεις. Το μενού του Πάσχα ενισχύεται με λαχταριστή μαγειρίτσα το Σάββατο και αρνάκι/κοκορέτσι την Κυριακή, ενώ πλην αυτών θα δοκιμάσετε και γεύσεις όπως το «μπουκωμένο» γεώμηλο, η ξυπόλητη μελιτζάνα και το λεμονάτο γαρδουμπάκι του θανάτου. Ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο με πολύ καλό χύμα κρασί, ενώ σημειώστε πως το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή θα έχει ζωντανή μουσική το βράδυ.

Μπαράκια: Πού θα τα π(ι)ούμε μετά την Ανάσταση 

The Clumsies (Πραξιτέλους 30, πλατεία Καρύτση, τηλ.: 210 3232682): Ιδανικό για φλερτ-ο-καταστάσεις, το νέο αγαπημένο παιδί της πόλης μαζεύει (πολύ) κόσμο στους τρεις διαφορετικούς του χώρους, παίζει ωραίες μουσικές και φτιάχνει συμπαθητικά κοκτέιλ, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 9€.

Couleur Locale (Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917): Αν, πάλι, προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, και ίσως με ολίγη από ρομαντζάδα, η (θερμαινόμενη) ταρατσούλα του Couleur Locale, που κοιτάζει στα μάτια την Ακρόπολη, παίζει χαμηλά ωραίες μουσικές και σερβίρει καθαρά ποτά και συμπαθητικά κοκτέιλ (στα 7€) μαζί με ενδιαφέροντα τσιμπολογήματα.

Ipitou (Ηπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3254575): Απλώνει τραπεζάκια στον μικρό κουκλίστικο πεζόδρομο της Ηπίτου, κοντά στο Σύνταγμα, τον οποίο μετατρέπει σχεδόν κάθε βράδυ σε ένα υπαίθριο πάρτι, χάρη στον κόσμο που το πλημμυρίζει. Σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ, διά χειρός Διονύση Πολλάτου (του El Rey Alobar και Santa Botella) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8€.

Einstein (Θησέως 15-17, τηλ.: 698 1197142): Ένα ακόμη «στέκι του πεζόδρομου» (της ξακουστής Θησέως αυτή τη φορά) που όμως έχει και την εναλλακτική του εσωτερικού χώρου για όσους κρυώνουν, το Einstein σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ και παίζει ωραίες δυνατές μουσικές. Στον ίδιο πεζόδρομο, ακριβώς απέναντί του, απλώνουν τα τραπεζάκια και/ ή τους θαμώνες τους το Drunk Sinatra και το Homy, ενθαρρύνοντας το socializing και το ανακάτεμα των παρεών.

Τα λίγα και καλά πάρτι του τετραημέρου

Στο Six D.O.G.S. θα χορέψουμε από τα Μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής, υπό τους dance ήχους που επιλέγουν οι DJ’s Gus και Bonso. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μία… “Urban-άσταση” μας περιμένει από τις 12.30 το βράδυ και μετά στο Casa Bostani του Πεδίου του Άρεως (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34) με dubstep, drum ‘n’ bass και techno. Η είσοδος κοστίζει 4€.

Περισσότερη drum’n’bass και dubstep θα ακούσουμε στο Second Skin (Δαμοκλέους 8, Γκάζι) τα decks του οποίου αναλαμβάνουν οι Postriper, Yaz, MNDL (Mindless), B-Blaze, και N. Lardas από τις 12.30 και μετά. Η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί.

Ο Κώστας Μπίγαλης, η Πωλίνα και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου για ένα ακόμα πάρτι – χρονομηχανή, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22.00 την Κυριακή του Πάσχα. Η είσοδος κοστίζει 10€.

Ο Καναδός πρωτομάστορας της techno, D-Unity, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καλεσμένος του Deep Phase, στο Vice Versa (Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι). Το πάρτι ξεκινά τα Μεσάνυχτα της Κυριακής και η είσοδος κοστίζει 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v