Η βόλτα του Σαββάτου: Πετράλωνα όπως Prodigy

Πάρτι υπό τους ήχους των Prodigy, μεζεδάκια στα Πετράλωνα και Soloup στο Μουσείο Μπενάκη έχει το πρόγραμμά μας γι’ αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Πετράλωνα όπως Prodigy
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου δεν θα μας κάνει, απ’ ό,τι φαίνεται την χάρη να είναι ηλιόλουστο, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε. Φτιάχνουμε ένα σαββατιάτικο πρόγραμμα γεμάτο τέχνη, γεύσεις και χορό.

Πρωί στο Μουσείο Μπενάκη

Ο πολυαγαπημένος κομίστας Soloup κυκλοφόρησε πρόσφατα το graphic novel του «Αϊβαλί» και το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς φιλοξενεί, με αυτή την αφορμή, μια έκθεση που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στον χρόνο –και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Τις προθήκες της καταλαμβάνουν εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της Ιστορίας με την μορφή comics, όπως και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ) κατά την σχεδίαση.

Η έκθεση συμπληρώνεται από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα και αποτελεί, τελικά, μια ενδιαφέρουσα ματιά πάνω στη Μικρασιατική Καταστροφή όπως την βλέπουν η τρίτη και η τέταρτη γενιά προσφύγων. Τα εισιτήρια κοστίζουν 4€ και οι ώρες λειτουργίες το Σάββατο είναι 10.00 το πρωί με 22.00 το βράδυ. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για όσους θέλουν να χουζουρέψουν λίγο παραπάνω το πρωί, και να πιουν το πρώτο τους καφεδάκι στο συμπαθητικό café του Μουσείου.

Μεσημέρι στα Πετράλωνα

Περνάμε στην απέναντι όχθη της Πειραιώς και ανηφορίζουμε προς τα Άνω Πετράλωνα με τα πόδια γιατί είναι ωραία βόλτα αν δεν βρέχει, ή με το αυτοκίνητο αν ο καιρός δεν μας κάνει την χάρη. Θα πιάσουμε τραπεζάκι στο Ραντεβού (Καλλισθένους 85) πολύ κοντά στην Πλατεία Μερκούρη, για να αγναντεύουμε την περαντζάδα –ή τη βροχή– από τις μεγάλες του τζαμαρίες και να παραγγείλουμε το καταπληκτικό του ταμπουλέ, το πικάντικο σουτζούκι, το βελούδινο χούμους, την αργοψημένη πατάτα με λαδόξυδο και το νόστιμο θράψαλο. Θα τα συνοδεύσουμε όλα αυτά με ουζάκι(α) και ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ το άτομο. Μετά θα επιστρέψουμε σπίτι για έναν σύντομο απογευματινό υπνάκο, γιατί το βράδυ έχει πάρτι. 

Βράδυ με Prodigy party στο Φουάρ 
Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, 1oς όροφος, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3211 381

Ο Χρήστος Μηλιός και ο DJ Kimon αναλαμβάνουν από τις 23.00 και μετά τα decks του Φουάρ και παίζουν Prodigy, αλλά και Groove Armada, Faithless, Fatboy Slim, Underworld, Daft Punk, Chemical Brothers και πάει λέγοντας σε ένα electronica party που αναμένεται να πλημμυρίσει κόσμο –που θα χορεύει– το αγαπημένο μας Φουάρ. Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη και τα ποτά κοστίζουν 7€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v