Μπαράκια για φλερτ: 5 μέρη για νέες γνωριμίες

Πέντε αθηναϊκά μπαρ που, εκτός του να μας σερβίρουν ψαγμένα κοκτέιλ και να παίζουν ωραίες μουσικές, φροντίζουν να δημιουργούν και τις κατάλληλες συνθήκες για φλερτ.
Μπαράκια για φλερτ: 5 μέρη για νέες γνωριμίες
Τι κάνει ένα μπαράκι ιδανικό για φλερτ; Κατά κύριο λόγο, η ατμόσφαιρά του. Όμως, και μια μεγάλη μπάρα ή έστω μια χωροταξική διάταξη που να επιτρέπει την κινητικότητα των παρευρισκομένων πάντα βοηθάει –σε αντίθεση με τα χαμηλά τραπεζάκια και τους χουχουλιάρικους καναπέδες που ενθαρρύνουν περισσότερο τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Τα όλο και δημοφιλέστερα μοναστηριακού τύπου τραπέζια που αναμειγνύουν τις παρέες μεταξύ τους κινούνται επίσης στην σωστή κατεύθυνση, όπως και τα πάρτι για χορό (swing και μη) που διοργανώνονται τακτικά. Ιδού, λοιπόν, πέντε μπαράκια ιδανικά για να κάνετε νέες γνωριμίες.

Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ.: 210 3232682

Το καινούριο καμάρι της πόλης, «παιδί» της ομάδας του χαλανδριώτικου και σούπερ επιτυχημένου Theory, στεγάζεται στο κτίριο του αείμνηστου Δωρίς και φέρνει τις παρέες πιο κοντά, με τα μεγάλα τραπέζια σαν αυτό της φωτογραφίας. Παίζει ωραίες μουσικές που κινούνται σε χορευτικά μονοπάτια και σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ (και σε degustation menu των τεσσάρων προς 20€, για να τα μοιραστείτε με το αντικείμενο του πόθου σας ανταλλάσσοντας απόψεις). Έχει και πέντε διαφορετικούς χώρους, αν θέλετε να αλλάξετε παραστάσεις ή να μεταφέρετε την κουβέντα σας κάπου πιο ήσυχα: Μια μικρή ημιυπαίθρια αυλή, ένα πέτρινο μπαρ, μια άνετη σάλα, έναν ημιώροφο για chill out καταστάσεις και έναν prive χώρο που φιλοξενεί το πολύ δέκα άτομα και κλείνεται με κρατήσεις. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€. 

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 2110121099

Το αγαπημένο μας στέκι της πλατείας Αυδή, που μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκια στο «σπιτικό» σαλονάκι και τις φερ φορζέ πολυθρόνες της αυλής του, τα βράδια έχει flirty διάθεση, κυρίως (αλλά όχι μόνο) χάρη στις χορευτικές μουσικές του, που κινούνται σε όλο το φάσμα του swing, «αναγκάζοντας» τους θαμώνες –ακόμη κι αν είναι άγνωστοι μεταξύ τους – να ενωθούν σε ζευγάρια και από εκεί και πέρα… να κάνει τη δουλειά της η γλώσσα του σώματος. Κι αυτό ισχύει όλα σχεδόν τα βράδια της εβδομάδας, όχι μόνο στα σχετικά events και πάρτι που φιλοξενεί τακτικά. Τα ποτά κοστίζουν 6€. 

Dude 
Καλαμιώτου 14, τηλ.: τηλ: 210 322713

Μια σταλίτσα μπαρ αφιερωμένο σε έναν «μεγάλο» χαρακτήρα της έβδομης τέχνης, τον Dude του Big Lebowski, δίνει πρώτης τάξης αφορμές για συζήτηση στους σινεφίλ θαμώνες του, οι οποίοι στριμώχνονται στον στενόμακρο διάδρομο γύρω από την μεγάλη μπάρα, που έτσι κι αλλιώς ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση. Βοηθούν και οι uptempo μουσικές, που κρατούν πάντα την ατμόσφαιρα σε σούπερ κεφάτα επίπεδα, καθώς και το γεγονός ότι το Dude είναι σχεδόν πάντα ασφυκτικά γεμάτο –οπότε υπάρχει πάντα πληθώρα επιλογών για νέες γνωριμίες. Οι τιμές των ποτών κυμαίνονται στα 7€. 

Drunk Sinatra 
Θησέως 16, τηλ: 210 3313733

Δημιούργησε… χαμό στον μικρό πεζόδρομο της Θησέως το 2012, όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, και παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα μπαρ της πόλης. Αυτό από μόνο του θα το καθιστούσε ιδανικό για νέες γνωριμίες, αλλά το Drunk Sinatra δε μένει εκεί: Έχει και μεγάλη μπάρα, και ανεβαστικές μουσικές, και μια στοά στο πλάι με ψηλά τραπέζια και stools που ενθαρρύνουν την κινητικότητα όπως λέγαμε πριν, και ωραία signature cocktails αν θέλετε μια αφορμή για να πιάσετε κουβέντα –ζητώντας, ας πούμε, από την ωραία ύπαρξη δίπλα σας να σας προτείνει το επόμενο που θα δοκιμάσετε. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€.

Τρανζίστορ
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 210 3228658

Εκτός από την παρεΐστικη αρτιστίκ ατμόσφαιρα και τις ψαγμένες φάτσες, το Τρανζίστορ διαθέτει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που το καθιστά ευνοϊκό για πάσης φύσεως γνωριμίες: Τις μεγάλες του τραπεζαρίες, που όσες φορές κι αν τις επιλέξαμε για το ποτό μας, βρεθήκαμε να καθόμαστε με τουλάχιστον μία διαφορετική παρέα. Η μεγάλη μπάρα του φιλοξενεί επίσης πολλά και ετερόκλητα «πηγαδάκια», ενώ τα happy tunes δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για «τσουγκρίσματα» ποτηριών. Φυσικά, υπάρχει πάντα και το πατάρι, για να μεταφέρετε τις γνωριμίες στο επίπεδο των... κατ’ ιδίαν συνομιλιών. Τα ποτά κυμαίνονται στα 7€.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v